Hoe komt het dat jij dezelfde fouten maakt als Jan? vraagt de leraar (ook een ambtenaar) aan Pietje. Dat komt heel waarschijnlijk doordat we dezelfde leraar hebben antwoord Pietje………….Met dank aan Matt voor het inzenden

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

14 REACTIES

 1. Die mopjes over ambtenaren zijn flauw. En neen, ik ben geen ambtenaar. Veel geklaag over ambtenaren is onterecht. Veel mensen begrijpen niet waarom ambtenaren zo werken als ze werken. Het is heel simpel; ambtenaren zijn gehouden de wet te volgen. De wet bepaalt zowel naar vorm als vaak naar inhoud hun mogelijkheden. Als mensen dat eenmaal in de gaten hebben, wordt werk en omgang met ambtenaren vele malen gemakkelijker en vruchtbaarder. Wees blij dat ambtenaren zo te werk gaan. Anders was willekeur, rechtsonzekerheid en corruptie ons deel.

 2. Zo’n stukje “Als waar bemoei je je mee?” is volkomen over de top. De schrijver loopt veel te voorbarig veel te veel voor de muziek uit. De ontslagene kan zijn recht halen en krijgt dat zeer waarschijnlijk ook. En die werkgever, ja dat is een lul. Ook libertarische samenlevingen zullen “lullen” kennen. Wees blij dat er een rechter is waaraan je een zaak als deze kunt voorleggen.

 3. @Bertuz [3]: Daar maken die ambtenaren het vaak ook zelf naar. Ik was net op het gemeentehuis. Lekker rustig daar vanwege de stakingen. Ontspannen sfeer dus, zou je verwachten. Ik ben altijd vriendelijk en charmant als ik dingen moet regelen. En anders ook wel.

  Maar op het gemeentehuis tref ik altijd dezelfde kille en afstandelijke houding bij de ambtenaren. Als realiteits-test deed ik zowel voor als na mijn bezoek aan het gemeentehuis een boodschap, om uit te sluiten dat het aan mijn humeur kan liggen, en bij beide winkels werd ik zeer vriendelijk behandeld.

  Vandaag verdacht ik de ambtenaren van enig verkapt racisme. Want er zitten alleen nog maar ambtenaren van de categorieën vrouw + allochtoon achter de balie. En met de dolle haat in overheidskringen jegens ‘witte mannen’ moet je hier zeker rekening mee houden.

  Maar goed, mijn dingetje is weer geregeld en ik hoef die oorwurmen weer jaren niet te zien. Hopelijk…

  Bertuz [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Hang Bejaarde [5]: Maar “je dingetje is weer geregeld΅ en daar heb ik het over. Dat mensen en ook ambtenaren zich lullig kunnen gedragen, geloof ik. Maar dat zegt meer over de mens dan de ambtenaar. Zelf ben ik ooit weg gezet met de opmerking “uw soort mensen helpen wij niet”. En iemand die ik ken met de achternaam “Witte” is ooit weggezet met de opmerking “dat u die naam niet laat veranderen”.

  Hang Bejaarde [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Bertuz [6]:
  Dat “je dingetje is weer geregeld” is alleen maar omdat die zelfde overheid dat zonodig verplichten wilt. Dus de overheid wil dat je iets koopt bij diezelfde overheid want dat is door deze overheid verplicht gesteld. En ja, dan heb je ze inderdaad nodig. Zoals een vis een fiets nodig heeft.

  Jammer dat ‘Witte’ die opmkerking niet op papier gekregen heeft (neem ik aan). Dat zou een leuke rel in de sociale media geven.

  Bertuz [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Bertuz [10]: De wet faciliteert macht. Hoeveel vreselijke dingen zijn er niet gebeurd met als excuus “ik voerde gewoon de wet uit”? Knepen maar eens wat meer mensen een oogje toe als het gaat om het uitvoeren van wetten.

 7. @Bertuz [10]: In tegendeel zelfs. De wet is een vorm van machtsmisbruik. Dat is etymologisch gezien ook te bewijzen.

  Het woord “wet” is afgeleid an het Latijn “lex” wat weer verwijst naar “Dilectus”, het opzetten van een leger dmv het verplichten van het mannelijke deel van de bevolking in dienst te gaan.

  “The word lex is traced back to dilectus, the raising of an army; its original meaning was: a public proclamation ordering the male population to do military service.  It is related to the verb legere (participle: lectum), which means to collect, to pick up, even to steal. There is a clear reference here to the formation of a military organisation, and to giving orders, ruling, and, generally, to using and manipulating people in the pursuit of particular ends. A lex, then, denotes power over human beings, in the same way that regere or diregere denotes power over things in general.”

 8. @Bertuz [3]: Je hebt hier wel een punt. Het libertarisme in Nederland heeft geen blijde boodschap. Geen vergezichten van hoop en vooruitgang.

  Eerder vergezichten van stoffige boekhouders die mopperen dat “ze aan mijn centen zitten”. De gemiddelde kiezer zal het echt aan zijn reet roesten dat wat welgestelde libertariers meer belasting moeten betalen dan zij.

  Floris van den Berg [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Hang Bejaarde [13]: De boodschap van libertarisme is niet dat libertariërs meer betalen dan anderen, maar dat belasting immoreel is omdat het diefstal is omwille van het NAP. Die boodschap zal overigens de gemiddelde kiezer ook aan zijn reet roesten.

  Verder ben ik het met jou en Bertuz eens. Het libertarisme is in Nederland vooral een klaagzangclubje. Nou is er ook wel genoeg om over te klagen, maar het zou mooi zijn als er eens wat (meer) libertarische projecten van de grond zouden komen, zoals bijvoorbeeld iets als https://littlelibertarians.com/. We zijn gebaat bij een meer positieve instelling.

Comments are closed.