Dit is een aankondiging en een oproep. Ratio en Overnight hebben een lijst van video’s opgesteld die hun leven hebben veranderd. De dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn dagen waarin men de tijd heeft zijn leven te overzien. Ratio en Overnight draaien niet om de brei heen en geven aan wat hun motieven zijn.

We beginnen op tweede kerstdag met één van de weinige video’s die er zijn van de stamvader van het libertarisme in Nederland. Hub Jongen. Daarna volgen enkele video’s over Ayn Rand. De grondlegger van het objectivisme. En we sluiten af op oudejaarsavond met een aantal video’s over Toine Manders.

We hebben een tweetal video’s binnen gekregen via Shutr. En we plannen een suggestie van jhon in, “du bist terrorist”. De oproep is deze:

deel de video’s die je raken, die je leven veranderd hebben

Stuur deze in naar info@vrijspreker.nl of vermeld deze in de comments hieronder. Wellicht plaatsen we deze video dan tussen oud en nieuw in een periode waar mensen de tijd hebben om naar langere video’s te kijken.

9 REACTIES

 1. Randy Weaver en zijn vrouw wilden niks meer te maken hebben met de moderne maatschappij. Ze gingen wonen op een bergtop in Idaho, ver weg van de bewoonde wereld. Ze hadden contact met clubjes die ook fel gekant waren tegen de moderne maatschappij, waaronder Arian Nations, een club die bekend stond als neo-nazistisch. De overheid benaderde Weaver, of hij informant wilde worden. Daar had hij geen zin in, en toen ging het heel erg mis:

  Ruby Ridge docu: https://www.youtube.com/watch?v=XnW0hhgCIwU

 2. Maar weinig video’s veranderen mijn leven.
  De libertarische/objectivistische logica is immers zo helder dat je op eigen houtje alles wel kan beredeneren.
  Wel is het soms een openbaring/opluchting om vast te stellen dat er nog mensen zijn met soortgelijke ideeen en dat ze aan de weg timmeren om die te verspreiden. Dat biedt hoop voor de toekomst.

  Anderzijds zijn er wel ook video’s die soms een heel ander licht op dingen werpen doordat bepaalde “feiten” in vraag worden gesteld. Dezelfde logica, voortaan toegepast op nieuw ontdekte feiten, leidt dan soms tot sinistere conclusies over het verleden (in eerste instantie) en -als we mogen aannemen dat bepaalde machtsmechanismen achter de schermen nog steeds in tact zijn- over wat er ons in de toekomst nog te wachten staat.

  ECHTER dat soort video’s, hoe overtuigend ook wegens -intern- consistent, dient men anderzijds ook weer niet blindelings voor waar aan te nemen aangezien voor leken die geen tijd hebben om alle feiten extern te double checken het lastig is om o.b.v. 1 enkele video definitief te kunnen concluderen dat het controversieels wat daarin beweerd wordt, nou de ultieme waarheid is. De nodige terughoudendheid is dus geboden.
  Ik denk hierbij aan het soort historische video’s op een site als fenixx.news. (bv. documentaires als Europa the last Battle of The greatest Story never told).
  Ik vind ze interessant en neem er kennis van en hou het als alternatief in het achterhoofd. Wellicht dat er in de toekomst uit andere bron nieuwe onthullingen komen die dit ondersteunen? Of juist weerleggen? We zien wel. De video’s zijn alleszins de moeite waard om er alvast kennis van te nemen maar ik zou eenieder aanraden vooralsnog de nodige scepsis aan de dag te leggen. Wellicht kunnen ze over de tijd heen uiteindelijk je leven wel veranderen. Misschien ook niet? Misschien was dit gewoon hetzij sensatiezucht, dan wel ordinaire propaganda van “het tegenkamp”. De toekomst zal het mogelijk wel uitwijzen…

  • Beide documentaire’s waren inderdaad perspectief verbredend. Dezen zijn met terugwerkende kracht ‘vernieuwend’ voor het wereldbeeld, dat we voorgeschoteld hebben gekregen. Dit gaat over het verleden, wat herzien dient te worden. Maar het is dus ‘oud nieuws’.
   Het beste van de toenemende kritische houding op wat ons wordt verteld, is dat er ook steeds meer enerverende docu’s komen m.b.t. ontwikkelingen, die in de toekomst liggen.
   Eéndachtig hiermee zag ik pas de presentatie op Trunews.com, over een aanstaande Impeachment van Trump, waarbij de rol van Oekraïne een geheel andere, bizarre wending krijgt.
   https://www.trunews.com/stream/jew-coup-seditious-jews-orchestrating-trump-impeachment-lynching
   Oekraïne is dus niet alleen bedoeld om Rusland bij hun voordeur het vuur aan de schenen te leggen. En Oekraïne is ook niet alleen een economische uitbreiding van de EU, waarbij het de nieuwe voedselschuur voor Europa moet worden (getuige de enorme investeringen, die o.a. onze ‘eigen’ Rabobank doet in de Oekraïnse agrarische sector, terwijl deze traditionele boeren-leenbank één van de hoofdrolspelers is in het saneren van de boerenstand in Nederland)
   De significante rol van Nederland in Oekraïne krijgt ook steeds meer een vieze bijsmaak, zoals Van Balen op het Maidanplein en de stinkende MH17-kwestie.

   En zo is voor mij vooral die docu-film, die voorbereid op toekomstige beslissingen. In mijn geval: wel of niet investeren, hier blijven of wellicht emigreren naar Zuid-Amerika, bedrijf hier voortzetten/aanpassen aan de tijdsgeest en/of een vestiging buiten de EU.
   Zo zijn de lezingen van Markus Krall op Youtube perspectief-openend, want dat verklaart ineens de enorme, dwingende noodzaak van de immigranten-instroom en de komende geldslurpende, bodemloze Green-deals.

 3. Het is er een van lang geleden maar nog steeds grappig. In elk geval leuk om te zien op een donkere regenachtige decemberdag en met NL ondertitels: https://youtu.be/ftQOdfuUvGs

  Hoe dit mij gevormd heeft? Gewoon een van de vele beetjes die helpen. En ook iets om over te lachen. Moet het altijd maar serieus zijn?

 4. Er staan geen video’s op het internet die ons leven veranderd te hebben. Die betreffen meestal de organisatie en gevolgen van land-bouw methoden. Da’s meer een ploeg die door levens gaat dan een manier om aangeraakt en gekieteld te willen worden.

  Terwijl ik hierover nadacht kwam naar boven dat de enige film die je leven ‘raakt’ je eigen levensverhaal is. Waar de levensverhalen van (groot)ouders waar je uit voortgekomen bent invloed op hebben. Land-bouw werkt van buitenaf naar binnen, maar van nature is dat precies andersom. Hoewel gevoed van buiten, maar dan zonder de (overheids)machinerie á la een ploeg etc.

  Een stukkie dat ik vanmorgen elders plaatste:

  Klem in een onhoudbaar systeem. Een artikel over de schadelijke gevolgen van intensieve, industriële landbouw.
  “Al in de jaren zeventig ontstond het besef dat de intensieve landbouw tot een ecologische ramp zou leiden”. En dan tóch doorgaan hé?

  Iets dergelijks geldt voor het ‘bouwen’ van landen. Op de een of andere manier leidt dat tot individuele psyche’s die tot natuur-ramp-gebied worden gemaakt. En dan tóch doorgaan hé?

  In de klem nemen werkt meestal wel schadelijk uit. Maar als je er eenmaal mee begonnen bent… hoe stop je er dan mee? Gezien te verwachten backfire? Het is een oude gewoonte om na (roof)bouw uitgeputte grond zichzelf te laten herstellen door die grond rust te gunnen. Voor een individuele psyche geldt dat ook, maar is dat niet genoeg. Je zult op de een of andere manier van opgestapelde problemen af moeten.
  Bij een woning zou je dat achterstallig onderhoud en noodzakelijke reparaties noemen. Na veroorzaakte schade. Hoe werkt dat met een individuele psyche? Iets om over na te denken. Gebruikelijke land-bouw ‘kundige’ methodes zijn dan vooral tot last.

 5. Wat alles volgens mij overruled ; is dit : monsanto verwerkt kanker, de zelfde fabrikant brengt een 40 000$
  kostent medicijn tegen kanker, op de markt !

 6. Er was ooit een BBC serie “how art made the world”.
  Dat is wel een eyeopener. Het is (moeilijk) wel op yt te vinden, maar
  Het makkelijkst met Bittorrent (een goede client is hier te vinden: https://www.qbittorrent.org/ ) te downloaden:
  magnet:?xt=urn:btih:2ed05436df563b47067f577e145f38a919553ee9&dn=BBC+How+Art+Made+The+World+All+5+Episodes&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.opentrackr.org%3A1337&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.coppersurfer.tk%3A6969&tr=udp://tracker.internetwarriors.net:1337&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.leechers-paradise.org%3A6969

Comments are closed.