Het vermogen van een land om zich snel aan te passen aan nieuwe omstandigheden zal cruciaal zijn in de komende decennia. Wat dat betreft gaat Nederland precies de andere – verkeerde – kant op met verregaande centralisatie (EU), verminking van de industrie (klimaathoax) en import van ongeschoolde mee-eters uit de sociale ruif.

Hier zijn vijf factoren die er toe doen als het om welvaart, welzijn en vrijheid gaat:

1. Het vermogen om met non-lineaire verandering om te gaan die snel en onvoorspelbaar is in tegenstelling tot lineaire verandering die voorspelbaar en beperkt is en langzaam gaat. Geen van de huidige politieke systemen zijn decentraal en flexibel genoeg om het non-lineaire tijdperk waar we inzitten en verder ingaan te overleven. Het politieke beleid is gebaseerd op algemene top-down aanpassingen en is hogelijk inadequaat.

2. De landen die hun parasitaire elites niet kunnen afschudden, gaan ten onder. Deze elites bepalen de gecentraliseerde hierarchische structuur van rijkdom en politieke macht en zij houden daar aan vast ook als de wereld om hen heen instort. De overmoed, hebzucht en zelfgenoegzaamheid van de happy few is bijna oneindig en het idee dat de financiële en politieke basis wegvalt, is voor hen onvoorstelbaar.

3. Centralisatie van welvaart, macht en controle was de ‘oplossing’ gedurende honderden – mogelijk duizenden- jaren. We bereiken nu Peak Centralization en het systematische falen van centralisatie als het wondermiddel voor ieder probleem. De enige werkzame oplossing is radicale decentralisatie van kapitaal, politieke macht en middelen. De parasitaire elite kan enkel heersen omdat welvaart en macht bij een kleine groep geconcentreerd is.

4. Oplossingen die uit het bestaande systeem komen, zullen falen. Want de elite wil haar controle en macht nooit opgeven. Het resultaat is de totale ineenstorting van de gecentraliseerde financiële en politieke structuren en de sturende organen.

5. Aanpassingsvermogen en flexibiliteit zijn de kernwaarden van de overlevers. De structuren die zich snel en goed genoeg kunnen aanpassen om direct en effectief te reageren. Dit zijn decentrale netwerken – non-hiërarchische, bottom-up en zelf organiserend.

Weinig van de ‘leidende personen’ in het Romeinse Rijk (of ieder ander ondergegaande Rijk) zag destijds de implosie en ineenstorting aankomen. Dat is nu precies hetzelfde. Men denkt dat een radicale verandering onmogelijk is en dat de zaken min of meer doorlopen zoals ze nu zijn.

 

De keus is vrij simpel. Tolereer de dominantie van de hebzuchtige en kortzichtige elite en zie hoe het land vastloopt en in verval raakt. Of verwerp het hedendaagse centralisme en richt je aandacht op decentrale, vrijheidsbevorderende en innovatieve netwerken.

Bron: Activist Post

9 REACTIES

 1. Ohm namo narai !

  Over social and political enginering en MK-Ultra / Delta (Utrecht ?) ..

  Volgens mij kregen we zo rond de verkiezingen op de t.v. een Moloch cocktail uitgeserveerd.
  Een explosief mengsel van (olie)magnaten, satanisme , MK-Ultra , Hemelbestormers en plofmensjes.

  In afwachting op de ontwikkelingen op de schaal van Richter.

  de groeten
  Sri sri Mangnitude / Tsunami giri Babba
  AardbevingsGroninger
  Donder en bliksem predikant

 2. Waar ik woon hier in het zuiden van Frankrijk, hebben veel grotere huizen op de parterre beganegrond dus, tralies voor alle vensters plus luiken natuurlijk, bij navraag an mijn oude buurman burgemeester helaas R.I.P. , waarom die beveiliging, in bepaalde tijden, waren er rondtrekkende bendes, we hebben zelfs achter in het gebouw echte schietgaten, ben bang dat er weer een hele onveilige tijd aankomt, vooral met al die onrespectvolle nieuwkomers, het is het beeld van een lawine, eerst langzaam afglijden, en dan in toenemde vaart het in één storten, klinkt niet leuk, maar ik heb, als kleine jongen WWII meegemaakt, nu dat was heel onheilspellend, zo zal het weer zijn, het verschil zal nu alleen veel groter zijn naar “AF”, of de moderne mens dit op kan vangen betwijfel het, softies met Iphone !

  Raimond V. [5] reageerde op deze reactie.

 3. Vraag willekeurige mensen maar eens of ze een kleine water (flessen) voorraad thuis hebben. Vele antwoorden zeggen genoeg denk ik.

 4. @johannes [3]:

  China’s Agriculture Collapsing

  https://www.youtube.com/watch?v=5cvKjuxUY8w

  Drought leaves agricultural sector almost on the brink of collapse

  https://www.youtube.com/watch?v=BXYvecwvYwM

  Who will feed China’s growing middle class?

  https://www.youtube.com/watch?v=DNibCp-xipk

  En daar is voor 2019 dus even een eind aan gekomen , zulks een probleem voor “geuniformeerd” Haags fantasialand , om een mondiale gelijkgeschakelde economie te stichten.

  Deze smartphone generatie gaat nog wat meemaken.

  https://www.youtube.com/watch?v=bKHyqO72oAo

 5. Heb zo mijn twijfels bij Baudet, zijn helpers stromen toe, als vliegen op de stront af, geloof geen politiekers meer, leef binnen en met mijn twijfels, Macron was ook zo’n verlosser, nu worden we gemarkeerd met chemische nanoparticule om ons herkenbaar te maken en houden als koeien, hier in Frankrijk zijn ze gek geworden, men spreekt van het onderbrengen van demonstranten in de stadions, maar wat hier nu speelt speelt volgend jaar ergens anders, we zijn op weg naar iets totalitairs
  geloof ook eerder in een oprechte links liberaal denken, uiteindelijk kom ik daar van daan, groet !

 6. Een net artikel. Toch wordt er om de hete brij gedraaid, vermoedelijk omdat het zicht op een kerngezond bestuurlijk model nog steeds belemmerd is.

  Wat is de bestuursvorm waarvan feitelijk vast staat dat ‘ie werkt, bevredigend uitwerkt en duurzaam is tot er de klad in komt of die van buitenaf onder vuur wordt genomen? Juist ja, zelf-bestuur. Als zelf-bestuur niet lukt, dan ontstaat er zelf-afbraakkunst. Terwijl zelf-bestuur desnoods als zelf-geneeskunst uitwerkt.

  Het hete hangijzer bij dit soort onderwerpen is dat je wel zo sportief moet zijn om anderen te gunnen wat je jezelf gunt. Liefst van harte, dus niet knarsetandend 😉 Knarsende tanden zijn immers een variant op het thema milieuverontreiniging…

 7. We kunnen om te beginnen een voorbeeld nemen aan Liechtenstein, waar Prins Hans Adam II zich met succes hard heeft gemaakt voor de mogelijkheid tot secessie. Elke gemeente in het piepkleine prinsendom kan geheel zelfstandig democratisch besluiten om uit Liechtenstein te treden en verder gaan als een volledig autonome politieke eenheid. De rest van het land heeft geen enkele zeggenschap in die besluitvorming.

  Hans Adam lanceerde ook een voorstel voor individuele secessie, maar dat werd door de bevolking verworpen.

  https://jacobitemag.com/2017/08/04/why-liechtenstein-works-self-determination-and-market-governance/

  Ron [9] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.