Tegenwoordig draait het om schuld maken. Neem Draghi die 3.200 miljard euro schuldgeld schept om zogenaamd de Europese economie aan de praat te houden. Het kabinet dat dit op Calimeroschaal na wil doen met 40 miljard schuldgeld. Of een Jeff Bezos of Elon Musk, grootmeesters in het schulden maken en nog beter in het zichzelf belonen.

Deze absurditeit is tegenwoordig normaal geworden. Dus als je miljonair wilt worden, ga dan niet keihard werken, iedere cent opzij zetten, de kosten scherp in de gaten houden en streven naar winstmaximalisatie. Nee, als je echt stinkend rijk wilt worden, doe je het als volgt:

Stap 1: Vind een product waar mensen gek op zijn… maak dan een enigzins betere versie daarvan en prijs het FLINK ONDER je kosten zodat je verlies maakt op iedere verkochte unit.

Stap 2: Verzin een belachelijke missie en visie. Het maakt niet uit wat je verkoopt – je echte missie zijn zaken als geluk, klimaat, diversiviteit en gemeenschap. En gebruik het woord ’technologie’ vaak. Het maakt niet uit wat je produceert, doe altijd net alsof je een techbedrijf bent.

Stap 3: Haal kapitaal op bij investeerders door een extreem hoge waardering voor te spiegelen omdat je een visionair techbedrijf bent. Doe geen moeite om winst te voorspellen en behoudende scenarios te schetsen waardoor investeerders een redelijke inschatting van je bedrijf kunnen maken. Laat in plaats daarvan de investeerders zichzelf voorstellen hoe winstgevend je bedrijf uiteindelijk kan worden.

Stap 4: Verdubbel minimaal je verlies ieder jaar.. En terwijl je het kapitaal van de investeerders er doorheen jaagt, haal je nog meer kapitaal op tegen nog hogere waarderingen.

Stap 5: Op het hoogtepunt van de aandelenmarktbubbel breng je het bedrijf naar de beurs tegen het dubbele van de laatste waardering. Beloon de goedgelovige investeerders met beperkt stemrecht en consolideer je macht over het bedrijf terwijl je jezelf een enorm salaris geeft met gigantische compensatiepakketten.

Gefeliciteerd. Je bent nu een miljonair.

Bron: Sovereign Man

 

10 REACTIES

 1. Dit heeft niets te maken met fatsoenlijke mensen, door je leven in te richten, en de timing in de gaten houden, word je waarschijnlijk geel miljonair, maar misschien een tevreden mens met iets van zekerheid voor zijn oude dag, heb al heel wat mensen de juiste beslissing laten nemen, bij het invoeren van de Euro top hyphoteek omgezet in Gouden munten, toen 55 Euro nu 227 Euro en stijgende, dit heet timing, twee hebben hun huizen verkocht, en hebben in de Aude een mooi oud gebouw te samen gekocht, het wordt nu verbouwd, binnen zwembad Atrium, simpel maar confortable, totale prijs 150 000 dus 75000 per Familie, 2 HA met bron voor de groentetuin, als ze geluk hebben kunnen ze heel oud worden daar, en er zijn andere mogelijkheden, groet !

 2. Ondernemen is een toverbal.

  Goed artikel die precies schetst hoe de mens zichzelf verneukt. Bijna hilarisch hoe ernvoudig mensen bij de neus genomen kunnen worden.

  Alleen jammer dat het leven maar zo kort is en je de miljoenen niet mee kunt nemen.

  En dan niet te vergeten dat zo rond de 50e jaar je geslachtsdeeltje ook is uitgewerkt en het weinig zin heeft met je grote huis en auto nog indruk te maken.

  Daar sta je dan met je slappe pielemoos en je blonde stoot. Sneu te zijn.

  En helemaal maf als je bedenkt dat veel wrakvee miljoenen of miljarden bezitten en fysiek niets meer voorstellen en toch presteren de ponzi schemes voort te zetten op zoek naar meer.

  Wat zal er zich in het brein afspelen van dergelijke mensen met de wetenschap dat ze binnenkort het aardse vaarwel zeggen en naar de eeuwige jachtvelden gaan. Nooit liefde, warmte en gezelligheid gekend, alleen maar kilte en liefdeloosheid en fake mensen om je heen.

  Henry Kissinger is typisch zi’n gevalletje. De tijd raakt op en de zielen van je werk wachten je op.

  toute va bien [3] reageerde op deze reactie.
  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Capoon [2]: Ja dat is de eerste indruk,de millionairs zitten vol nieuwe organen, en ook regelmatig babybloed transfusies, face lifts, van alles het beste, of ze met 50 ig uit geneukt zijn denk ik niet, er moet wel steeds meer gebeuren porno, kinderen en zo, voor de erectie en het beetje chemie komt, ze zijn de ondersten uit de menselijke markt, te vies om met een tang aan te pakken, groet !

 4. Jullie vinden mijn geschrijf te eenvoudig, ook mijn gebrachte oplossingen, maar in de eenvoud vind je het ware, uitgecristaliseerde gedachtes bewezen in hun uitvoering, is te simpel voor velen, helaas is het niet anders je leeft om dat je eenvoudig weg ademd, en zuurstof aan je lichaal voerd, groet !

  Capoon [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Capoon [5]: Nu daar staat mijn halve boekenkast vol mee, door niets te schrijven, ben je geen grotere liberaal als de gene die zijn gedachtes op papier durft te zetten, en het betekent zeker niet hypokriet en elitair, en wat vrijheid betreft, weet U wel wat dat is en waar dit zich afspeeld, jeetje wil het woord niet gebruiken, maar ?!

 6. Ja… verhaal over misleiding. Daar kun je allerlei kanten mee op helaas. En als je het zelf niet doet, dan doen anderen het wel.

  Simpele reframing: Kijk je naar de (administratieve, boekhoudkundige) balans van een zelfstandige (zonder werkgever en personeel), dan zou je denken dat die zelfstandige de activa en passiva zelf probeert te balanceren. Zodat de boel in evenwicht blijft. Die balans is een momentopname. Er stroomt wat in en uit. Maakt niet uit waar je kijkt, maar bij allerlei stromen kunnen lekken ontstaan. Er kan weglekken wat niet de bedoeling was. Bijvoorbeeld door valse voorwendselen die bedoeld zijn om als met een afzuigpomp af te zuigen.

  De situatie voor een zelfstandige is vrij simpel, hoewel het lastig balanceren kan zijn. In een ‘many to one’ (leveranciers, kredietverstrekkers jegens bedrijf) of een ‘one to many’ (werkgever jegens werknemers) relatie wordt dat allemaal complexer. Voor zover de gebruikelijke organisatorische modellen worden ingezet.

  @Capoon [2]: Wel interessant hé, dat er liefst een ’too little, too late’ situatie wordt ‘geproduceerd’. Je zou bijna gaan denken dat sommigen ertoe worden aangezet liefst tot overlijden keihard werken, als reactieproduct. Een soort oplaadbare batterij. In mythologie heten dat halfgoden, hoewel het OM instrumenten (gebruiksartikelen) voor veronderstelde goden gaat. Verplichte energieverspilling en verspilling van levensjaren voor wie erin trapt.

  Als je naar het landschap kijkt, wereldwijd, dan zie je dat bergen als door bulldozers zijn ontstaan. ‘Hier’ afgraven’, daar ‘veilig’ opbergen. Vergelijk dat met het verzinsel geld. Als geldvoorraadjes bij ieder ongeveer op hetzelfde pijl zouden staan, dan zouden er veel minder onderlinge spanningen veroorzaakt worden. Als er minder over geld nagedacht hoeft te worden, kan er meer aandacht naar wat feitelijk aandacht nodig heeft. Maar niet krijgt, vanwege verzonnen ideologieën, ‘hard voor weinig’, ‘liever lui dan moe’ en meer van dat soort gekte.

  Ik kan niet zeggen dat ik een voorstander ben van dwang, maar sommige verschijnselen hebben tegendruk nodig (dwang) omdat ze anders blijven doorgaan zolang dat kan.

 7. Echte liberalen cq anarchisten beschikken niet over geld, zonder geld worden het, asociale uitgestotenen, lees au bout du nuit, beschik je over geld wordt het tot een spel, en dan wat Communisme te noemen, de echte Anarchisten maar met een volkomen ander doel, de staat boven alles verheven, dit denken staat open voor enorme manipulatie, en volks verlakkerij, gezien Sovjet Unie, nu Wereld Zionisme, blijf me zelf vrije ??? Amsterdammer, ik doe het er mee, groet !

  graftakk [10] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.