Hoe bereik je je doelstellingen? Door kleine stapjes. Door samen te werken. Door tal van kleine stapjes te zetten in de goede richting. In de Verenigde Staten zijn er mensen die samenwerken, die hun valuta terug eisen. Die eisen dat goud en zilver zonder restricties of aanvullende belastingen als betaal middel mogen dienen. De inspanningen van de staat Washington om BTW op zilver en goud in te stellen zijn door interventie van de Sound Money Defense League, a group of in-state coin dealers led by Dan Duncan, the Association of Washington Businesses, en tal van andere activisten tegen gehouden.

Hier volgt het verhaal…..

Sinds afgelopen maand proberen misleide Washington State senatoren een nieuwe belasting op het echte geld (zilver en goud) door te drijven. Hun cynische betoog faalde, en vandaag heeft het House Finance Comittee overtuigend gestemd tegen een nieuwe BTW op edelmetaal. Vast houdende aan geldend recht, is besloten om geen verkoopbelasting te heffen op gouden en zilveren munten. Dit bevestigt de status van edelmetaal zoals vermeld in Article 1, Section 10 of the U.S. Constitution. Hiermee houdt Washington vast aan de lijn gekozen door alle staten in het Noordwesten van de Verengde Staten, een uitzondering voor BTW aangaande edelmetaal die 35 jaar geleden is aangenomen.

Sound Money Defense League’s Jp Cortez heeft voor de wetgevers in Olympia, Washington, een verklaring afgelegd, aangevende dat belasting heffen op zilver en goud niets anders is dan een bestraffing op de enige vormen van geld genoemd in de grondwet van de Verenigde Staten.

Diverse lokale handelaren, en munten beurzen, hebben verklaringen afgelegd dat hun bedrijven worden aangetast of zelfs de nek worden omgedraaid als er BTW wordt geheven over edelmetaal transacties.

Naast deze overtuigende verklaringen werden politici die deze belastingen steunden belaagd door boze burgers die deze manipulaties niet langer wensten te aanvaarden. Zowel Washington als Nebraska rechtten hun rug tegenover pogingen om hun belasting vrijstellingen op te heffen.

De Sound Money Defense League, lokale bedrijven, en andere belangenbehartigers hebben in deze staten de belasting verslaafde politici gestopt.

Gelukkig is de Amerikaans brede continentale trend gericht op het afschaffen van verkoopbelasting op edelmetalen. Zo heeft de goeverneur van West Virginia vorige maand een wet getekend om de verkoop belasting op edelmetaal op te heffen. Tennessee, Kansas, Wisconsin,en Maine overwegen wetgeving om ditzelfde te bereiken. Er zijn thans 39 staten die geheel of gedeeltelijk edelmetaal van verkoopbelasting en andere belastingen hebben vrijgesteld. Dankzij de hulp van de burgers is men in de Verenigde Staten geslaagd het edelmetaal in ere te herstellen. En daarmee de macht van de centrale bank te ondermijnen.

Helaas zijn er in Nederland en de rest van de EU nauwelijks activisten om de waarde van goud en zilver te herstellen en de macht van de centrale banken in te perken. Alle eer gaat als het aan mij ligt naar de eenzame strijder Edin Mujagic. Koop zijn boek, kus zijn voeten. Want hij is de lone wolf die voor uw harde geld opkomt. Zijn strijd verdient alle respect. Moge hij ooit zo succesvol worden als Jp Cortez.

The Sound Money Defense League is a non-partisan, national public policy organization working to restore sound money at the state and federal level and publisher of the Sound Money Index.

5 REACTIES

  1. Als de waarde van goud en zilver hersteld kunnen worden, heeft het kennelijk geen waarde van zichzelf en staat het daarmee net als valuta en (andere) goederen bloot aan vormen van manipulatie. BTW is te zien als bestraffing voor alles. Dit criterium mist onderscheidend vermogen.

  2. “Helaas zijn er in Nederland en de rest van de EU nauwelijks activisten om de waarde van goud en zilver te herstellen en de macht van de centrale banken in te perken.”

    Mensen snappen nauwelijks waar je het over hebt helaas.

  3. In het boek Geldmoord wordt kennelijk vastgesteld dat voor de introductie van centrale banken geen inflatie bestond. Klinkt mooi. Tegelijk… doet de titel “De strijd om uw valuta terug te eisen van het grootkapitaal” denken aan een stropopredenering. Waarom? Heel eenvoudig, omdat de achterliggende vraag vooral is hoe er met elkander om wordt gegaan. Of niet. Geld en valuta zijn verhullende termen, rookgordijnen die verhullen hoe het zit met de omgang met elk-ander.

    Individuele levens in gijzeling houden tot aan voorwaarden is voldaan duidt niet op een gezonde omgang, eerder op ‘om de hete brij’ heen draaien. Nog los van de goudkoorts en jacht op geld die ik zojuist hier aantipte. Je zou kunnen stellen dat de elementen onder controle gebracht moeten worden zodat ze niet langer verzieken. Of dat ze uit de weg geruimd moeten worden. Wat er ook zij, de gewoonte om te verzieken is niet iets om in stand te houden.

Comments are closed.