Ondanks de overweldigende indicaties dat de reeds 40 jaar woedende “war against drugs” tot een van de domste avonturen behoort, waar ooit aan begonnen is, gaat deze oorlog voort, als een onstuitbaar projectiel.

De grootste advocaten van deze oorlog zijn zij, die hun winsten zouden zien wegsmelten bij het opheffen van de bestaande prohibitie, waarvan de kosten de onderstelde opbrengsten vele malen overtreffen.

Hoe lang nog zo weinigen zovelen kunnen bedriegen, is niet duidelijk, maar ik denk nog heel lang.

Hugo van Reijen

8 REACTIES

 1. Het komt inderdaad over als een oorlog om drugs te kunnen blijven distribueren. Van nature wordt iedere drug (geneesmiddel) immers in jezelf geproduceerd. En anders zijn er wel planten zoals kruiden die even een zetje kunnen geven. Zonder dat ze daarvoor uit de grond gerukt hoeven te worden.

  Helaas is de vroegere hex een uitstervend verschijnsel. Drugdealers zien kennelijk liever sex, met de ‘s’ van een vraagteken aan het begin. Liever geen ‘h’ van een trappetje naar de feitelijke Final Solution aan het begin. En die laatste is toch echt een Doe Het Zelf methode, desnoods op gang geholpen door een zetje. Onvervalste behulpzaamheid is echter niet te koop, kan ook niet afgedwongen worden. De ‘hulṕ’ van kwakzalvers wel. Die spiegelen allerlei enge doemscenario’s voor als je niet in hun verkoopverhaal trapt, wat in werkelijkheid een zorgvuldig voorbereide val is.

  Gewenst gedrag is niet per sé hetzelfde als gezond gedrag.
  Waarvoor kerngezonde denkbeelden nodig zijn.
  Waarvoor misleidende waandenkbeelden weggezuiverd moeten worden.

 2. Zo lang er nog één persoon dood gaat of psychotisch wordt van drugs hebben de politici een argument om door te gaan met de “war against drugs”.

  Dat je ook dood kan gaan, psychotisch kan worden, of mensen dood rijdt onder invloed, van alcoholische drank boeit dan boeit dat weer niemand.

 3. Opmerkelijk: Geneeskundig gaat het om de zaden, niet om de stam(boom). Als de aandacht naar het laatste gaat, dan weet je da er ergens iets gruwelijk mis is gegaan. De wortel van het probleem wordt dan genegeerd of is bij misbruik betrokken geraakt. Dat willen kwakzalvers en sekteleden niet onder ogen zien.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 4. Shell monopolist productie “aceton” gevolg! NL nr 1 productie synthetische drugs ! gevolg tienduizenden kinderen naar de kl*ten !

 5. Drugs zijn een middel om oorlog te kunnen voeren want wie gaat nou moedwillig mensen vermoorden zonder gevoel uit te schakelen?

 6. Geef die rotzooi vrij een ieder die het gebruikt blij.
  Ver bied het niet, laat een ieder, in zijn vreugde vrij.
  De wettelijke strijd is dan voorbij!

  Weg winst, winst weg, hebben de produCenten gewoon pech!

  En de wereld is verlost van de problematiek van jachten en jagen
  je kan het gewoon, op elke straat hoek tegen geringe betaling kopen en vragen!

  Als je dood bent word je gratis verbrand of begraven!
  Geheel naar eigen wens!!!

  Probleem op-ge-lost !!!???

Comments are closed.