12 REACTIES

 1. Geld is een betaalmiddel waaraan vertrouwen ten grondslag ligt waarvan de waarde redelijk constant is, “redelijk” omdat de omloopsnelheid niet constant is en de waarde gemanipuleerd kan worden.

  Bitcoin is een betaalmiddel waaraan vertrouwen ten grondslag ligt waarvan de waarde enorm fluctueert en de waarde gemanipuleerd kan worden.

  Neen, vooralsnog is geld het betere betaalmiddel.

 2. Bertuz, waarom zou je oude schoenen weggooien, die het al net zo lang doen als dat ons gemanipuleerde denken bestaat, voor een ander paar gemanipuleerde schoenen, nee toch !

 3. Zolang de bitcoin fans hun tijd (al meer dan 10 jaar) nog steeds besteden aan het aftroeven van elkaar over wie de beste coin-variant kan bedenken dan wel ‘gebruikt’ -wie accepteert ze eigenlijk?- is men niet bezig om de rest van de wereld te overtuigen van wat je hebt aan bitcoin. Laat staan het gebruik er van zo makkelijk te maken dat je oma en je oom het ook snappen. Dus nee.

  • En de belastingdienst/overheid bemoeit zich er ook al langere tijd mee evenals de banken dus het is weer een dood paard aan een touw.

 4. Fiscus spint er duidelijk garen mee, je betaalt belasting over virtueel vermogen, juist hoog en dus meer belasting inkomsten?

 5. Geld, wat je dus geld noemd, was goud en zilver, tot pasmunt verkleind, de biljetten vertegenwoordigden de waarde die in de Nederlandse bank was opgeslagen, meer biljetten meer goud, tot dat men dit systeem los liet, en het geld van de ééne op de andere dag werd gedevalueerd tot bedrukt toillet papier, toen werd goud weer de al oude waarde, maar niemand ? had het meer, alleen de bank, en enkelingen die het begrepen, de volgende stap was het landelijke betaal middel opnieuw te devalueren via de Euro, nu is er sprake van digitaal geld, dat is dan de laatste stap in het losweken van de echte waarden het goud en zilver, we worden tot niets bezitters slaven dus gemaakt, de volgende stap is een chip, bij de geboorte ingeplant, daaaaag mensen, daaag vrijdenkers !

  • Wij zijn al een hele tijd terug geboren Toute dus dat zal op ons niet neer van invloed zijn, wacht eigenlijk op herinvoering van de oude mannenhuizen met 2 maaltijden per dag en 5 gulden zakgeld per week ipv AOW en pensioen.

   • Kun je waarmaken in India, aan de voet van de Himalaya, prachtig gebied, oud koloniaal gebied van de Engels koloniale bestuurders, maar de balotage is enorm, maar ’t is het paradijs, ben er geweest, lang lang geleden, het heet Leh de stad !

   • Het mooiste huis voor oude mannen stond in Amsterdam, is nu het museum de Hermittage, gewoon opgedonderd jullie, terwijl het een legaat was uit de gouden eeuw,
    maar Nederland en traditie werkt niet, bij onze armzalige bestuurders, heb zoveel zien verdwijnen en herplaatsen door de PVDA shit, zelfde type onderwijzers wat nu weer de Nederlandse opstand verstoord met hun egoïsme, dat heeft ons ook geholpen onze stad te verlaten, de ziel is niet meer aanwezig, herplaatst met ondenken en onmensen ook !

Comments are closed.