Een ambtenaar komt te laat op zijn werk. “Sorry, chef” zegt de man, “maar ik stond in de file.” “Oh”,  zegt zijn chef, “was het een lange file?”  Ambtenaar : “Geen idee, ik stond helemaal vooraan….”

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

4 REACTIES

  1. Een libertariër komt te laat op zijn werk. “Sorry, chef” zegt de man, “maar ik stond in de file.” “Oh”, zegt zijn chef, “was het een lange file?” Libertariër : “Geen idee, ik stond helemaal vooraan….”

    X [3] reageerde op deze reactie.

  2. Maar zonder gekheid, ik vind dit mopje een beetje generiek. Trekt de Vrijspreker nu meer bezoekers van gemeentehuizen, ministeries en snelwegbermen?

  3. @Hang Bejaarde [1]: Een etatist in Libertarië komt te laat op zijn werk. Hij verontschuldigt zich tegen zijn chef “Sorry, ik stond in de file.” Waarop de chef antwoordt “Wat is een file?”

  4. Meer file duidt op meer verdringing van feitelijke waarde, door verplichte verspilling. Files zijn geen spil (zie deze illustratie) maar overtollige ballast.

    Parallel met juridische dossiers: Die ontstaan door initiatieven van viezerikken. Meerdere partijen viezerikken wel te verstaan, want zoals oliemaatschappijen profiteren van files, zo profiteren bewoners van zwarte toga’s van viezigheid. Hoe meer files en viezigheid, hoe beter kennelijk. Hoewel ze ook gaan jammeren of verkillen als er teveel toeloop op gang is gebracht. De zaken kunnen ook té goed gaan…

Comments are closed.