vrijdag, 19 april 2019
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Milieuterreur in Londen

Toen ik gisteren tijdens een korte stopover in Londen hoopte enige zaken te kunnen afronden, ging deze hoop volledig in milieu-activistische rook op ten gevolge van het feit, dat een aantal jongens en meisjes zich, ongehinderd door burgemeester en politie, tot taak hadden gesteld het verkeer in de Londense binnenstad door het veroorzaken van verkeersopstoppingen, geheel te ontregelen en tot stilstand te brengen.

De door de milieuactivisten veroorzaakte chaos werd geproduceerd met voor hen minimale kosten, maar resulteerde in een schade van vele miljoenen ponden voor personen die hun afspraken niet konden nakomen en automobilisten die urenlang in het verkeer vastzaten, zonder maar een meter op te schieten.

Ik ben bang dat het schouwspel waarvan ik mocht genieten, kenmerkend is voor de activiteiten van hen die milieuterreur bedrijven op kosten van derden. Wereldwijd zijn de kosten van deze terreur gigantisch. In plaats van blij te zijn, dat de voedende schoorsteen nog rookt, stellen deze activisten zich tot doel, productieve activiteiten af te remmen of deze onmogelijk te maken, producenten aan prohibitieve heffingen te onderwerpen en voor de consument kostenbarrières op te werpen, die ertoe leiden dat een schralere stroom van goederen en diensten de consument bereikt.

Hugo van Reijen

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. johannes schreef op : 1

  Er is helaas geen enkelelijke redelijke manier om iets gedaan te krijgen wat de massa of een deel hier van voorsteld en graag zou willen creéeren, het hele internet is van voor tot achteren een klaagmuur, die dit al jaren volhoud, zonder de geringste wijziging,
  in tegen stelling hier mee zou een goed bewapende afdeling Anarchisten, in korte tijd het één en ander kunnen veranderen,
  Prettige Pasen allemaal, groet !

  Ratio [2] reageerde op deze reactie.

 2. Ratio schreef op : 2
  Ratio

  @johannes [1]: Geweld is helemaal niet nodig, kijk naar hoe de DDR implodeerde. Geweld is zelfs contra productief. Zolang er nog veel mensen zijn die geloven in een hierarchie, heeft het omverwerpen van een hierarchie geen enkele zin. Want binnen no time heeft men weer een nieuwe hierarchie opgebouwd.

  Nico [3] reageerde op deze reactie.

 3. Nico schreef op : 3

  Kwestie van oorzaken en gevolgen die onvoldoende worden overzien. Toen koningin Elisabeth II de eed aflegde, was dat om te (laten) regeren naar de gewoonten en gebruiken in dat land. Zoals andere staatshoofden trouw aan wetgeving zweren. Als het de ingestelde gewoonte is om anderen te gebruiken… wordt dat via tradities en wetgeving geregeld, gelegaliseerd. Heden heeft zij kennelijk moeite met wat de Nieuwe Wereld (industrie) zoal heeft geregeld, wat uit een aantal signalen blijkt. Het is van kwaad tot erger gegaan. Er zijn onwaardige toestanden ontstaan.

  Regeren naar de gewoonten en gebruiken vereist de inburgering van bepaalde denkbeelden. Daar zijn zo gezegd inburgeringscursussen voor nodig. Een feitelijk vrije markt werkt anders, gaat uit van andere denkbeelden.

  @Ratio [2]: Bewapenen en militair ingrijpen kan een instrument zijn om krachtig bij te sturen. Het is maar net hoe militairen geïnstrueerd worden, welke actie aan welk soort escalatie wordt geplakt. Feit is dat bepaalde figuren met walgelijk gedrag blijven doorgaan zolang daartoe de mogelijkheid wordt gelaten. Bijsturen vereist doordachte strategie, met oog voor oorzaken en gevolgen. Zo kan ik me voorstellen dat voor een transitie naar een feitelijk vrije markt een andere eed voor staatshoofden een vereiste is. Het laat zich raden dat alleen decadente figuren hard gaan jammeren als in een feitelijk gezonde richting wordt gestuurd.

 4. Nico schreef op : 4

  Hugo: Milieuterreur kan allerlei vormen aannemen. Denk aan Baron von Grimm die als volgt een 18e eeuwse Franse auteur citeerde:

  “The late M. de Gournay… sometimes used to say: “We have an illness in France which bids fair to play havoc with us; this illness is called bureaumania.” Sometimes he used to invent a fourth or fifth form of government under the heading of “bureaucracy.”

  Een ziekte die verziekt en het klimaat verontreinigt. Met allerlei rotsmoezen. Een grondlegger van sociologie noemde dit verschijnsel de Onttovering van de wereld – de introductie van bestuurlijke machinerie. Een feitelijk vrije markt heeft een andere charme, met magie die op andere manieren wordt beoefend.

 5. Individualist schreef op : 5

  Britse actrice Emma Thompson, die in de V.S. woont, vloog eventjes met een milieuverontreinigend vliegtuig heen en terug om mee te ageren tegen (o.a.) milieuverontreinigende vliegtuigen.