De Italiaanse bevolking mag thuis bezigheidstherapie doen en elkaar pizza’s, pannenkoeken en platvis onder de deur doorschuiven. Waar straks die pizza ingrediënten vandaan komen is me een raadsel. Maar de overheid zal ongetwijfeld voor een goede verdeling van de schaarse middelen gaan zorgen. Net zo als in Venezuela of, met de oproep dat we oudere  geïnfecteerden geen schaarse ziekenhuisbedden moeten laten bezetten, die kunnen beter aan jongeren worden toegewezen, toch?

Blijkbaar is het Covid19 virus zo ver verspreid dat deze quarantaine maatregel noodzakelijk is? Je vraagt je wel af of dat virus de grenzen van het quarantaine gebied goed kent. Want waarom een denkbeeldige grens het virus zou tegenhouden is mij een raadsel.

Goed dat de overheden zo adequaat regeren. Ongetwijfeld net zo goed als het handhaven van drugs verboden, verkeersovertredingen of gezondheidszorg.

Maar,

Zijn de middelen niet erger dan de kwaal? Op deze site wordt het aantal sterfgevallen in een ander daglicht gezet. Niet de 2-3% maar veel minder:   COVID19

En dat leidt weer tot de vraag of we niet beter de hele boel op zijn beloop moeten laten: des te eerder zijn we er vanaf! Waarmee ik niet wil zeggen dat we niet naar vaccins en behandeling moeten zoeken. Hoe zou dit in een Libertarische maatschappij gaan? MISES

Hele economieën worden nu platgelegd. Ongetwijfeld gaan er weer honderden miljarden steun uitgekeerd worden, geld dat uit het niets getoverd wordt. En ik stel maar vast de vraag of de onvermijdelijke economische crash mede door dit middel, niet veel meer doden tot gevolg gaat hebben. Italië was al failliet, maar nu de bevolking kalt stellen (inclusief het meest productieve deel van Italië) komt die crash er zeker. En toen de EU met de ECB Griekenland uit de crisis wilde helpen, was dat ‘slechts’ een probleempje met 11 miljoen Grieken. En u weet wat dat gekost heeft, plus een toename aan sterfgevallen in Griekenland. Nu gaat het om Italië dat 5 keer zo groot is.

Voor de overheden komt de Corona crisis als geroepen: economisch en financieel was Italië al lang aan een recessie toe. Met Corona is het straks niemands schuld dat er in de afgelopen 12 jaar teveel schulden gemaakt zijn, te weinig economische groei is geweest en teveel geld is bijgedrukt. Vandaar dat de overheden heel adequaat ingrijpen en alles wat nu fout gaat, aan Corona kunnen toewijzen. Voeg daar het voorzorgsprincipe bij, u weet wel, liever nu met hoge emoties draconische maatregelen treffen, in het Algemeen Belang…. want dat kan niemand je later kwalijk nemen. Terwijl als je niks doet er altijd achteraf gezeurd kan worden, kortom afsluiten die handel, nationaliseren die schaarse hulpmiddelen en weg met de rechten van het individu.

En de EU: never waste a good crisis: er wordt al hard aan de Corona decreten gewerkt om de crisis goed aan te pakken zal er ‘dus’ meer macht naar Brussel moeten, een Corona-vredes-leger om de schaarse mondkapjes, voedsel en medicijnen te beschermen. Vanzelfsprekend een progressieve solidariteits-EU-Corona-belasting. En eindelijk gaat dan de wens in vervulling om een BankenUnie er door te jagen: ‘dat is de enige oplossing’ gevolgd door een Banken nationalisatie, want die Unie werkt ook niet.  De overdreven hoge pensioenreserves in Nederland en Denemarken worden democratisch met 25 stemmen voor en 2 tegen aan de EU overgedragen (iedereen gaat toch sneller dood). En de Vrijspreker.nl wordt gesloten vanwege vermelding subversieve feiten en onnodig twijfel en voorspelling zaaien.

18 REACTIES

 1. Helder artikel en kort gezegd hebben ze ons wederom een heel smerige en doortrapte loer gedraaid. Vooral financieel zullen ze ons met dit nepvirus als middel verder kunnen uitkleden en alles wat fout ging eraan ophangen.

  Ik vrees zeker niet dit griepvirus, wel de zieke maatregelen die de centrale zionistisch geleide overheden en banken naar aanleiding ervan nemen en hoe de achterlijke massa dit braaf slikt.

  Het coronavirus is een zuivere false flag, a la 9/11.

  Wederom is daarbij overduidelijk gemaakt hoe krachtig en machtig de invloed van de mainstream media is en men zo de zoetsappige en makke massa kan sturen richting totale slavernij en verder afhankelijk maken van de controlerende en onderdrukkende machthebbers.

  Wel enig respect voor de psychopaten de hele wereldbol zo simpel de kop op hol brengen en in deze bulltrap te laten trappen. Echt geniaal in z’n simpliciteit. En maakt ook duidelijk hoe de media met elkaar wereldwijd samenwerken en het geheel weten te coördineren.

 2. Zondagavond: lichte verhoging, af en toe een kuchje, lichte spier- en hoofdpijn. ‘s Nachts hevige koorts en zweten.

  Maandagochtend: te ziek om (intensief) te werken, maar fit genoeg om achter de computer te hangen. Keelpijn en een raar gevoel in de longen en rond het hart. Lichte spier- en hoofdpijn, heel af en toe een kuchje. Verhoging is er niet echt. ‘s Nachts: prima geslapen, geen koorts.

  Dinsdagochtend: keelpijn bijna weg, net als het rare gevoel in de longen en bij het hart.

  Was dit dan Sars Covid 19? Ik had me er meer van voorgesteld. Klagen heeft geen zin want: ‘in de meeste gevallen verloopt corona heel mild’.

  • ‘Was dit dan Sars Covid 19?’

   Antwoord RIVM: Nee, want ik was niet in China, dus het kan geen corona zijn, en je hoeft ook niet getest te worden. Klaar.

   De meeste gevallen komen niet in de statistieken terecht. En ik denk dat het virus veel besmettelijker is dan nu wordt aangenomen.

   Eens met de oplossing van Mark Rutte, elkaar geen handen meer geven. Maar voor de rest gewoon doorgaan. Zeker de mensen die het al gehad hebben/niet recent in China zijn geweest.

   En we sluiten af met een liedje: https://www.youtube.com/watch?v=MCQCwLxe6SE

 3. Afgelopen weken de voorraadkasten goed gevuld voor een eventuele thuis-quarantaine.

  Volgens Merkel krijgt 60-70% van de Duitsers corona: https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/coronavirus-kanzlerin-merkel-60-bis-70-prozent-in-deutschland-werden-sich-infizi-69317208.bild.html

  Voor de meerderheid is het corona-virus geen enkel probleem, voor mensen met een gebrekkig afweersysteem kan het catastrofaal zijn.

  Eens met de topic-schrijver: moet je de hele economie platleggen, alles gaan doen om een vaccin te kweken, terwijl het alleen een probleem is voor mensen met een zwak afweersysteem? Als mensen met een zwak afweersysteem groot risico lopen, zet hen dan apart.

  Om hier op aarde rond te lopen heb je een minimale gezondheid nodig. Als je die gezondheid niet hebt, als je een zwak afweersysteem hebt, dan is het wachten tot de natuur meedogenloos toeslaat.

 4. Het lijkt er inderdaad op dat de politiek en media geleerd hebben van hun ‘fouten’ toen de ‘Mexicaanse griep’ rond ging. Nu jagen ze massahysterie aan. En met succes. De maatregelen zijn absurd en disproportioneel, zeker in italie.

  Volgens een van de artikelen die ik las barst het van de varianten van corona-virussen. De meeste mensen hebben deze ook in hun lichaam en er geen last van. De COVID19 variant is toevallig wat gevaarlijker.

  Gisteren was ik een paar uur koortsig, zoals ik elk jaar wel een of twee keer heb. Het ging al weer snel over. Was dit corona, een beginnende Turkse Erdogantyphus, of gewoon een standaard griepreactie? Het zal mij verder jeuken.

  Volgens deze website (zie onder) zijn er nu, na 3 maanden virus, (ruim) 4000 doden wereldwijd. Naar het schijnt zijn in Nederland elk jaar 4000 doden door een standaard griepgolf. Massahysterie dus.
  https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

  • B – I – N – G – O

   We have a winner.

   In één van zijn videos (downloaden zolang ze er nog zijn) zaagt hij ook de poten onder theorieën van Louis Pasteur weg en daarmede ook onder de westerse medische industrie.

 5. Volgens mij klopt er helemaal niks van de cijfers van het RIVM. Het virus is veel besmettelijker dan ze zeggen. Ik denk dat een belangrijk deel van Nederland het virus nu al bij zich draagt, dat een deel van deze mensen al bezig is het virus op te ruimen, en te verspreiden. Sommigen krijgen griepachtige verschijnselen, anderen worden hooguit een beetje moe. Mensen die het ontbreekt aan een goed afweersysteem hebben natuurlijk echt een probleem.

  • Die gedachte heb ik ook. Volgens de officiele teller zijn er nu ±126.000 gevallen wereldwijd. Dat is veel minder dan 1% van 1% van de wereldbevolking. Dat zou geen grote kwestie mogen zijn zou je denken, behalve regionaal hier en daar.

   Vanwaar dan de overheidshysterie en nu het stopzetten van hele delen van economieën met potentiële schade die in de biljoenen $€£ kan lopen wereldwijd? Ik ga mijn aluminium hoedje maar eens oppoetsen. Misschien zie ik het dan scherper.

 6. Onder economisch gunstige omstandigheden zou men normaal gesproken een virusuitbraak nooit zo buitenproportioneel opblazen en eerder proberen de boel uit alle macht af te zwakken. Dit zogenaamde ‘verschrikkelijke virus’ is een dekmantel voor iets geheel anders.

  Stel je bijv. eens voor dat we de leiders en banken de schuld geven van de aanstormende crisis en ineenstorting, dan zouden lynchpartijen niet uitblijven.

  • ‘Dit zogenaamde ‘verschrikkelijke virus’ is een dekmantel voor iets geheel anders.’

   We gaan zien of de aap nog uit de mouw gaat komen.

 7. de geldsluizen gaan open: Vandaag zei de centrale bank 500 miljard dollar beschikbaar te stellen voor een periode van drie maanden, zowel op donderdag als vrijdag. En daarnaast komt er voor de rest van de maand nog eens wekelijks een bedrag van 500 miljard dollar beschikbaar voor periodes van een of drie maanden.

  • @Overnight

   Zo maar een idee, maar deze miljarden zijn niet toevallig de miljarden die nu ‘verdampen’ op de beurzen?

 8. Ik ben op zoek naar minimaal één (peer reviewed) wetenschappelijke medische publicatie waarin op zijn minst het bewijs staat dat het zogenaamde CoVid-19 virus is geïsoleerd en waarin een foto is te zien van dat virus. Als men dan ook nog aangeeft uit welk weefsel het komt en hoe men het heeft weten te isoleren, dan is dat mooi meegenomen. Nog mooier zou het zijn indien er andere publicaties zijn waarin de bevindingen onafhankelijk bevestigd worden. Kan iemand mij helpen ?

Comments are closed.