“Dit gaat wat onprettig aanvoelen, mijnheer Breedwater”! Mijnheer Breedwater lag met opgetrokken knieën, zijn broek op de enkels op zijn zij op de behandeltafel. Onprettig? Het leek wel of de potige huisarts tot aan haar elleboog in mijnheer Breedwaters anus verdween. Vanwege het homo-erotische aspect van het prostaatonderzoek, had mijnheer Breedwater voor een vrouwelijke huisarts gekozen. Hij was alleen vergeten dat de vrouwelijke huisarts in kwestie een feministische mannenhater was. Dat was nu duidelijk te voelen… Mijnheer Breedwater nam zich voor zo snel mogelijk terug te schakelen naar de laatste mannelijke huisarts van de groepspraktijk. Een paar jaar ouder dan mijnheer Breedwater, had hij in ieder geval ervaring met het ondergaan van dergelijke gevoelige onderzoeken. Daarnaast leek de man stoïcijns genoeg niet opgewonden te raken van de aanblik van mijnheer Breedwaters anus.

Mijnheer Breedwater moest aan dit incident denken toen hij las wat de aanleiding was van de weigering van de Engelse NHS nog langer racistische en homofobe patiënten te behandelen. In 2018 kwam een vrouw voor haar periodieke uitstrijkje bij het ziekenhuis, met het verzoek geholpen te worden door een vrouwelijk verpleegkundige. Tot haar schrik kreeg ze echter te maken met een stevige, gestoppelde en getatoeëerde, zichzelf als vrouw identificerende kerel. Toen ze aangaf niet door dit heerschap bepoteld te willen worden, werd haar de deur gewezen. En dat is nu dus wet geworden. De NHS helpt niet langer als er racistische, homofobe en/of seksistische motieven achter een voorkeur voor een behandelaar vermoed worden. Daar wordt mijnheer Breedwater een beetje angstig van: mag hij straks zelf nog wel bepalen wie er aan zijn anus zit?

Artikel ingezonden via info@vrijspreker.nl

7 REACTIES

 1. Je moet ook niet naar een vrouw vragen, doch naar een m/v/? persoon met het gewenste chromosoom.
  Liever een desnoods lesbische vrouw die in mijn anus wroet, dan een zichzelf als vrouw beschouwende vent.

 2. Toen ik een jaar of zes was onderging ik een erg pijnlijk medisch onderzoek. Een negerin nam dit onderzoek af. Toen ik een jaar of acht was werd ik met een ernstige medische aandoening opgenomen in een ziekenhuis. Een neger ging toen een onderzoek afnemen, ik flipte en schreeuwde alsof de wereld verging. Deze neger, zwarte / gepigmenteerde was gekwetst. Uiteindelijk werd de associatie van zwarte persoon en pijn tijdens een medisch onderzoek die bij mij was gelegd duidelijk. Mijn ouders hadden mij rationeel opgevoed en ook de betreffende verpleger stond open voor de oorzaak. Gesprek. Eind goed en onderzoek werd afgenomen door de neger in kwestie.

  Overigens vind ik het een mensenrecht om te discrimineren en te bepalen wie in je anus wroet.

  • Je moet er op kunnen rekenen dat een arts een behandeling of onderzoek zo pijnloos mogelijk wenst te maken. Ongeacht wie het is.

   Maar in deze gekke tijden moet je er rekening mee houden dat de behandelneger/vrouw/man in zijn (x/m/v) vrije tijd op een Facebook groepje rondhangt waar het een en al ressentiment en vitriool is tegen (vul haatobject naar keuze in).

   Ik heb het verhaal ook gelezen en ergens werd opgemerkt dat dit weigeren in strijd met de eed van Hippocrates is. Want het is politiek bedrijven in het ziekenhuis.

   Zijn de geweigerden dan ook vrijgesteld van meebetalen aan de NHS? Die een slechte reputatie heeft als het gaat om efficientie en kwaliteit.

Comments are closed.