dinsdag, 26 februari 2019
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Nepnieuws door nep-politici.

Wat is de overeenkomst tussen Huawei, pulsvissen, oorlogen in Irak en Syrië en het beleid van de Europese en Japanse Centrale Bank?

Ze hebben allemaal te maken met foute beslissingen, gebaseerd op foute gegevens, maar worden gehandhaafd omdat de regels nu eenmaal zo zijn (en het de machthebbers goed uitkomt). Dat daar doden of verliezen door vallen, ach dat is nu eenmaal het systeem. Wordt het niet eens tijd dat we bij zulke grote blunders, de vraag stellen of die grote instanties niet juist de boel verergeren?

Huawei krijgt het voor zijn kiezen omdat vooral de VS vindt dat zij zouden spioneren. Heeft er iemand een spatje bewijs van die stelling gezien? Behalve dat het misschien zou kunnen ben ik geen feiten tegengekomen. En vraag ik me af, als dit ooit bewezen zou worden, wat is dan nog het bestaansrecht van Huawei? Hier dus geen feiten, maar wel veroordeling vooralsnog op basis van nepnieuws.

De pulsvissers worden door de EU verboden, op basis van stennis van een milieuclub, die zelf toegeeft geen wetenschappelijk onderzoek gedaan, noch ingezien te hebben. Nepnieuws dus. Of zoals Baudet zegt: wij laten ons de kaas van het brood eten, terwijl de feiten de pulsvissers gelijk lijken te geven.

Ik breng de oorlogen uit Irak en Syrië in herinnering, omdat dit misschien wel de grootste blunders van de laatste jaren zijn; en dat niet op basis van feiten, er waren geen gifgassen, maar vanwege politiek gewin. Nepnieuws door nep-politici. Een pacifist zou zeggen: grote oorlogen door grote regeringen, misschien toch beter kleinere overheden en zeker geen Eu-leger te wensen.

De Centrale Bank van Japan ondersteunde met honderden miljarden de Japanse economie, naar nu blijkt op basis van grove fouten in de statistieken. Daarbij, toonde CBS aan dat de 2600 miljard die de Europese Centrale Bank in de economie pompte, aantoonbaar nergens toe leidde. Nepnieuws, niet van het CBS, maar van de Centrale Banken. Ik durf te stellen dat vanwege de daardoor kunstmatig lage rente, heel veel pensioenfondsen, spaarders en ook de economie zwaar te leiden hebben.

En dan komt ook nog een herhaaldelijk blunderende minister Wiebes weg met foute statistieken waarop onverdroten doorgegaan wordt beleid te maken. En dan moeten de nieuwe klimaatberekeningen nog komen. Wat een nepper.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. only you schreef op : 1

  Zou eerst eens kijken naar de gezondheidsschade die 5g niet al veroorzaakt, heb zelf ervaring met radiogolven en microwave?
  Waarschijnlijk hetzelfde geval met asbestaffaire, chroom 6 en noem maar Op?
  Vraag me af welke adviseurs de overheidsbestuurders bijstaan ?

 2. toute va bien schreef op : 2

  Je moet bij slecht geleide ondernemingen niet al te crities zijn, ze hebben altijd het voorrecht van de twijfel, mensen die denken iets te kennen, maar nog nooit in wezen van hun kunnen een bewijs hebben hoeven af te geven, kun je toch niet verwachten dat ze zo maar even een land zijn beleid kunnen leiden, dus ze schutteren lekker verder tot de volgende stuntelaars aan bod komlen !

  Nico [3] reageerde op deze reactie.

 3. philosoof G&R Eigenwijs schreef op : 4

  Erger U niet, verbaas u slechts.
  Vraag ’t U af, waarom kiest U steeds !!!!!

  Is dit wat U in gedachten als oplossing enz?????????????

  peter [8] reageerde op deze reactie.

 4. johannes schreef op : 5

  @Nico [3]: Mooie discussie, toen hete ik nog Johannes, zeker verkeerde pilletjes gebruikt, ja je schrijven is enorm verbeterd, veel beknopter en to the point, goed mijn beste Nico, ’t ga je goed, groet !

 5. anp rebel schreef op : 6

  Blunders van gezagsdragers die de massamedia brengen zijn vaak goed voor verontwaardiging. Maar wat te denken van structureel langdurig zwak bestuurlijk optreden dat helemaal kon wegzakken in onkunde omdat er in die massamedia helemaal geen aandacht voor is?

  Kijk bijvoorbeeld eens naar de vakbond. Hier is opzettelijk enkelvoud gebruikt, omdat de FNV in feite de dienst uitmaakt en de christelijke nog slechts een marginale rol spelen. Waarom is dit feitelijk via wetgeving afgedwongen bijna monopolie nooit aangeroerd?

  Bekend is dat sociaal plannen van de vakbond altijd minder opleveren voor het personeel dan waar ze recht op krijgen via de rechter. Hoe kun je dit rijmen met belangen vertegenwoordiging?

  Of hoe kun je verdedigen dat slechts 20% van de werknemers lid is van de vakbond, terwijl dus 80% niets heeft te zeggen of te onderhandelen over zijn arbeidsvoorwaarden?

  En wat denk je van de juridische afdeling van de vakbond voor werknemers die een geschil hebben met hun werkgever? Ooit onderzocht wat de prestaties zijn van die mensen daar? Welke adviezen ze gaven? Voor wie ze iets wilden doen? En of dat juridisch ergens op sloeg?

  Als je jouw maatschappij bestuurlijk wilt verbeteren begin dan met over zaken na te denken waar je de massamedia nooit over gehoord hebt.

  johannes [7] reageerde op deze reactie.

 6. johannes schreef op : 7

  @anp rebel [6]: Ja die vakbonden zijn volkomen in stilte overleden, omgebracht door hun eigen aan politieke partijen verwante bestuurders, het wapen van de arbeiders, eerst gingen de communisten, toen de socialisten, dus de sociale vechters waren dood, en de arbeiders stonden in hun blote kont met lege handen tegen over hun bazen, het spel was rond, de dei wash cast, de geleide democratie kon aanvangen, slavernij tot in het graf !
  Nu in Frankrijk komt de aap uit de mauw, de Joden willen de gele Vestjes verbieden, duidelijker kan het niet, misschien opend dit de revolutie, men is verontwaardicht vanwege deze inmenging !

 7. peter schreef op : 11

  @Nico [10]: yep.😀