Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  Een oude wijsheid: Me is (of stelt) de Maät. Maar welke? Is het een daadwerkelijk geschenk of slechts een Trojan horse om controle over de ander te verkrijgen?

  De afbeelding doet denken aan een penetration test (ook bekend als pen test). Ik zie geen pet of zo, dus het is niet duidelijk of er nu een White hat of Black hat hacker aan die poort staat 😀

 2. toute va bien schreef op : 2

  Volgens mij wil dit zeggen wat halen wij binnen in ons denken in gesprek met een vreemde gevoert, me heeft het dan over taxition wat hij propageert als diefstal, is dat zo nee, het is een evolutie in ons samenleven, waarbij bepaalde kosten hoofdelijk worden omgeslagen, en na een taxatie worden berekent !

  Nico [4] reageerde op deze reactie.
  Nico [5] reageerde op deze reactie.

 3. Nico schreef op : 4

  @toute va bien [2]: Die evolutie begon in mythologie met het Trojan horse. Zogenaamd een geschenk, in werkelijkheid een recept waar militairen bij betrokken zijn. Een kostenplaatje dat via belastingen voldaan wordt, hoewel ook militairen er hun leven aan opofferen.
  Dit recept introduceert problemen, waarmee de pharmakos (zondebok) in beeld komt. Een specifieke missie die gesubsidieerd wordt. Dat werkt uit als een farmaceutisch product met verslavende kenmerken. Het kostenplaatje werd ooit via offers voldaan, later kennelijk ook via belastingen en zorgverzekeringen.

  M.i. komt een werkelijk geschenk zonder kostenplaatje. Juist een kostenplaatje maakt een activiteit lucratief (verdienmodel). Misschien vandaar dat er heden veel wordt besteedt aan symptoombestrijding van vermeende problemen, maar steeds minder wordt gedacht aan en over oorzaken. Te druk bezig met taxeren en verkopen misschien; handel kan een roes veroorzaken.

 4. Nico schreef op : 5

  @toute va bien [2]: De evolutie heeft ertoe geleid dat er een weg met twee banen is ontstaan: Enerzijds voortschrijdende technologie, waardoor nu mogelijk is wat vroeger voor onmogelijk werd gehouden. Anderzijds degeneratie, omdat nu voor anderen wordt gedaan wat vroeger zelf werd gedaan.

  Ik stel me zo voor dat iemand die bijv. 6.000 jaar geleden leefde en via een tijdmachine in het heden zou aanlanden zich eerst zou verwonderen over toverij (de magie van technologie) en zich vervolgens af zou vragen of inmiddels iedereen geestesziek is geworden. Met technologie is op zich niets mis, want een neutraal instrument, alleen moet het niet misbruikt worden.

 5. Hang Bejaarde schreef op : 6

  De illustratie vind ik typerend voor de “blije boodschap” van het libertarisme: “Ze zitten aan mijn centen !@#$%^!!1!! Wèèèèèèèèè!”

  Wat dat betreft was een cartoon over een varken met een hoge hoed op, en een sigaar in zijn bek, beter geweest. Of Billie Turf (wie kent hem nog?)… Ik vind het wel iets autistisch hebben.

  Naar mijn mening zou die blije boodschap iets anders moeten zijn. Iets dat over vrijheid, vooruitgang, een beter, leuker en interessanter leven gaat. Het geld komt er wel achteraan dan.

  Het grote plaatje laten zien in plaats van een stokpaardje. Zoals bijvoorbeeld Larken Rose dat goed kan.

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 6. Nico schreef op : 7

  @Hang Bejaarde [6]: Als je naar een totaalbeeld kijkt, dan valt op hoe bepaalde details erin passen of juist niet. Vandaar dat de aandacht liefst afgeleid wordt naar details, zodat het totaalbeeld niet langer opvalt. Naar ik aanneem werd iedereen vroeger aangeleerd om naar het totaalbeeld te kijken. Naarmate denken meer aan een paard (of elfjes, professionals etc.) overgelaten wordt, gaat er steeds meer aandacht naar aankleding in plaats van inhoud.