De wereld, nou ja de EU, valt uit elkaar op 29 maart. Onheilsberichten te over: van wegdrijvend UK tot geen sla meer in Engeland. Hier moeten we ons vooral druk en zorgen maken over de enorme congestie aan de grens en Hoek van Holland. Maar wacht eens even hoe zit dat?

Inderdaad er moeten weer allerlei formulieren en in-uitvoerbelastingen plus BTW geregeld worden wanneer Engeland uit het interne handelsverdrag van de EU stapt.

Maar mag ik dan even de diepere vraag stellen: als er nu eens helemaal geen in/uitvoerheffingen waren, wat moet er dan nog geformulierd of gecontroleerd worden? En is Engeland dan de schuldige?

Blijkbaar zijn die belastingen de grond van de controle ellende. Oh dus dat is het probleem, nou dan weet ik de oplossing wel.

1 REACTIE

  1. Nou ik heb jaren lang handel gedreven, en het grote plezier gehad wekelijks te worden geconfronteerd met de Douane, nou het ergste crupul zijn de Fransen, die zweren bij het toebrengen van masochisme, je doen lijden, maar goed wat een verspilde energie, later had ik het voor elkaar, een bureau maakte een formulier mijn vrachtwagen werd gelood, reed door de douane het tonen van het formulier was genoeg, thuis trok ik het loodje van mijn deurslot en flikkerde het formulier weg, kijk zo lek is het systeem wel, je moet de weg kennen, ze zitten te popellen de bureaucraten !

Comments are closed.