Vrijheid van meningsuiting is 100 procent, anders bepaalt de staat de kaders van het debat. Hub schreef het volgende

NL-regering (12 okt): Het kabinet wil haatuitingen steviger aanpakken. In het bijzonder de ‘talloze, soms zeer grove’ uitingen van haat op internet.
Het OM gaat opsporen en vervolgen. Meldpunten en antidiscriminatiepunten worden ondersteund. Met belastinggeld uiteraard. Ook godslastering blijft strafbaar.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Stop met deze verdere aantasting van de vrije meningsuiting. Misbruik dit niet om te trachten meer grip op internet te krijgen. Iedereen die niet van bepaalde opmerkingen houdt, hoeft niet te kijken en kan iets anders lezen. En geef het beoogde (afgepakte) geld terug aan de rechtmatige eigenaren.

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

2 REACTIES

  1. Laat iedereen maar lekker de mening spuien. Het verandert principes toch niet. Zolang de werkelijkheid maar geen geweld aan gedaan wordt door een gecreëerde realiteit (schijn). Een bom onder gezond of geneeskrachtig uitwerkende principes leggen, om ze te saboteren of weg te slingeren, is echter een brug te ver.

    Precies dat lijkt de kernactiviteit van ‘overheid’ te zijn. Toch werkt jezelf ‘onmisbaar’ maken nogal contra-productief uit. Het remt productie, zelfs in potentieel waardevolle (individuele) levenskernen. Bloedzuigers en parasieten menen voor zichzelf het eeuwige leven te creëren, maar het verhaal van graaf Dracula illustreert dat het om een waanidee gaat. Vampieren zijn jagers die vroeger of later tot prooi worden gemaakt. En dan niet om hen te consumeren door de rollen om te draaien. Ook in de vrije natuur zijn bepaalde cycli eindig. Er is geen andere manier om een gezond totaalbeeld te handhaven.

Comments are closed.