8 REACTIES

 1. Hoog opgeleid betekent vaak/altijd op hoog niveau gehersenspoeld. Als je lastig doet in de staats-indoctrinatie-kampen, als je niet bereid bent al hun foute aannames voor zoete koek te slikken, dan mag je niet meer meedoen.

  • Onzin. Als je weet dat er sprake is van foute aannames, is er niets aan de hand. En twee plus twee is vier. Daar is geen speld tussen te krijgen. Er zijn opleidingen waar men blij is met een kritische houding. En kennis is niet altijd nodig om flauwekul te ontmaskeren. Met argumentatieleer kom je een heel eind. Lang geleden inmiddels al, heb ik een boek van de boekenlijst geschrapt gekregen. Veel argumenten bleken ongeldig te zijn. Leverde geen enkel probleem op.

   • Het gevaar is naar mijn idee het gegeven dat het merendeel van de mens hun intuïtie in handen van de (zelfbenoemde) wetenschap gegeven heeft en die wetenschap op een zodanig krachtig voetstuk geplaatst heeft dat men er nog niet misschien aan durft te twijfelen.

    Opmerkelijk om te zien hoe diezelfde mensheid voeding blijft geven aan een systeem dat vijandig was, is èn blijft aan ons aller belangen. Slechts een klein groepje mensen wereldwijd trekt hier hun financieel en machtsvoordeel uit. Heel apart dat mensen zo makkelijk te misleiden zijn en ontzettend moeilijk ervan te overtuigen zijn dat ze misleid zijn.

    Zo zie ik het. Opleiding doet er naar mijn idee niet zoveel toe. Een diploma of certificaat laat zien wat je ooit kon maar niet wat je kunt. Als je doet wat je leuk vindt hoef je in ieder geval nooit te werken.

  • “Als je weet dat er sprake is van foute aannames”.

   Inderdaad, als. Net als de mensen in Plato’s grot die de schimmen voorbij zien komen.

   Blijkbaar is 64% niet in staat om foute aannames te onderkennen. In mijn ervaring zijn de meeste hoog opgeleiden niet in staat dan wel niet willens (kop in ’t zand) om vragen te stellen bij fundamentele zaken (zoals “is een democratie de beste vorm van openbaar bestuur”, “wat is de reden dat er een monopolie op de macht is”). Per slot van rekening zijn mensen slecht en kunnen ze niet voor zichzelf beslissen (“behalve ik”).

   • Nico de Geit kent ze kennelijk. Vandaar mijn opmerking. Percentages ken ik niet. Lijkt mij anekdotisch. Er zijn vast slechte mensen en er zijn er vast ook die niet voor zichzelf kunnen beslissen.

  • Inderdaad, hoog opgeleid houdt niet in dat je slim bent maar dat je de indoctrinatie goed onthouden hebt. De echte intelligentie zit in je “guts” daarom worden onderbuikgevoelens altijd zo belachelijk gemaakt terwijl ze altijd kloppen.

  • Als je mensen zou vragen of ze meer vertrouwen hebben in geiten of in politici, wat zou het antwoord zijn?

Comments are closed.