5 REACTIES

  1. Ik wil het wel van de daken schreewen, mensen pas toch op, we zijn omringt door haaien die mooie praatjes verkopen, maar voor de meesten is het te laat, te veel schulden, ja en dan bij een krach kun je alles verliezen en zijn de utopisten niet thuis, stel orde op zaken waar mogelijk, zie dat je een kleine reserve opbouwd, voor de eerste klappen, raak niet in paniek doe geen domme ondoordachte handelingen !!!

  2. Een crisis wordt meestal gepresenteerd als een kans om te doen wat normaliter niet mogelijk is. Vandaar dat crisis veroorzaakt worden, vandaar dat een behoudende reactie verstandig is. Wat is de dynamiek van oorzaken en gevolgen? Waar komt een crisis vandaan en waar gaat ‘ie naartoe? Te vaak wordt een crisis alleen maar veroorzaakt om te kunnen bespelen, buit te kunnen maken en uit te kunnen buiten.

    Hier een TED-talk van iemand uit het volk Samen (bekend als Laplanders), over de crisis van een planeet die vergiftigd, vervuild, verwond en verziekt wordt.
    Iets dergelijks geldt voor individuele belevingswerelden, die een dergelijke behandeling nogal systematisch ondergaan, tegenwoordig vooral vanuit de Nieuwe Wereld die kennelijk in turbo-modus verder gaat op het filosofische spoor van de Oude Wereld. Dwaalwegen leiden naar andere dwaalwegen.

    Mocht zich inderdaad een crisis manifesteren, dan stel ik voor dat die gebruikt gaat worden om voor de verandering systematisch te gaan streven naar gezondheid (lichamelijk, mentaal, sociaal) voor en door iedereen. En dan zonder religieus fanatisme graag, want gezondheids-freaks hebben kennelijk geen benul waar ze mee bezig zijn.

  3. Veel doomdemkers zeggen dat de schuldenberg veel te hoog is. En dat kan alleen maar tot een ramp leiden. Wat ik grappig vind, is dat de ene zijn schuld de andere zijn bezit is. Dus je zou ook kunnen zeggen dat bezitberg veel te hoog is. Zolang dit elkaar in evenwicht houdt is er niks aan de hand. Overigens zie ik ook wel dat als iemand zijn schuld niet kan aflossen dit pijnlijke gevolgen heeft, maar veel vermogensbezitters zullen er geen boterham minder om eten.

Comments are closed.