dinsdag, 5 februari 2019
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Toine Manders naar Davos?

Betalingen uit andermans zak: de journalist Rutger Bregman heeft in Davos vermogende personen opgeroepen, meer belasting te gaan betalen.

Afgezien van de vraag of volgens het vigerende stelsel onverschuldigde belasting door de belastingdienst geaccepteerd wordt, is dit mijns inziens een onnodige aansporing. Vermogende personen zijn immers mans genoeg om dit zelf te bedenken en hebben Rutger daar niet voor nodig.

Ik hoop dat voor volgende bijeenkomst in Davos niet alleen Rutger Bregman uitgenodigd wordt, maar ook Toine Manders.

Toine kan dan op zijn charismatische en overtuigende wijze uitleggen, waarom het dwangmatig heffen van belastingen immoreel is.

Hugo van Reijen

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. jhon schreef op : 1

  Filantropen belasting !

 2. formidabele schreef op : 2

  Ze zijn meer voorstander voor DONEREN, maar belasting betalen, dat is alleen voor de brave burger, je moet wel oppassen, want dit wordt niet eindeloos geduld door de bevolking?

 3. IIS schreef op : 3

  Nou, Rutger van der Graaf heeft zichzelf hiermee op de kaart weten te zetten, deze hitsige puppet van de linkse viespeuken kerk, de kerk van “je bemoeien met andermans leven”, door het eindloos gezever over rijken weten we nu ook Rutger van de Graaf te vinden, hopelijk fysiek.

  Vieze Rutger van der Graaf zou eerst een kunnen definiëren wat “rijken” zijn, die vluchten of schuiven met kapitaal. Bedoelt deze verbitterde man mensen bijv. als Gates, Musk, Soros, Bono, prinses Beatrix en haar leden of bedoelt hij mensen die met hard werken (schijnt niet te kunnen), ondernemen, erfenis of loterij geld hebben verzameld en proberen dit geld veilig te stellen door te vluchten of te schuiven.

  Ik denk dat vieze Rutger van der Graaf bedoeld de kleine vissen met poen i.p.v. de echt grote vissen die rijk zijn geworden door o.a. over lijken te gaan.

  Vieze Rukker van der Graaf leeft van gemeenschapsgeld, gestolen en afgeperst van de bevolking. Ik heb voor dergelijke extreem linkse profiteurs en gladjanussen en landverraders enkel eenzelfde behandeling over als wat dit soort heeft gedaan met Pim Fortuyn.

  IIS [4] reageerde op deze reactie.

 4. IIS schreef op : 4

  @IIS [3]:

  … bedoeld = bedoelt…Oh, het linkswezen heet Rutger Bregman? Een verwarde man, gelijk aan Folkert van der Graaf? Ach, vandaar de naamsverwarring.

  IIS [5] reageerde op deze reactie.

 5. IIS schreef op : 5

  @IIS [4]:

  Hoe mooi Rutger ook mag praten, dergelijke mensen zijn m.i. puppets en instrumenten van de gevestigde orde. Waarom je druk maken om de poen van anderen? De muur van puissant rijken komt niemand doorheen, ook de zoon van een sprookjesverteller niet. Dus de pijlen zullen derhalve gericht worden op de onderklasse. Daarvoor zijn dergelijke mensen opgeleid, afgericht en gekocht.

  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 6. Nico schreef op : 6

  @IIS [5]: Aan stropop argumenten heeft niemand iets. Of er nu magie van satanische rituelen in pedokelders verwacht wordt, van pseudo-wetenschappelijke experimenten á la Schrödingers kat, of van het distribuereren van geld… het is symptoombestrijding. Je zou denken dat men in ‘het milieu’ toch wel op de hoogte is van uitspraken á la Confusius:

  If your plan is for 1 year, plant rice.
  If your plan is for 10 years, plant trees.
  If your plan is for 100 year, educate children.

  Voor klimaatconferenties lijkt me het verstandig om te beslissen welke pijlen je op je boog wilt leggen, wat de speerpunten moeten zijn om tot een daadwerkelijk gezonder klimaat te komen. Voor en door ieder wel te verstaan, in ieders belang. Zeiken over de centen en andere stropoppen lijkt me zoiets als jezelf mentaal afrukken; mental masturbation. Daar kunnen anderen schijtziek van worden 😉

  IIS [7] reageerde op deze reactie.

 7. IIS schreef op : 7

  @Nico [6]:

  Zeiken over centen? Rutger de ruktor heeft er anders zijn handen aan vol. Schijnbaar dringt het niet tot iedereen door hoe simptomatisch ze zelf zeiken. Misschien is het onderwerp “centen en rijken” net als ” de onderwereld en de gangsters”, ergens willen de braverikken er diep in hun hart graag zelf bijhoren.

  Nico [8] reageerde op deze reactie.

 8. Nico schreef op : 8

  @IIS [7]: Je mist kennelijk de kern van het vraagstuk. In Jip en Janneke taal:

  Vergelijk bloed met behulpzaamheid. Geld is een instrument om behulpzaamheid te verkrijgen, in het geval dat ‘bloed’ niet spontaan stroomt, in de voor een specifiek geval juiste dosering met precies de kracht die op dat moment gewenst is.

  Waar komen problemen met behulpzaamheid en/of geld vandaan?
  In je lichaam zit een pomp genaamd ‘hart’. Het kan zijn dat een hart teveel of te weinig pompt. Of dat er aan aanvoer of afvoer geduwd of getrokken wordt, of dat er verstoppingen of zelfs blokkades zijn.
  Zo gaat het ook met de circulatie van behulpzaamheid en geld. Het kan soepel stromen, of er kan iets misgaan in de pomp (ethiek van jezelf) of bij de aanvoer of afvoer (individuele ethiek van anderen). Waaruit de aard van jezelf of anderen blijkt.

  Verder naar (culturele) klimaatproblematiek, milieuvervuiling:

  Als er onvrede bestaat over geld, dan betekent het meestal dat de aandacht naar symptomen gaat. Niet naar oorzaken. Oorzakelijk ging het immers over behulpzaamheid en bereidwilligheid. Symptomatisch gaat het over wie er teveel of te weinig van zou hebben en event. hoe stromen gereguleerd kunnen worden. Terwijl het een geneeskundig probleem is. Immers, een vrek is in feite geestesziek en stapelt voor zichzelf oeverloos op. Een vampier wil hebben wat hem of haar niet toebehoort om het vermeende ‘eeuwige leven’ in stand te houden. Een onderworpene heeft last van ‘bloedarmoede’. Enz.

  Je noemde braverikken die iets graag zouden willen. De vraag is in hoeverre ze geestelijk gezond zijn. Het gaat er niet om ergens bij te willen horen, maar hoe het zit met aanvoer, pompen en afvoer (van behulpzaamheid en event. geld). En of een brave-rik zelf voldoende ‘brave’ (moedig) zou moeten zijn om problemen ergens in die circulatieroute zelf op te lossen – individuele ethiek. En of er van overheidswege problemen in die route gecreëerd moeten worden en zo ja, waarom, hoe en met welk doel.

  Zowel politiek links als rechts wil graag van alles gereguleerd zien, hoewel met verschillende doelen. Maar… dat is nog steeds symptomatisch. Ik hoor nergens een (plan voor een) oorzakelijke aanpak. Niet verwonderlijk, want in het traditionele duo Kerk en Staat regelt de Staat het bestuurlijke. Ethiek is voor de kerk, hoewel dat estafettestokje tegenwoordig bij wetenschappers terecht is gekomen. Terwijl dat stokje individueel thuishoort, als een toverstaf, een scepter over het eigen leven. Van nature is immers ieder individu monarch (‘sole ruler’) over het eigen leven, alleen moet ieder voor zich dan wel leren hoe het zit met ethiek en zelf-bestuur.

  IIS [9] reageerde op deze reactie.

 9. IIS schreef op : 9

  @Nico [8]:

  Zeker weten dat ik de kern van het vraagstuk mis, er is namelijk helemaal geen vraagstuk. Het is één grote poppenkast van roversbende (welkom op planeet “aarde”), waarbij ik mij alleen afvraag wie er überhaupt zich nog iets afvraagt. Dit filosofisch en vaag diep ontrafelen of zelfs zielige intellectuele boekjes knutselen of andere gezever brengt niets en laat de rovers (tegenwoordig het pompende hart in het systeem) buiten schot. Hoe meer zwak gekrab hoe machtelozer het volk. Maar in dit alles wordt juist door zevers en zalvers, door puppets en verraders, door gekochte acteurs de wereld omgedraaid en worden juist mensen de dupe die part noch deel hebben aan dit bloedcircus.

  Deze jip en Janny taalbarrière misstaat je niet, is concreter en is zeer verhelderend, maar kan nog beter, in begrijpbare reacties, voor iedereen geschikt. Succes verzekerd.

  Nico [10] reageerde op deze reactie.

 10. Nico schreef op : 10

  @IIS [9]: Het was ook geen echte Jip en Janneke taal. Wie die veel wat ethiek is… 😉 Evengoed heb je gelijk als je zegt dat theorie en praktijk hand in hand moeten gaan. Van rovers kun je leren dat die allebei gezond en robuust in elkaar moeten zitten, anders wordt het nooit bevredigend.