In een artikel van De Nederlandse Bank (DNB) kwam men met de mededeling dat ‘wanneer het systeem instort, de goudvoorraad als basis kan fungeren voor de nieuwe opbouw’. Het financiële einde lijkt nabij als zelfs de fiatgeldbankiers toegeven dat een monetaire reset onontkoombaar is en er daarna een goudstandaard komt.

DNB geeft toe dat goud de enige redder is als het systeem door zijn hoeven gaat. In het artikel de volgende passage:”Gold is… the trust anchor for the financial system. If the whole system collapses, the gold stock provides a collateral to start over. Gold gives confidence in the power of the central bank’s balance sheet.” Volgens het IMF houdt DNB 615 ton goud aan voornamelijk in Amsterdam maar kondigde op 7 oktober aan dat er een groot deel overgeplaatst wordt naar een militaire basis in Zeist, Camp New Amsterdam. Dat is veiliger als de paniek aan alle kanten uitbreekt.

Bronnen uit Bitcoinkringen wijzen er op dat DNB de Keynesiaanse inflatiespelletjes speelt van het globale monetaire systeem. Een systeem dat nu meer dan ooit een schuldpiramide is die op instorten staat en met kunst- en vliegwerk aan de praat wordt gehouden. De gecentraliseerde financiële krachten van de wereld weten hoe het er werkelijk voor staat en daarom wordt er en masse goud verzameld en opgeslagen. En worden de burgers aangemoedigd om vooral veel uit te geven en zich dieper in de schulden te steken net als de overheden doen.

De DNB kwam gisteren met een rapport over de financiële stabiliteit waarbij ‘een prijscorrectie op de huizenmarkt niet uitgesloten wordt’. Als oplossing om de klappen voor de banken bij een inzakkende huizenmarkt op te vangen, moeten zes banken meer reserves aanleggen. Die moeten nu 13 miljard i.p.v. 10 miljard aanhouden. De rekening daarvoor komt bij de consumenten te liggen in de vorm van hogere hypotheekrentes.

Verder is DNB in het kader van de monetaire ondergang bezig om crypto valuta te muilkorven. Bedrijven die diensten aanbieden voor de wisseling van crypto naar geld en crypto wallet aanbieders moeten zich registreren bij De Nederlandse Bank. Dit zal eerder averechts werken want deze invasieve voorschriften en beperkingen van crypto door de centrale banken wakkeren de interesse van beleggers alleen maar aan.

Wanneer de grote monetaire reset inzet, kan ingeschat worden via de massale repatriëring van fysiek goud van de FED in New York terug naar de verschillende Europese centrale banken zoals Nederland, Duitsland en Oostenrijk. En aan het tussen de regels doorlezen van de diverse rapporten van de centrale banken.

Bron: ZeroHedge

8 REACTIES

 1. Wie zegt dat er een goudstandaard komt? Je zou ook zilver kunnen opslaan. Of andere gemakkelijk te ruilen grondstoffen. Goud wordt zo gewaardeerd, omdat veel mensen en landen bereid zijn dat als ruilmiddel te accepteren. Dat is alles. Misschien wordt eten wel veel waardevoller. Of wapens. In de woestijn kost een flesje water ook meer dan in de randstad. Goud heeft geen intrinsieke waarde. Mensen kennen er waarde aan toe. Dat doen ze ook bij goden. Vanuit de onderbuik. Zonder de mens is goud waardeloos. Maar het geloof en vertrouwen in goud is handig. Op die manier heb je er wat aan. Maar het is niet per se logisch.

  • Het is één van de weinige dingen op deze planeet, waar de tand des tijds geen vat op heeft, vandaar sieraden voor de eeuwigheid, maar inderdaad wat voor waarde ken je aan iets toe, Diamonts for ever !

 2. Best interessant dat hoe verder iemand, een collectief of groep een dwaalweg op gaat, hoe meer bepaalde inzichten uit beeld raken. Waardoor ook redeneringen en gedrag steeds meer veranderen. Het bovenstaande illustreert dat. Let op de uitspraak “Gold is… the trust anchor”.
  Oh ja? Waarom?

  Een auteur (C.S. Lewis) stelde dat je ergens onderweg merkt dat je een verkeerde afslag hebt genomen, je het meest progressief bent als je terug gaat naar de originele route. Anders bereik je je doel niet. Die auteur vergat te melden: Een schadelijke bijwerking van (filosofische) dwaalwegen is dat er allerlei hallucinaties kunnen ontstaan over mogelijke doelen. Zodat primaire doelen ineens bijzaak worden of zelfs afgeschreven om een ‘abandoned project’ te worden, en mogelijke secondaire doelen ineens hoofdzaak. Om maar wat noemen.

  In Europa is eeuwen geleden een afslag richting een filosofische dwaalweg genomen, wat ieder maar moet velen (dulden, verdragen) en erin meegaan. Correctie richting de originele route wordt afgestraft. Zo bezien is ver-velen is een afkorting voor op een verkeerde annex schadelijke manier iets moeten velen. Maar hoe zat dat ook alweer met die originele route? Om tot voldoende inzicht komen, moet je de evolutie van beeldtaal kunnen terugdraaien, zodat het origineel weer tevoorschijn komt. Wat het herstel van origineel DNA impliceert, om het maar zo neer te zetten.

  Om te herhalen en samen te vatten wat ik al eerder op deze website schreef: Ooit werd een individueel gezin neergezet als bestaande uit goud (zon) oftewel de vrouw, zilver (maan) oftewel de man, kinderen als ‘rijzende sterren’ die later in de rol van goud en/of zilver zouden komen. Want… de rollen van ‘goud’ of ‘zilver’ waren nog niet gefossiliseerd middels gender rollen. Er werd naar behoefte in de rol van goud of zilver gesprongen. Qua uitwerking warm of vlammend, of juist koeltjes bepaalde inzichten reflecteren of projecteren.

  Waarom dan, zo bezien, “gold is… the trust anchor”? Allereerst gold destijds ook voor ‘zilver’. Vanuit geneeskunst is bekend dat in tijden van nood goud desinfecteert en zilver o.a. bacteriën afweert. Vertaal dat naar dragers van bepaalde denkbeelden en zowel die ’trust’ (een woord met mooier betekenis dan con-fidence) als ‘anchor’ worden inzichtelijker.

  Wat er door degenen die goud en zilver willen bezitten gemakshalve wordt vergeten is dat goud en zilver als karakterbeelden een eigen wil hebben. Een man en vrouw willen immers niet gebruikt worden om infecties en krioelende bacteriën te beschermen en faciliteren. Toch is dat precies wat in vanaf het Romeinse rijk in Europa gebeurt. Infecties met waandenkbeelden moeten en zullen door mannen en vrouwen aanvaard en gepropageerd worden. Degenen die als bacteriën de levens van anderen willen gebruiken en daarvan (en daaruit) willen vreten moeten en zullen via wetgeving en de handhaving daarvan gefaciliteerd worden.

  Conclusie: De beste mannen en vrouwen, oftewel met een nog gezonde psyche, zullen zich niet willen laten gebruiken om waandenkbeelden in stand te houden. Ze zullen niet of alleen met gezonde afkeer mee willen doen in huidige sociale modellen en zullen wet- en regelgeving eerder als ziektebeeld dan als voorbeeld beschouwen.

  Conclusie: Het is nog maar de vraag of er ooit echte aristocraten (‘de besten regeren’) in het Romeinse Europa hebben bestaan. Want juist de besten zouden een andere richting kiezen dan de richting die Rome aangaf. In eerste instantie voor zichzelf, vervolgens als voorbeeld voor anderen. Maar ja. Juist die besten werden waarschijnlijk als afvalligen beschouwd en als zodanig behandeld. Excommunicatie, uitsluiting, het gebruikelijke riedeltje dat nog steeds afgedraaid wordt. Hoewel steeds extremistischer.

  • Een functie in deze website om een tekst binnen een aantal minuten na plaatsing te kunnen corrigeren ontbreekt (nog?). Daar werd ooit door o.a. Harrie van Voare Tjeu om gevraagd.
   En inderdaad, het zou handig zijn. Ik heb zojuist voor mezelf de bovenstaande reactie nog wat gecorrigeerd.
   In een onhandige houding met onhandig materiaal in onhandige omstandigheden worden onnodige fouten gemaakt. Zoals hier. Mij maakt het niet echt uit. Ieder kan zelf denken, nietwaar? Waar een wil is…

  • Als er gesproken wordt over een goud en/of zilverstandaard, gaat dat m.i. uit van dwalingen die in de loop der eeuwen ergens onderweg zijn ontstaan.

 3. Stel je van het terughalen o.a. “ons” goud uit de VS maar niet te veel voor; het zal er wel niet
  meer zijn. WSat een tijdje geleden is teruggehaald zal wel het maximale zijn geweest.

  • Het verhaal doet de ronde dat goud vanuit NL in de VS is geparkeerd, maar dat China dat via een achterdeurtje heeft opgekocht.

   Probleem in deze is de hallucinerende werking van beeldtaal. Als goud en zilver voor een bepaald karaktertype staan, voor iets dat in de innerlijke aard gebeurt, dan zijn goud en zilver niet te koop. Punt. Da’s een beetje hetzelfde als eeuwenoude beeldtaal m.b.t. edelstenen. Een ‘diamanten blik’ die overal doorheen snijdt is niet te koop.

   Uiteindelijk zijn dit soort hallucinante verhalen opgezet door sommigen die anderen willen kunnen gebruiken. Iets anders dan zelf willen leren en op samenwerking aansturen. Dát zou in ieders belang zijn. Maar nee, er wordt nog steeds op aan gestuurd levens van anderen te schaken en gebruiken. “Die kunnen we wel gebruiken” zegt wel genoeg dacht ik zo. Maar ja, het is wel zo gemakkelijk om anderen te (kunnen en mogen) charteren voor datgene waar je zelf te beroerd voor bent. Waardoor steeds meer gemakzucht ontstaat. Een soort psychische auto-immuunziekte die als een virus rondgaat?

 4. De nieuwe goud aders zijn met 67% af genomen, het raakt op, vandaar de prijs zal enorm toenemen !

Comments are closed.