19 REACTIES

 1. De Ouroboros glibbert als een aal, sist en probeert te wurgen als een slang, alleen is al dat Machiavellische gedoe een investering die niet duurzaam is en telkens hetzelfde liedje herhaalt. What’s next? Gaap, saai.

  Misschien tijd om oude vertrouwde patronen te doorbreken?

 2. Voor je eigen roots en beschaving ( taal geschiedenis literatuur )
  kiezen is “”NU”” heel noodzakelijk, willen we deze niet verliezen,
  wat voor naam kaartje hier wordt aangehangen doet er niet toe, het is een daad voor de komeden generaties Nederlanders, Duitsers Fransen etc.en is een must, vrijheid van denken en doen, zeker voor vrouwen !

  peter [4] reageerde op deze reactie.

 3. @toute va bien [7]: We doen ’t toch….transparant met dorpshoofden of straathoofden weg met de politiek ..direct kiezen, geen geheimen, verantwoordelijk met compassie, zelfstandig naar het licht weg uit het donker..we verbannen de satanisten! o..ja en de schutterij terug, tegen de dwalende. Kortom handen uit de mouwen..moraliteit ethiek…je begrijpt er is een hoop werk te doen, echte scholing…

  tja,.. ik blijf een dromer…geen drammer

  toute va bien [9] reageerde op deze reactie.
  Nico [10] reageerde op deze reactie.

 4. Nog wat korte mijmeringen. Gisteravond nam ik tijd voor het bovenstaande filmpje. Opvallenderwijs gaat het om pesterijen en slavernij die door pestkoppen wordt veroorzaakt.

  Kennelijk wordt het door de zwijgende meerder-heid geen probleem geacht wanneer binnen nationale grenzen pestkoppen hun gang gaan, als meerder-jarigen die minder-jarige doelwitten voorlopig toch maar inferieur vinden. Als pesterijen echter van buiten de nationale grenzen of vanaf de EU komen en ook meerder-jarigen er last van krijgen, dan ineens is het kennelijk een probleem.

  Kennelijk herinneren nationale meerder-jarigen zich de werking van hun eigen recept niet meer. Selectief geheugen. Zou het kunnen zijn dat vanuit EU wat pesterijtjes worden georganiseerd om nationale meerder-jarigen een lesje te leren? Bijvoorbeeld om hun idee van ‘nationale trots’ eens op de schop te nemen? Het gaat tot niet om ‘nationale trots’ maar mogelijkheden om gepast trotst op individuele levens te kunnen zijn, en trots op sociale verhoudingen in bijvoorbeeld buurten?

  Als meerder-jarigen vinden dat ze het goddelijke recht hebben om anderen te destabiliseren, waarom zouden ze daar het monopolie op moeten hebben? Van nature heeft iedere plant, dier en mens de vrijheid om een ander te destabiliseren als die ander het te gek maakt. Dat is toch gewoon eerlijk en ook noodzakelijk?

  @peter [8]: De huidige sociale orde en maatschappelijk systeem komen voort uit bepaalde denkbeelden. Door gebrek aan bepaalde kennis is een andere route een soort olifant in de kamer geworden helaas. Ik bedoel… wat zou het leven zijn zonder een goed georganiseerde groep pestkoppen om de druk op de ketel te houden? 😀

  Nico [11] reageerde op deze reactie.
  peter [13] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico [10]: Pestkoppen weten als geen ander; de vrijheid om te destabiliseren kan niet zonder middelen. Vandaar dat planten niet zonder gif of stekels kunnen, dieren niet zonder tanden. Hebben ze die niet, dan worden ze opgevreten of uitgevreten.

  Helaas gedragen mensen en veronderstelde goden zich niet als planten of dieren, op een pure manier, maar maken ze er liever monsterlijke (misvormde) denkwijzen en gedrag van. Met een ‘beschaafde’ verpakking weliswaar. En keuzes… hebben nu eenmaal gevolgen.

 6. Tijdens het uitlaten van de hond viel me zojuist in hoe het christelijke concept ‘heb je naasten lief’ uitwerkt. Niet dat het iets nieuws is, maar misschien toch goed om even onder de aandacht te brengen.

  De meesten beschouwen hun naasten als hun buren, in de straat. Vandaar dat voor iedere ‘soort’ ghetto’s gecreëerd worden. Vanaf achterstandswijken voor arm-lastigen t/m Wassenaar voor ‘rijken’. Dat maakt die ‘naastenliefde’ wat makkelijker, want problemen in andere wijken kunnen in eerste aanleg genegeerd worden. Daar zijn wijken nu eenmaal voor aangelegd.
  Komen arm-lastigen en ‘rijken’ elkaar op een dorps- of stadsplein tegen, dan negeren ze elkaar gewoonlijk. In theorie zou de kerk (Frans: l’église) dit moeten egaliseren, onder het mom ‘we zijn allemaal broeders en zusters’. Waarbij broeders meer gelijk zijn dan zusters, het lijkt wel communisme. Kerkverlating brengt een extra kink in de kabel.

  Dit verwrongen concept van naastenliefde speelt ook tussen landen. Dat gaat ongeveer zo: Als het in ‘mijn’ buurt (land) maar goed is, dan kan ik de andere buurt (land) vrolijk negeren of als toerist (gebruiker) bezoeken. Hoewel ik natuurlijk geen last moet hebben vanuit die andere buurt (land), want dan ga ik boos worden.
  Zoals ‘rijken’ vinden dat arm-lastigen er zijn om hen dienstbaar te zijn, zo gaat het ook met kolonialisme. Beiden onder het mom van ontwikkelingshulp die in werkelijkheid een zodanige last op het leven van anderen legt dat (im)materiële waarde in en om die anderen geschaad wordt, verloren gaat. Kapitaalvernietiging ten gunste van technologie. Dat komt ervan als de technologie poen een schier goddelijke status krijgt. Een ieder wordt ‘wijs’ gemaakt dat het verstandig is om maar zoveel mogelijk van die god in de zak te hebben, om de hel van arm-lastigheid te vermijden. Terwijl de werkelijke hel bestaat uit onderworpenheid aan perversiteiten, ook al worden die verworvenheden genoemd.

 7. @Nico [10]: Ik kreeg van iemand een linkje naar een beschaving die wel egalitair was, de Indus Sarasvati beschaving, zonder hiërarchie, mogelijk vrij van competitie en vreedzaam. Ik dacht, na hier en daar wat gelezen te hebben over beschavingen (uch uch uhm), dat er alleen duisternis was kortom het heeft mij hoop gegeven. Scholing kan ervoor zorgen dat in 1 generatie een ander pad gekozen kan worden, tot die tijd zullen we dwars moeten liggen als pestkoppen.

  Nico [14] reageerde op deze reactie.
  toute va bien [16] reageerde op deze reactie.

 8. @peter [13]: Vermoedelijk hebben pestkoppen en hun opdrachtgevers een soort homeopathische behandeling nodig. Tegengif. Zodanig getreiterd worden dat pestkoppen er de pest in krijgen en pesterijen ophouden. Het lijkt erop dat de EU daarmee bezig is, op soms onverwachte fronten. Waarmee het verhaal nog niet ten einde is, want dan is het zaak om anders verder te gaan dan voorheen. Maar hoe?

  Wel vreemd dat wie zegt “wie mooi wil zijn moet pijn lijden” zelf geen pijn wil lijden. Ook waanideeën dat lijden zou louteren en waarde kweekt zijn niet houdbaar, niet duurzaam. In werkelijkheid willen folteraars zoals pestkoppen vooral weten hoe ze iets bruikbaars uit de levens van anderen kunnen peuteren, afdwingen.

  De beschaving die je noemde is feitelijk bewijsmateriaal dat ‘het’ inderdaad mogelijk is. Hoewel het concept pas duurzaam wordt als gebreken erin zijn gecorrigeerd. De oplossing die destijds na de val gekozen is lijkt m.i. op een verkeerde afslag nemen. Dan kom je niet bij je doel uit, tenzij met een te lange omweg…

 9. Die lange omweg kweekt frustraties. Wij (man vrouw) zijn geforceerd een omweg te nemen die tot nu toe 30 jaar heeft geduurd. Da’s niet bepaald vruchtbaar en zeer contra-productief. Dit gebeurt bij velen, en voor sommigen heeft het inmiddels zo lang geduurd dat het voor hen te laat is. Onherstelbare schade kan niet meer teruggedraaid worden. Levensenergie en levensjaren die door het putje zijn gegaan kun je nooit meer terugkrijgen.

 10. @peter [13]:
  Mijn man heeft vele jaren de Indus culturen bestudeerd, daar was ook het eerst geloof zonder een vergoddelijking, het Hinduisme is daar het gevolg van, wij hebben in ons lange leven aan vele Utopiën gelooft onze jeugd het Hippie zijn was daar een beetje op geënt, het Baguan gebeuren wat nooit serieus is genomen, de valse doctrines uit Hollywood hebben veel kwaad gedaan, bij de vooral begrenste mensen !

Comments are closed.