14 REACTIES

 1. Dit misnoegen is ontstaan, niet door de overheid, maar door de vele kleine en middelgrote bestuurders van kleine stukjes samenleving, het voortdurende voor zich uit schuiven van de kleine en grote problemen, het voortdurende corrupte opschuiven, voor de criminele politiekers, en het voortdurende misbruik van hun zeggenschap, het woord je plicht doen, is tot iets belachelijks verworden, de echte problemen worden omzeilt en bekleed door het opwerpen van niet bestaande problemen, we zitten nu met een enorme berg samenlevings afval, die iedere dag groeid, naar iets wat op een gewone normale wijze niet meer op te lossen is, we zijn niet meer instaat om er ook maar iets aan te doen, we moeten terug naar af, en opnieuw beginnen, het heft in eigenhand nemen, het zeggenschap weer in handen van de meerderheid leggen, de exstremen buitensluiten in de besluitvorming, en niet constant onze gezonde verstand en gevoelens laten verkwanselen, door een stel onevenwichtige manipulerende psychopaten, groet !

 2. Gelukkig hebben wij in NL een ‘democratisch proces’ dat superieur is aan dat vieze voze Amerika. Je moet er toch niet aan denken dat politici banen moeten kiezen die echt bij hun talent en capaciteiten passen? Bijvoorbeeld Femke H. als toiletjuffrouw bij societeit Vrankrijk. Of Mark R. als medewerker bij een call center “Ik zou graag willen spreken met degene die …” Of anders wel ene Maxima als winkelmedewerker bij Ikea…

  Dankzij het democratisch proces verdienen deze lieden tonnen per jaar hoewel zij eigenlijk niets speciaals kunnen, laat staan enige waarde ergens aan toevoegen. De overheid is eigenlijk weinig meer dan een uitzendbureau voor hele en halve klaplopers.

 3. Eigenlijk is het politieke systeem in Nederland een aristocratie, maar niet in naam en ook niet met de oude titels. De gekozen ‘vertegenwoordigers’ zijn eigenlijk gewoon sollicitanten op zoek naar cadeautjes die de aristocratie uitdeelt in ruil voor loyaliteit.

  In dit licht bezien is het interessant hoe hippie- punkers- en krakerspartij “geen woning geen kroning” Groenlinks (daarvoor CPN en PSP) helemaal acceptabel is geworden voor Monarchie en politieke koppelbazen. Of anders wel de SP, van echte arbeiderspartij tot bende hoeren die het liefst in Ferrari’s rond rijden op kosten van een ander. Principes opgeven loont. In elk geval op de korte termijn.

  • De PvdA, waren de gedoodverfte ambtenaren klasse, de dienaren van het volk, omgeturnd tot dienaren van het kapitaal, handlangers van de overheid, de CPN was via de arbeiders het hete hangijzer voor die handlangers, want zij wezen hun broeders socialisten op hun te nemen besluiten en misvattingen, maar gelukkig zijn er geen intégre mensen meer, althans weinigen, met eigen te verwezelijken idéen, nu is het gangland, clubs met hun eigen speciale sexuele belevingen, plus de stokende religies !

   • Hoe dit te stoppen, het gaat verder in de Bilderberggroep, dit Nazi denken met wat voor achtergrond ook, is nooit gestopt tebestaan, zitten inderdaad de Joods geworden Khazaren, Sovjets, het Londense banken syndicaat hier nog steeds achter, ja ik denk van wel, hun macht is enorm, en hun religieus dogmatische denken, geeft nog steeds onze ondergang aan, Putin is de man (misschien) die ze kan verslaan, hij blijkt een Christen te zijn, wat dit dan ook mag inhouden, maar het is het oppositedenken van het Judea-Islam denken en dogma !

 4. Zo te zien, luidt het antwoord op alle vragen “neen”, maar betekent dat dan ook dat we niet in een democratie leven? Is geld wel het beste betaalmiddel? Neen, want het kan gestolen worden. Zoiets?
  En een andere vraag; zijn we wel te spreken over democratisch genomen beslissingen? Democratisch genomen beslissingen zijn niet per se de beste. Ook een democratisch gekozen staatshoofd of burgemeester kan een totale droplul blijken te zijn. Dit lijkt mij geen zinvolle manier om een onderwerp te benaderen Ratio.

  • Jij houd er wel een hele speciale manier van discussie op na, vraag en antwoord, een gekozen persoon, moet bij gebleken ongeschiktheid, via een referendum worden ontslagen, het zou zo simpel kunnen zijn, zich niet houden aan de afspraak is ontslag, en niet maar !, er is voor geld geen alternatief, wel voor het stelen, veel strenger straffen, dan laten ze het wel, en 500 000 illegalen in Nederland morgen naar huis, grote schoonmaak !

   • Beste alles is goed. Ik vind het knap dat je bij graftakk de diagnose psychopaat kan stellen op basis van een aantal reacties. Moet ik nu echt de schoolmeester spelen die op het speelplein toezicht houdt? Je hebt teveel diepgang en teveel in je leven beleefd om dit soort reacties te plaatsen.

    Ik wil je standpunt met betrekking tot remigratie van illegalen nuanceren. Wat heeft de overheid te maken met migratie? De overheid heeft tijden lang de migratie van kanslozen op de arbeidsmarkt geholpen. Denk je dat diezelfde overheid nu 500 k migranten gaat uitzetten? Niet realistisch. Als NL massaal op Janmaat had gestemd dan had het er nu anders uitgezien, hebben we niet gedaan dus moeten we op de blaren zitten. We hebben gestemd op partijen die voor een gesponsored multi cultureel NL stonden, en plukken nu de vruchten. Oorzaak en gevolg. Geloof in de multi culti droom heeft de huidige situatie geschapen. Het is niet aan de overheid om een multi culti droom te dromen, maar het is ook geen taak om de NL cultuur te handhaven.

   • Ja ik vind dat er fatsoens regels zijn, die niet behoren te worden overtreden, of het aan jouw is ?, nee het is aan Gradtakk zelf, maar dit is zijn amusement OK, zand er over !

    Ik heb nog nooit gestemd, om dat ik hier niet ingeloof, vind de wijze van sturen met referenda juist, multi culti werkt niet, op mijn vele reizen ontdekt, dat het leven in tribu de oude en juiste wijze van samenleven is, maar hier doet dan het fenomeen van het dogma denken zijn intrede, en begint de verkrachting door religeuse bendes,
    op die manier het bezoedelen van het DNA, maar goed, het heeft veel te maken met IQ, ook dat bewijs heb ik gezien, kleine kritiek, vindt de onderwerpen soms te veel te snel, een goed menu vraagt tijd om te verteren, groet !

  • Dan stel ik voor dat je laat zien hoe het volgens jou wél kan, Bertuz.

  • Het is denk ik goed als een groter deel van de bevolking de beperktheid van de NL democratie gaat inzien. De baantjes carroussel kan alleen maar draaien als er veel publieke functies via beroepingscommissies worden vergeven. Hoe minder publieke functies verkiesbaar zijn hoe groter de zich aan democratische controle onttrekkende elite kan zijn. Hoe noemde Thierry Baudet dat ook al weer?

   Niet dat ik fan ben van Thierry, of democratie zoals die nu is. Lees svp Frank Karsten de democratie voorbij: https://www.bol.com/nl/p/de-democratie-voorbij/9200000054843257/

   • Wat bent U dan wel Topic, U laat een psychopaat (graftakk) zijn gang gaan, vanwege U loyaliteit aan het Liberalisme, deze figuur staat niets voor, alleen onfatsoen, Democratie is een benaming van iets, wat hoegenaamd niet bestaat, ze slaan elkaar er mee om de oren, en deze site doet het zelfde, het recht ligt altijd bij de sterkste, en dit sterkste bestaat uit duizende verschillende facetten, begrijpt U wat ik wil zeggen, het is gespeeld van A tot Z !

 5. Maakt het iets uit wie kiest en hoe dat gedaan wordt? Is het probleem misschien juist niet anderen kiezen en aan te stellen om te doen waar je zelf te beroerd voor bent?

  Doet denken aan een schaakspel, op een bepaalde manier vergelijkbaar met een individueel leven. Interessante casus. Iemand is opgegroeid en komt een ander tegen, misschien zelfs een groep van anderen. ‘In den beginne’ is dat zoiets als de startopstelling van een schaakspel. Een rusttoestand. Ongeacht de ratio oftewel verhoudingen. 1:1, 1:meer of 1:veel. Maar nee, dat is niet genoeg. Dat is niet goed. Er mag geen situatie bestaan als een onbesliste (schaak)wedstrijd. Er moeten zetten gedaan worden, verliezen worden toegebracht om er een besliste wedstrijd van te maken met een winnaar. Er moet gekozen kunnen worden, er moet een (volgende) (start)positie bepaald worden.

  Ongeacht de ratio oftewel verhoudingen, kan om dat te doorbreken aangestuurd worden op een patstelling. Dat wordt in de schaakwereld, en door degenen die een ander willen schaken, als zeer onwenselijk gezien. Maar in het echte leven… gedragen leden van alle geledingen van ‘samenlevingen’ zich als kruisvaarders die op kruistocht zijn tegen het ‘Beloofde land’ van de psyche van anderen, om daaar te veroveren, om daar te kunnen besturen en gebruiken. Hoezo ‘samen’ leving? Dat heeft meer het karakter van anderen naaien, of ze dat nu willen of niet.

  De simpelste overwinning die je als wapenfeit voor jezelf kunt noteren is dat je een tegenstander niet geeft wat ‘ie wil, omdat dat niet in het belang van jezelf en anderen is. En daar is dan de patstelling voor. Weersta de wil van de wannabe dwingeland, of het er nu één is, duizend, een miljoen of miljard, en kijk dan eens waar de ander feitelijk voor stáát. Onze ervaring leert dat in ieder geval de schijn van een komende mutually assured destruction gewekt wordt. En misschien wordt daar feitelijk nog naartoe gewerkt ook. Wie weet. Maar vreemd genoeg is wat een wannabe dwingeland wil hebben meestal het tegenovergestelde van wat ‘ie feitelijk nodig heeft om een gezondere situatie te bereiken. En daardoor niet de moeite waard. Tsja, zo gaat dat met die kruisvaarders hé? Te vuur en te zwaard kern-gezonde ideeën bestrijden. Dat is een heuse traditie, eeuwenoud. En de robots die de boel willen overnemen? Nou ja… voorbeeld doet volgen hé?

Comments are closed.