Als stroom beter en goedkoper is dan gas, kunnen we beter met oude gloeilampen gaan verwarmen; krijg je er nog licht bij ook!

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

7 REACTIES

 1. Dat argument geldt nog steeds. Licht van gloeilampen is ook beter voor je ogen dan die agressieve LED-verlichting.

  Maar het is wel een goede zaak dat nu zichtbaar is dat de armen armer worden en dit te danken is aan politiek beleid. Quasi-socialistisch beleid van de pedo- en plunderelite die geen ene F–k geeft om gewone mensen met een baan.

  Als het libertarisme hierdoor geen spectaculaire groei kan maken…

  Hang Bejaarde [2] reageerde op deze reactie.

 2. Da’s wel een mooie Flibje. In de race naar wie de mooiste is stel ik een alternatieve kandidaat voor:

  Nog voor de ontdekking van vuur bleek de electrocutie van hout (donder en bliksem) een effectieve methode om de productie van licht en warmte op gang te brengen. Werd rot hout getroffen, dan werkte het nog reinigend uit ook.

  Waar statische electriciteit al niet goed voor is hé? Die ontladen egaliseert de potentieverschillen zo mooi. En niemand die ooit kan beweren dat het niet milieuvriendelijk is.

  Jammer dat deze schone energie is vervangen door koudvuur uit de hemel á la Prometheüs. Daar wordt niemand warm van. Als ik goed geïnformeerd ben werkt het eerder ijzingwekkend uit.

 3. Nog steeds vraag ik me af waarom ‘men’ zo bang is voor pure natuurkrachten. Mijn ‘andere helft’ (vrouw) en ik gebruiken soms statische electriciteit, donder en bliksem om potentiaalverschillen bij elkaar weg te werken en elkaar te reinigen. Dat kan ook hoogst inspirerend uitwerken.

  Bij energie is er altijd een kaper op de kust; adel, bestuurders en wat dies meer zij zijn er nogal op gebrand om over anderen te kunnen beschikken. Gek gemaakt door wat geestelijken en pseudo-wetenschappers aan tafel voorleggen.
  Da’s zoiets als olie en vuur onder controle willen krijgen, desnoods door de pyromaan uit te hangen om dat te bereiken. Kapitaalvernietiging pur sang door een stel ruziezoekers die hun perverse zin wil doordrijven. Als anderen onder controle krijgen en houden tot het hoogste doel is verworden, dan worden problemen hoogstens bevroren door ze bijvoorbeeld dood te reguleren. Het pakt oorzaken niet bij de wortel aan.

  Staatsreligie produceert en propageert traditioneel vuile energie door schone energie te misbruiken en als dat zo uitkomt te bestrijden!

  frits [5] reageerde op deze reactie.

 4. @frits [5]: Hoezo, vindt je dat ik te loslippig ben? Dan heb je buiten de waard gerekend, ik ben een heuse kluizenaar die het waardevolle als in een kluis hermetisch achter het slot hou. Schijn bedriegt, dat weet je toch?

  Misschien ben je één van degenen die helemaal opgewonden wordt van beeldtaal, dat als een verworvenheid wordt beschouwd maar in werkelijkheid een onontbeerlijk onderdeel van een wereldwijd zelf-vernietigingsmechanisme is. Laat ik in die waan meespelen en Max Verstappen als beeld nemen:

  Max Verstappen zette de kroon op het werk van zijn wederopstanding, veroorzaakte een exposie van geluk, leerde zijn haters kennen en kwam tot de conclusie dat zijn tegenstander Esteban Ocon eigenlijk maar een zielig mannetje is. Snap je?

  Nou ja, laat me je uit de droom helpen: Eeuwenoude hoogstaande traditie is zoiets als een verzekeringsmaatchappij dat iedereen op dezelfde punten genaaid wordt. Ongeacht positie in een sociale orde. Het lijkt wel het liedje “Ik heb stiekum met je gedanst, ik hoop dat je het leuk vond”, alleen moet je dat dansen dan wel vervangen door de systematische naaipartij die traditie voorschrijft in de context van een lotsbeschikking, waarvan sommigen er niet één maar twee voorgeschreven krijgen van de ‘dokter’, omdat de farmaceutische industrie die zo effectief kan verkopen helaas. Maar ja, die valse profeten en hun volgelingen hé? Ze zijn helaas invloedrijk. En altijd op zoek naar losse eindjes, om ze weer stevig vast te knopen.

 5. Frits: De aantallen (lotsbeschikkingen) moet je wat ons (man vrouw) betreft niet serieus nemen. Het is net als met de 6 elementen. Sommigen zien niet één 6, maar 6 6. Die zien dubbel oftewel niet helder. En voor wie echt bang gemaakt is, is er nog de 6 6 6, compleet met een leger duiveltjes, rode oogjes en helse vooruitzichten. Zoiets is er ook gaande met aantallen lotsbeschikkingen.

  Traditie is wat ons betreft als een gebrekkig ontworpen decodeerschijf voor een Caesarcijfer. Er wordt van gezegd dat degene die wil decoderen er op niet één punt naast mag zitten, maar als de ontwerpers er zelf op één of meerdere aandachtspunten naast zaten is de algemene zinsbegoocheling compleet. Dan zitten zowel de ontwerpers (valse profeten) als hun volgelingen er naast en wordt er vooral geïnvesteerd in (aandacht voor) stropoppen, bliksemafleiders, uitlaatkleppen en wat dies meer zij.

  Ondertussen wacht Max Verstappen nog op een recept voor een taakstraf, vanwege een los eindje wat nog vastgebonden moet worden van de Formule-1 bazen. Hoewel hij dat dansje kan ontspringen, want het Red Bull team neigt ertoe de F1 te verlaten en over te stappen naar LeMans. Best wel verstandig, want bij de F1 gaat het om ‘snelle jongens’ en bij LeMans om uithoudingsvermogen. Dat voorbeeld is voor iedereen gezond, zij het pas als aan bepaalde voorwaarden is voldaan die dat de moeite waard maken. De boodschap van het Red Bull team: “Die regels eruit, of wij eruit”. Zo mag ik het horen!

  Soms, heel soms, is huidige beeldtaal behalve leuk ook nuttig en verfrissend 😀

Comments are closed.