Met veel fanfare is bekendgemaakt, dat een handelaar in drugs die mogelijk een aantal liquidaties op zijn naam heeft staan, is aangehouden in Dubai.

Honderden personen zijn geruime tijd in de weer geweest om dit resultaat te bereiken onder opoffering van enorme bedragen, die de overheid op kosten van de belastingbetaler ongelimiteerd schijnt te kunnen fourneren.

Voor hen die menen dat hiermee een substantië­­le bijdrage is geleverd

aan het welzijn van de Nederlander, heb ik een teleurstellende mededeling:

“Het is dweilen met de kraan open.”

Voor de ene crimineel die van het toneel verdwijnt, staan er twaalf andere in de coulissen, klaar om hem op te volgen.

Effectiever zou zijn, alle drugs te legaliseren, teneinde de drughandel het brood uit de mond te stoten en te bereiken, dat de consument de drugs kan aankopen tegen een veel lagere prijs.

Wil men dit per se niet, dan zou het zeer kostenbesparend zijn, jaarlijks twintig procent van de huidige drugbestrijdingskosten uit te reiken aan de staatshoofden van de landen waar de drugs vandaan komen met het verzoek, de teelt in de betreffende landen te laten stoppen. Het uit te reiken bedrag moet natuurlijk hoger zijn dan de huidige winst voor de staatshoofden en hun entourage. Zo niet, dan zal te enen male de politieke wil blijven ontbreken om aan de drugteelt een einde te maken.

Hugo van Reijen

18 REACTIES

 1. De mediahype was niet te negeren. En ik lig dubbel van het lachen als meneer dankzij een procedurefout wordt vrijgelaten. De kans hierop lijkt mij aanzienlijk want meneer is naar verluid niet volgens het boekje uitgeleverd.

  Ondertussen willen allerlei burgemeesters en ambtenaren nog meer belastingen heffen om deze ‘oorlog’ te winnen en nog meer regels om je eigendommen af te pakken. Alsof dat iets gaan oplossen. De ‘Dead Kennedys’ schreven er jaren geleden al een mooi liedje over dat woord voor woord is uitgekomen.

 2. Er werd inderdaad nogal drukte om gemaakt. Op de voorpagina van een bepaalde krant was er geen ruimte meer voor ander nieuws. De suggestie om met teelt (van verslavende middelen en verslaafden) te stoppen lijkt me wel verstandig.

  • Als je bedoelt dat ik niet de vrije keuze mag hebben om planten naar eigen keuze te verbouwen, ben ik het niet met je eens.

  • Voor zover ik weet groeien planten, net als dieren en mensen, en worden die niet gebouwd of verbouwd. Wat alleen kan groeien kan niet gebouwd of verbouwd worden, niet gemaakt worden, maar wel mismaakt raken. Je zou bijna denken, een gender-neutrale opmerking… 😉 Zou, ter illustratie daarvan, een gefossiliseerde en daarmee opgestijfde gender-rol echt uit eigen wil voortkomen, of een gevolg zijn van mismaking?

  • Heb zelf ook weleens drugs gebruikt maar ik voelde niets, was zeker een verdovend middel.

  • ik las elders de reden al; beter om ze daar te bestrijden dan hier!!

  • NL als houder? Doet denken aan Hamlet van William Shakespeare. Dat ging toch via “to be or not to be” geparafraseerd als “usable or disposable, that’s the question”? Maar wat nu als iemand niet usable noch displosable is zonder dat je jezelf helemaal zelf door een shitload aan bijv. politieke problemen moet werken? Ik bedoel… Hitler’s jodenjacht had nogal een staartje, en ook de Roma-jacht waarbij wielen onder woonwagens gezaagd werden (of ze geruimd werden via concentratiekampen) moet nog een staartje krijgen.

   Waarom vragen systeemdenkers zich liefst niet af wat iemand ergens zelf van denkt?

   Ik zag eens een filmpje waarin een groep orthodoxe joden al dansend een liedje als ‘suck my dick’ (of ‘lick my balls’) zongen. Ik kan me niet voorstellen dat ze daar iets van meenden, gezien hygiëne. Maar ze speelden het spel kennelijk toch mee, zoals vele anderen dat ook moeten doen. Op straffe van. Misschien dat deze drugdealer iets met steroïden doet? Zou wel handig zijn, zodat er niet meer gelikt of gezogen hoeft te worden. Dat wordt dan voor de eiser een stuk gevaarlijker. Stel jezelf een stel tanden in gespierde kaken voor. Waar steroïden al niet goed voor zijn hé? ?

   • De echte besnijdenis, gaat met de mond bij de Orthodoxe Joden, de Rabi bijt het velletje door en likt het bloed op, hygiëne speelt hier geen rol, die oude zandbewoners doen maar wat, weten ze veel, nee ze weten niet veel !

   • Een kritische noot, een harde om te kraken of om door gekraakt te worden: Als een rabbijn beweert dat in Genesis 1 alles goed en perfect was, zonder besnijdenis, waarom zou er dan toch een ingreep nodig zijn om perfectie te bereiken? Ik denk dat cryptojoden, die niet door rabbijnen geïndoctrineerd zijn, daar toch wat anders over denken… Met wat gevoel voor nuance zullen niet alle rabbijnen zo gespitst zijn op besnijdenis.

 3. Ik zou je graag persoonlijk zo oud als ik ben, je een pak slaag willen verkopen, met woorden ben je niet bereikbaar, vervelende lummel, ik had je al begraven, nog maals !

 4. Ik vraag me altijd af, hoe ziek of jullie wel zijn, wat je moeder van zo’n etterbak van een zoon vindt, je vader is waarschijnlijk lang geleden al weggelopen, naar betere dreven, want dat jouw soort ziek zijn is zeker en heel waarschijnlijk zijn jullie nog allochtoon op de koop toe, de haat die jullie omgeeft kan ik hier ruiken zwavel van het hellevuur, waar je binnen kort volkomen in verteerd !

 5. Als ik in zieke beeldtaal zou meegaan, dan zou ik zeggen “jullie doen aan hate-sex. Is het lekker?”

  • Ooit was een reclame slogan van Douwe Egberts “Het aroma komt je tegemoet”. Bedoelde je zoiets? Begrijp wel dat ik prima zonder complimenten en waarderingen van anderen kan 😉 Dus ook ‘wat een lekker commentaar, met al die geuren en kleuren’ is aan mij niet besteed. Zoiets laat me koud. Of beter, ik wordt er niet warm of koud van.

  • Hallo Nico, ja dom van me, maar ik ben echt begaan met deze psychise patienten, vooral hun directe familie, ouders, constant onder de pillen houden, anders krijg je dit soort Dr. Mabuse taferelen, landurige opsluiting is het beste met veel pillen, zijn ze ook snel uit hun lijden !

Comments are closed.