dinsdag, 25 december 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Gele hesjes kunnen de Kerstboom in.

We wensen en overdenken deze dagen van alles. Maar de gele hesjes zijn het zat: de economie is de afgelopen jaren verbeterd, het besteedbaar inkomen is omlaag.

Je betaalt meer voor onderwijs, maar je krijgt steeds slechter les.

Je toegenomen wegenbelasting, BPM en benzineaccijnzen, hebben meer files opgeleverd en je parkeertarief gaat omhoog.

Je betaalt jarenlang AOW premie, maar krijgt minder uitkering en later.

Je betaalt je leven lang ziektekosten premie, plus de eerste 6 % belasting, maar naar mate je ouder wordt krijg je minder keuzes, behandelingen en langere wachtlijsten.

Je betaalt…

En je moet gehoorzamen aan onlogische regels….

En je wordt gecontroleerd op je vlees-, rook- drank- etc gebruik….

Geen wonder dat mensen in gele hesjes de straat op gaan en al kunnen ze niet precies de vinger op de zere plek leggen, ze zien dat er van alles niet klopt. Dat politici dan met nog meer belastingen en regels komen is rampzalig; maar voor ons van de Vrijspreker.nl is het een uitdaging om te duiden waar het fout is gegaan: de welvaart moet niet beter verdeeld worden, er moet meer ruimte voor grotere welvaart gegeven worden: dus minder regels, belastingen en ingewikkeldheid.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Hang Bejaarde schreef op : 1

  Er zit een lijn in. De productieven worden kritisch aangesproken op hun vermogen om productief te blijven voor de rest. Want de miljoenen politici, subsidievangers en andere klaplopers moeten maandelijks van vers geld worden voorzien. Anders komt hun verdienmodel in gevaar.

  Het meest verwende jongetje van het land had weer een mooie moralistische kersttoespraak, als ik de koppen op internet mag geloven. Ik heb niet gekeken maar kon wel er om lachen. Misschien kijk ik naar de cabaretvoorstelling na het eten vanavond.

 2. jhon schreef op : 2

  Diagnosticeren is simpel ! verandering is “kunst”

 3. Hang Bejaarde schreef op : 3

  Nou ja, sharing is caring:

  “Hou geloof in elkaar vast en doe iets”
  – Willie van Amsberg

  Ik kon er om lachen.

 4. Plato schreef op : 4

  Die hele groei van het BNP zegt niks. Dat is wat politici altijd van de daken schreeuwen. Wat een geweldige groei. Maar wat is het per hoofd van de bevolking.