11 REACTIES

 1. In de Duitse autobladen heeft men het over auto’s die aan “de uitlaat gemeten schoon zijn”. Overigens, mij maakt het niet uit of mijn auto op stroom rijdt of niet.

 2. Je kunt met benzine auto ook spaarzaam rijden, daarom belasting per kilometer berekenen, en dat in de benzine prijs!
  Laat meestal auto staan omdat vele activiteiten met fiets gedaan kunnen worden, doe hieraan meer dan 25jaar aan!
  Daarom vind ik de wegenbelasting een grote onrechtmatige belasting en wordt de grootste vervuiler uit de wind geholpen?

  Scrutinizer [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Elles [3]: Zo is het. Een batterij is één van de items waar je jezelf groen en geel aan kunt ergeren. Best ergerlijk eigenlijk. Kennelijk wordt gehoopt dat ‘men’ blauw of paars aanloopt en ondertussen knarsentandend betaalt. Want daar gaat het toch allemaal om, met centen schuiven, wat anderen moeten ontgelden? Meer dan gladde verkooppraatjes zit er toch niet in?

  Ondertussen… zijn er kennelijk onvoldoende grondstoffen om het sprookje van ‘alles electrisch’ werkelijkheid te laten worden. Verdomd als het niet waar is, het lijkt wel of de bedenkers en verkopers een Elektracomplex koesteren.

 4. @only you [2]: Goed idee en dat hebben we nu reeds: benzine accijns. Voor elk voertuig afzonderlijk geldt immers dat je meer betaalt naarmate je meer rijdt (dus een soort km-heffing) maar dat je verbruik (en dus heffing) afhankelijk is van je rijstijl cq. vervuiling. Kortom: gewoon belasting op bandstof (zowel accijns als btw) volstaat om de hele complexe problematiek in 1 enkele belasting samen te vatten, zonder nodeloos dure administratie en zonder schending van de privacy zoals met rekeningrijden het geval zou zijn.
  Dus de oplossing is er al en hebben we al decennia geleden ingevoerd. Nu alleen nog alle overige auto gerelateerde belastingen afschaffen, zoals die op de aanschaf en de jaarlijkse naheffing op bezit.

 5. @Elles [3]: Daarom heten de ‘groenen’ die dit propageren ook watermeloenen.

  Eco-terrorisme is toegepast communisme, totalitaire staten houden niet van een mobiele bevolking. Iedereen moet aan de vervuilende electro-auto, maar er zal geen stroom zijn om op te laden. Gevolg is dat men slechts beperkt van die auto gebruik kan maken

  ‘Groenen’ zijn van binnen vuurrood GroenLinks is daar open over, zonder dat veel mensen dat doorhebben. Men heeft een groen/rood logo, en is openlijk tegen individualisme (Halsema en de Iamsterdam letters). En haar oorsprong ligt bij de communisten van de CPN en PSP, samen met die van de PPR.

  Elles [7] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.