In de serie video’s van de Prager University met kritiek op post modernistisch gedreven idealen past zeker ook deze video. Anders dan velen ben ik voor vrije migratie. Het is niet aan de staat om te bepalen wie hier welkom is. Maar het is ook niet aan de staat om migratie te subsidiëren. Het is aan de gemeenschappen of ze nieuwelingen willen verwelkomen. Als honderd procent van een gemeenschap achter discriminatie staat, en bepaalde nieuwkomers weigert, dan is dat volgens mij het goede recht van deze gemeenschap.

De gesubsidieerde migratie van mensen met een niet westerse achtergrond met idealen die deels diametraal staan ten opzichte van de traditionele westerse waarden is geen slimme zet. Het zorgt voor spanningen. Het niet ter discussie mogen stellen van deze spanningen zoals het cordon sanitaire rond de toenmalige Centrumpartij en de huidige PVV en het FvD is niets meer en niets minder dan regenteske intolerantie. Het is het ontkennen van de democratische wens van de bevolking. En derhalve is dit niets meer of minder dan het verwerpen van de basis van ons staatsbestel. En dit gebeurt (hoe cynisch) met een beroep op tolerantie. Als een groot deel van de bevolking het sprookje van de multiculturele samenleving ontkent en de gevangenis populatie het falen van de multiculturele samenleving onderschrijft, dan horen democratisch gekozen leiders te luisteren. Doen ze dat niet dan ontkennen ze hun mandaat. En worden ze tegenstanders van de democratie.

Dit alles zeg ik, hoe graag ik zelf open grenzen zie. (waarbij de nieuwkomers overigens geen enkele subsidie of staatssteun ontvangen, en wellicht daarom deels worden vrijgesteld van belastingen).

5 REACTIES

 1. Ik heb de video nog niet bekeken; om toch even specifiek op “democratie” in te gaan: ik denk dat we kunnen constateren dat het met een sneltreinvaart de verkeerde kant op gaat. Of het “winnende geluid” van Jensen ook daadwerkelijk winnend zal gaan zijn, zal de toekomst uitwijzen. Er is sprake van een fundamenteel probleem: democratie of wat er voor door mag gaan gaat richting uiterste verkoopdatum, of is er al overheen. De uit de hand lopende immigratie is een kenmerk daarvan, net zo goed als de tirannie van de EU (nieuwste voorbeeld: CETA is al gedeeltelijk van kracht zonder dat de TK er aan te pas kwam). Ik raad aan dit artikel van Fred Reed te lezen: https://www.unz.com/freed/china-and-america-scoping-out-the-megacepts/ Merk ook op, dat HH Hoppe aan heeft getoond dat het beter is om een verlichte despoot als baas van een land te hebben, dan een immer wisselende meerderheid opgezet tegen een immer wisselende minderheid gecorrumpeerd door degenen die de uiteindelijke macht hebben.

  We leven in interessante tijden..

 2. Eigenlijk is het geen zelfmoord, maar moord. Open grenzen werken niet, bestaan ook niet want hier betaal je veel meer voor brandstof en voedsel dan elders, ook de wetten zijn niet gelijk. Migratie is uit de hand gelopen en ook nog met fout volk (in onze kijk op het leven) vrouw onderdrukkend, gewelddadig, geloofswaanzinnig, extreem en bovenmatig geïnteresseerd in het autochtone vrouwelijk schoon van heel jong tot iets ouder om die met geweld te kunnen nemen. Nederland vol met moskee’s (een mega moskee van Erdogan binnenkort te verwachten in A’dam) en ze hebben allemaal geen last van schaamte voor het hand ophouden en de voor hen gratis ziektezorg. Narcisten, psycho en sociopaten en menen altijd gelijk te hebben en in hun recht te staan. Waarom geen Amerikaanse migranten, Belgische, Duitse, of anderszins gelijkwaardigen die wel gewoon in onze manier van leven passen, waarom altijd die ellende en bagger binnen halen waar je niets dan ellende van hebt en klauwen met geld kost en de druk op de huizenmarkt enorm vergroot, allemaal gratis he.

 3. Manager.
  Assistant manager/ deputy manager/ management assistant/ …
  Als er een “qualifier” (zeg maar “limiter”) voor of achter staat dan, is het niet hetzelfde als manager tout court.
  Zo ook met democratie.
  Wij hebben helemaal nooit een democratie gehad.
  Wel een zg. parlementaire democratie of een representative democratie. Welnu dat zijn gewoonweg geen democratien want het is niet het demos (volk) wat reachtstreeks beslist.
  M.u.v. Zwitserland en Liechtenstein met hun referenda, is er op de wereld geen democratie.
  “Onze democratieen in Europa” zijn dus niet gedegenereeerd, neen: er waren nooit democratien “to begin with”.

 4. Niet alleen gaat de democratie richting uiterste houdbaarheidsdatum, voor zover we daar al niet overheen zijn, het hele concept van bestuurd worden door een relatief kleine elite is alleen zinvol wanneer er sprake is van een daadwerkelijke elite die better uitgerust is om voor anderen te beslissen. Toen we nog een klassenmaatschappij waren, was dat misschien zo. Tegenwoordig gaan we allemaal naar dezelfde universiteiten en verdwijnt daarmee de behoefte of noodzaak voor een dergelijke oligarchie.

 5. Naar mijn mening is er in deze maar 1 echte oplossing.
  het los laten van het willen van leiders om bestuurd te worden.

  De mens moet zichzelf gaan waarderen, en een ieder in eigen waarden laten.

  Het geen hier het dichts bij in de buurt komt, is voor zover mij bekend het resource based economie van Jacque Fresco.
  Ja dit systeem lijkt op one world order, echter in de filosofie van Jacque fresco bestaat GEEN geld, macht voor enkele, bezit ect. ect.
  Klinkt mij voor de mensheid een stuk beter in de oren.(door techniek in redelijkheid overal toegang tot, maar GEEN bezit).

  Oke van hier naar daar is waarschijnlijk een onmogelijke weg, maar de weg geleid door lei(ij)ders is uiteindelijk altijd doodlopend……..

Comments are closed.