4 REACTIES

 1. Zinloos niemand luisterd niemand leest, men “””MEN””” correspondeert met zijn Iphone, een stille voortdurende geestelijke masturbatie, die voerd naar zielloos zijn, je kunt je afvragen is deze komst, gewenst of een aanval op het “”ZIJN””, want de invloed is fenomenaal, verslavender als drugs !

 2. Churchhill ook een oorlogsmisdadiger overigens, heeft aan het einde van WWII toch wel 2 dingen gezegd die hout sneden. NL.
  de volgende fascisten zullen de huidige anti-fascisten zijn. En o
  hoe waar. Het 2e was dat hij tegen prins bernhard zei: volgens mij
  bent u de enige die van deze oorlog genoten hebt, waarop het antwoord was “Ja”.
  Ik denk dat we snoeihard afgaan op 1984 van Orwell en dat alles
  en iedereen die niet aan de normen voldoet zal worden afgeschilderd als een fascist. Vergeet in dit verband ook overigens Huxley”s Brave New World niet (1932).
  Ik heb het hier al vaker gezegd: blij dat ik al oud -en bijna op
  ben- en alles wat nog komen gaat niet meer hoef mee te maken.

  Ettur [4] reageerde op deze reactie.

 3. Vrije uiting van mening vind ik helemaal prachtig, zeer de moeite waard om aandachtig naar te luisteren. Voor zover er geen sprake is van geestvernauwing, geestvervuiling, oogkleppen, tunnelvisie. Daar is indoctrinatie voor, om precies dat te veroorzaken. Een heuse, hoogstaande traditie die geïnstitutionaliseerd is. Omdat het woord fascisme niets meer of minder betekent dat bundeling van krachten, wat diep in het bestuurlijke DNA zit en een concept blijkt te zijn wat nogal besmettelijk en verslavend uitwerkt.

  Via de insteek van drugs, als metafoor: Het woord heroïne betekent held(in). Een bijnaam voor cocaïne is ‘Bolivian Marching Powder’.
  Schuif die begrippen naar elkaar toe en je krijgt veronderstelde helden die programma’s met marsorders produceren en/of laten uitvoeren. Wie dit soort concepten bedenkt en/of uitvoert, komt in een verslavende roes terecht. Het levert niet alleen inkomsten op, als een soort subsidie, maar vereist ook dat de verslaving in stand wordt gehouden. Als het niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks.
  Ondertussen is de geest zodanig vernauwd en vervuild dat de betrokkenen zich niet langer kunnen voorstellen dat dit ook anders kan, krijgen eventueel ook last van afkickverschijnselen. Anders uitgedrukt; “doe met ons mee en wordt een verslaafde (of verslavend), want anders kicken we je af, desnoods de goot in, om te merken hoe noodzakelijk onze verslaving wel niet is om te mogen overleven”.

  Via de insteek van geld, als metafoor; sommigen zijn er zo dol op dat ze er als een Dagobert Duck op gaan zitten, ‘het’ voor zich willen laten werken, er zo aan gehecht zijn dat als dat geld weg dreigt te lopen het de anus van een bestuurlijke draak of ander wangedrocht in gestopt wordt in de hoedanigheid van spaarvarken. Of spaarzwijn, gezien het boek Animal Farm.
  Maar… als leven en onvervalste liefde je lief is, dan doe je precies het omgekeerde en laat je los. Wie vrij is, is immers blij(er). Dan gun je een ander iets en bewaak je niet angstvallig, krampachtig je veronderstelde bezittingen. Verondersteld, want een vrek verliest uiteindelijk alles van waarde. Affectie, intimiteit en dergelijke.

  Ja… dit is wat jongleren met concepten, als in het circus. Maar dan niet om illusies te creëren. Toen het bestuurlijk-filosofisch-spiritueel niet kennelijk lukte om voor iedereen individuele onafhankelijkheid en zelfstandigheid aan te leren, het afleveren van bepaald schadelijk gedrag ook niet lukte, is groepsvorming tot algemene norm gesteld. Eeuwen geleden. “Als rovers van je afslaan alleen lijkt te kunnen door zelf een groep gelegaliseerde rovers te worden (belastingheffing), dan moet dat maar” zal men misschien gedacht hebben. Dan kan dat roven tenminste beheerst en precies gedoseerd plaatsvinden. Althans, in het begin. Want als iets blijkt te kunnen en werken, dan vindt vroeger of later ook grensoverschrijdend gedrag plaats.

  Wel jammer dat anti-fascisten precies in de valkuil trappen waar ze vanaf willen; bundeling van krachten. Terwijl ze nu juist hard zouden moeten roepen dat ze individueel onafhankelijk en zelfstandig willen worden. Met samenwerken is niets mis, maar het moet niet een chronisch verschijnsel worden, een ziektebeeld. Van nature is de enige systematische bundeling van krachten die van een individuele man en vrouw. Onvervalste liefde. Precies die bundeling, die vereniging wordt krankzinnig lastig gevallen en (vaak onzichtbaar) gedupeerd door gebundelde krachten die gehoorzaamheid willen afdwingen.

  Staatsreligie grossiert in vervalsingen. Datgene wat in staatsreligie liefde wordt genoemd is ordinaire valsemunterij. Wie verslaafd is aan programma’s en veronderstelde helden is te verdwaasd om dat nog onder ogen te willen zien. Want de plicht gaat boven en voor de liefde, ‘zo is het altijd geweest’. Toch? Maar nee hoor, dat is verzonnen om een bepaalde constructie in stand te kunnen houden. Mis-leiding, hoewel met goede bedoelingen.

 4. @ergo [2]: Gaan we snoeihard af op 1984, of wordt het steeds duidelijker dat het altijd al 1984 was? Worden wij meer begluurd en beperkt door misbruikers, of worden wij bewuster van de liefdeloze macht die over ons uitgeoefend wordt?

  Dan nog iets: vrijheid van meningsuiting is geen vrijheid, maar een beperking. Het is zoiets als de grondwet, die zegt dan we allemaal vrij zijn en gelijke rechten hebben om vervolgens verder te gaan met uitleggen waar men zich aan dient te houden.

  Het zijn van die dingen die de eigen verantwoordelijkheid overbodig maken, dat voelt voor de meeste mensen niet goed, het lijkt op leven in een gevangenis.

Comments are closed.