De eerste koop en verkoop van een huis in Frankrijk heeft via blockchain en cryptovaluta plaatsgevonden. De klant gebruikte Ethereum cryptovaluta en de afhandeling gebeurde via de onroerend goed app Propy, een pionier in blockchain aangestuurde onroerend goedhandel.

De verkoper Miguel Prados Rodriguez zei over de transactie:

‘Ik ben erg blij met de uitkomst van deze verkoop. Propy maakte het totale proces makkelijker dan dat het geweest was op de traditionele manier. Hun platform is gebruikersvriendelijk en gaf mij het vertrouwen dat ik nodig had om er zeker van te zijn dat de hele transactie veilig was.’

Dit is Propy’s eerste verkoop in West Europa nadat zij eerder grensoverschrijdende verkopen in de VS en Oost Europa faciliteerden. In Spanje komt binnenkort de tweede blockchainverkoop van een huis.

Het kopen en verkopen van onroerend goed over de grens kan complex, tijdrovend en duur zijn. Dit omdat de transactie moet voldoen aan alle belastingeisen en regelgeving van de landen waarin de koper en verkoper zetelen.

Het Propy platform helpt om het koopproces makkelijker te maken. Het werkt binnen bestaande juridisch raamwerken om zeker te zijn dat de transacties goed en snel verlopen. Daarbij houdt het gebruik van Propy de kosten laag omdat koper en verkopen geen tussenpersonen (als makelaars, banken, advocaten of notarissen) hoeven in te huren.

‘Propy’s blockchain platform verwijderd de complexiteit en dat resulteert in een simpele online transactie die makkelijk en veilig af te handelen is’, zegt Natalia Karayaneva van Propy.

Terwijl het handelen in vastgoed via blockchain zijn voordelen heeft, is het afwikkelen van de verkoop middels cryptovaluta complexer vanwege de koerswisselingen. Crypto’s als Ethereum kunnen sterk in waarde wisselen. Vorige maand zakte de koers in door een massale verkoop. Ethereum verloor bij die gelegenheid meer dan 20% in waarde binnen 24 uur.

Bron: Verdict

 

 

4 REACTIES

  1. Wel eerst een test-vergunning aanvragen hoor! Dat moet bij de Autoriteit Internet. De leges moet je met een Girobetaalkaart of Eurocheque betalen aan het loket.

  2. Overigens wel mooi dat zo’n huisverkoop mogelijk was in bureaucratenland Frankijk. Eigenaren van vakantiehuisjes zullen vast blij zijn met deze mogelijkheid.

Comments are closed.