woensdag, 6 februari 2019
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Ons Geld in Carré

Stichting Ons Geld en De Verleiders organiseren het congres “Ons Geld in Carré”, op zaterdag 23 februari van 15.00 tot 17.30 u in Koninklijk Theater Carré.

Na het verschijnen van het WRR rapport “Geld en schuld” op 17 januari jongstleden en de vele commentaren daarop in de media is het de hoogste tijd dat Ons Geld met een reactie komt.

Stichting OnsGeld is blij met de analyse van het geldstelsel door de WRR maar is minder te spreken over de te voorzichtige aanbevelingen. Ook blijken er nog heel erg veel misverstanden, vergissingen en begripsverwarring bij commentatoren en journalisten.

In Koninklijk Theater Carré gaan we in gesprek met elkaar en met u om meer duidelijkheid te scheppen en verdere stappen te zetten op weg naar een rechtvaardiger geldstelsel. Komt allen!

Met o.a. Prof. dr. Klaas van Egmond, Antoinette Hertsenberg (TROS Radar), Paul Buitink, kamerleden Mahir Alkaya  (SP), Bart Snels (GroenLinks) en Pieter Omtzigt (CDA) plus een afvaardiging van de WRR.

Ook kunt u, na aanschaf van een combi-ticket, aansluitend ‘s avonds de nieuwste Verleiders voorstelling “Niks te verbergen” bijwonen. Tickets zijn hier te krijgen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Cultuur, Economie, Live Discussie
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. only you schreef op : 1

  Zou het dan minder makkelijk gaan rollen, de inflatie is te enthousiast?

 2. peter schreef op : 2

  gecontroleerde oppositie….dus.. system
  Read more at: www.brainyquote.com

 3. Bertuz schreef op : 3

  Net zoiets als rechtvaardig optellen; 2+2= zou 5 of drie moeten zijn. Maar geen 4. Wat een idioten. Professor of niet.

 4. Plato schreef op : 5

  Helaas begrijpen die mensen weinig van bankieren. Als ze het bankieren uit elkaar gaan trekken tot betaalverkeerbanken en investeringsbanken gaat het knap lastig worden een leuke hypotheek af te sluiten. De banken hebben dan ineens veel minder funding. Daarom is de politiek en NCB tegen. Het gaat grote gevolgen hebben om ze uit elkaar te trekken. Kan de centrale bank ze gaan financieren. Ach, wat maakt het eigenlijk uit. De ECB financiert het hele zuiden van Europa.

  Bertuz [6] reageerde op deze reactie.

 5. Bertuz schreef op : 6

  @Plato [5]: Betaalverkeergeld leent zich sowieso niet voor geldleen. Daarom heet het betaalverkeer. Spaargeld en deposito’s lenen zich bij uitstek voor geldleen. Bij betaalverkeer moet geld bij.

  Plato [7] reageerde op deze reactie.

 6. Plato schreef op : 7

  @Bertuz [6]: Het leent zich prima voor geldleen. Dat is namelijk wat nu gebeurt. Als je alleen spaargeld en deposito’s gaat gebruiken voor uitleen zal dit een beduidend lager bedrag worden. Het mooie van het huidige systeem is dat kort geld met lang geld gematcht wordt. Bovendien kan je aandelen van commerciële banken kopen en er van mee profiteren. Overigens begrijp ik dat dit de positieve kant van het verhaal is.