De wereldwijde reacties schijnen wat overtrokken.

Als er een verkoudheidsgolf over de wereld zou razen met twee keer zoveel slachtoffers die gewoon verkoudheid genoemd zou worden, zou dan dezelfde paniek uitbreken met alle verschijnselen van dien?

Hugo van Reijen

48 REACTIES

 1. “”schijnen wat overtrokken”

  Wat mij betreft verdient deze opmerking de prijs voor de Meest Cynische Opmerking van 2020. De prijs: een flesje Corona.

  Spass beiseite. Die foto is een CGI, dat is geen daadwerkelijk virus. Maakt onderdeel uit van de propaganda (of urban legend zo je wil).

  Deze hele kwestie is een indicatie dat mensen reageren vanuit angst. Dat iets twee keer (of de helft) van het aantal slachtoffers veroorzaakt relatief aan een eerdere gebeurtenis, is irrelevant. Irrelevant want deze vraag is rationeel van aard, en angst is niet rationeel.

  Peace 🙂

  • De MSM hebben wel heel werk ervan gemaakt om hysterisch angst en paniek te zaaien.

 2. Met de jaarlijkse griepgolf zit iedereen elkaar onder te hoesten op het werk of in de kroeg, vallen er veel meer doden en is het ‘business as usual’.

  Nu opeens is er een ‘wereldbrand’ alleen ik zie nergens rook. Laat staan vuur. Dus dat (vermeende) virus is of veel gevaarlijker dan er tot nu toe is verteld, of het is een hoax.

  Het positieve is dat duidelijk gebleken is dan WHO, EU en RIVM en andere NL overheden hebben laten zien dat zij in een (al dan niet echte) crisis-situatie, niets meer kunnen doen dan een paar webpagina’s vullen met onzin of een praatje houden voor de camera.

  Met beleid kunnen ze alleen maar aarzelend achter de feiten aan sloffen. Bij de EU bureaucraten is het oorverdovend stil. Wij hebben helemaal niets aan al deze uitvreters en dat is nu goed zichtbaar. Ik ben benieuwd naar de komende weken als de voedselvoorraden op zijn.

  • 24 doden en het hele land platleggen, onbekend voor hoe lang. Is dat een klein beetje een overdreven reactie? Vorig jaar hadden we 2.900 griepdoden, het jaar daarvoor nog veel meer.

 3. Het is goed te merken dat we een slaven gen bezitten, althans de meeste mensen. Een eigen zaak sluiten omdat de politici die al jaren hebben bewezen te liegen bedriegen dat zeggen, de dreiging met boetes van 6000 euro van die eikel Charlie Aptroot met een kop als een typetje van van Kooten en de Bie voorop. Dat uitgestreken hoofd van Rutte die zoigenaamd bewogen doet maar alle tekst voorgekauwd op een briefje heeft, mensen, ondernemers die zomaar hun hele bron van inkomsten te grabbel gooien omdat een paar leeghoofden dat zeggen, om een simpele griep/verkoudheid. Heb mensen gezien die het hadden/hebben en die zijn helemaal niet zo ziek en genezen binnen een paar dagen, dit sinistere plan van uitroeiing gaat nog een staartje krijgen, de ME zal wel aan de deur komen met een verplichte injectie waardoor je onvruchtbaar wordt en eerder de pijp uitgaat, deze wereld is niet meer dan een voorportaal van de hel, waarin we al leven al merken we het niet altijd.

  • Je moet alleen je toko sluiten als dat is verplicht. Bij twijfel: gewoon doorgaan.

   • We zijn onderhevig aan een gemene oorlog, om ons heen zijn landen in complete lockdown en krijg je klappen als je op straat komt en opgesloten en een boete. Dit is een heel enge situatie, mooi weer je mag niet naar buiten, niet wandelen en niet fietsen niet naar je familie helemaal niks. Laat het maar even bezinken, het is en wordt heel erg allemaal, niet om dat virus want dat stelt niks voor, nee door de opsluiting en mensen doen er gewoon aan mee. Het is einde verhaal.

   • ‘Het is einde verhaal’

    https://pbs.twimg.com/media/CxtKkC3VIAQ3krM.jpg

    Om noodkredieten uit te delen moet er wel eerst een probleem zijn. Het probleem is een virus dat griep veroorzaakt. En, griep kan heel gevaarlijk zijn voor ouderen. Schulden moeten gewoon groeien, krimp staat het systeem niet toe. En omdat onverantwoord uitlenen blijkbaar niet mogelijk was doen ze het op deze rare manier. Het is een keer wat anders dan een grote oorlog.

    Ik zit net een filmpje te kijken waarin wordt voorspeld dat de MSM gaat komen met een overleden jong meisje of vergelijkbaar. En dat wordt dan helemaal opgeblazen. En mensen trappen daar massaal in. De massa weet gewoon zeker dat het geen dikke vette hoax is.

    Misschien komt er wel een jaarlijkse herdenking, van de hard werkende zusters en overvolle IC’s, de vele slachtoffers, lege supermarkten, enz. Ik ben nu al een corona-ontkenner en ik ga me ook zeker niet laten inenten. En een noodkrediet wil ik ook niet. En mijn belasting ga ik gewoon op tijd aangeven en keurig afdragen wat ik ben verschuldigd.

    Misschien moet de aap nog uit de mouw komen in deze corona-crisis. Trump gaat natuurlijk ook zeggen hoe goed hij deze grote crisis heeft aangepakt, enz. Deze hele hoax zou heel goed samen kunnen hangen met de Amerikaanse verkiezingen. Misschien gaan ze ‘het virus’ daarvoor gebruiken, misschien hebben ze ‘het virus’ zelf veroorzaakt.

 4. Don’t ever waste a good crisis !
  Het doet het volk gewennen aan politiestaatmaatregelen als ophokken en quarantaine, waarbij mogelijk zelfs zones in gesteld kunnen worden en technologie wordt toegepast om alles en iedereen te monitoren;
  Het biedt de mogelijkheid cash geld versneld af te schaffen, onder het mom van besmettingsoverdracht. Daarmee heb je de kickstart voor de traceerbaarheid van iedere transactie in de wereld van ‘the internet of things’ en kun je alles aan belasting onderhevig maken en verzekeringspremies verhogen als je bijvoorbeeld meet dat iemand rookt of te weinig sport.
  Het biedt de versnelde mogelijkheid om de economie te doen crashen, de everything bubble op te blazen, bedrijven faillissement in te drijven, individuen en gezinnen op de rand van de financiële afgrond te brengen om zo een nieuw financieel stelsel te implementeren. In feite geeft dat de short cut richting een communistische technocratie; een staat die alle macht naar zich toe trekt en technologie inzet voor totalitaire controle (China als voorbeeld);
  Het biedt de mogelijkheid tot regulering van pandemie-maatregelen op wereldniveau en dus levert het de zoveelste roep om wereldregering;
  Het biedt mogelijkheid om verplichte vaccinatie wereldwijd door te voeren.

  • Vaccinatie – VERPLICHT – dat zou kunnen. Je mag pas weer de straat op als je bent gevaccineerd.

   • Als je dat nog kunt dan. Vaccinaties zijn niet vrij van complicaties.

 5. Het zal wel even duren voordat het begrepen wordt – zeker deze website lijkt niet bevolkt te worden door personen die snel van begrip zijn – maar het coronavirus is geen griepje.

  • Nee, dat komt omdat jij alles weet, ik ken mensen die het hebben/hadden en nog verplicht thuis zitten, ze hadden slechts een flinke verkoudheid en waren na een paar dagen alweer opgeknapt. Het is altijd link voor ouderen/zieken, hoor zelf ook tot de risicogroep met mijn 62 jaar enz maar is het je tijd dan ga je toch wel.

  • Het is geen griepje maar het is ook geen pandemie in de klassieke zin. Dit artikel https://www.vrijspreker.nl/wp/2020/02/corona-vs-de-superbugs/ laat zien dat er honderdduizenden mensen per jaar sterven aan anti microbacteriele resistentie. Bacillen waartegen antibiotica machteloos staat. Dat zijn er jaarlijks veel meer dan tot nu toe mensen corona hebben gehad, laat staan aan corona zijn overleden. Corona staat nu op 7 duizend doden, ieder jaar sterven er tot 700 duizend mensen aan superbugs en 300 tot 600 aan de gewone griep. Corona heeft wel potentie om veel slachtoffers te eisen

   • @Ratio

    Inderdaad, het is geen griepje, ook geen verkoudheid, maar “wel” een heel vette hoax, met een spuit die vooral ouderen niet overleven.

    Dit is m.i. het ausradieren van ouderen en groepen natives, de geschiedenis is mijn voorbeeld. En de vrijgekomen plekken kunnen eenvoudig worden opgevuld met de toevallig hierheen gehaalde omvolkers. Het past zo waar alles als een puzzeltje.

    De Europese mens is te lief, te goed gelovig. De simpele zielen, god hebbe hun ziel!….

   • ‘met een spuit die vooral ouderen niet overleven’

    Dat kan natuurlijk ook nog, dat het doel is risicogroepen in te enten, al dan niet vrijwillig. En dat daar ‘minder doden’ bij vallen dan ‘anders was gebeurd’ – terwijl het gewoon allemaal een dikke vette hoax is. De angst zit er bij heel wat mensen in ieder geval goed in.

    Het is trouwens wel een vervelend griepje, maar ook niet meer dan dat. In het griepseizoen komt griep nu eenmaal veel voor.

  • Volgens het RIVM verloopt de corona-griep in de meeste gevallen erg mild, en ben je binnen een paar dagen weer beter. Voor oude mensen die al op het randje van de dood balanceren kan de griep echter het laatste duwtje zijn – ieder jaar opnieuw.

 6. Punt is dat 10% van de geïnfecteerden aan de beademing moet. Er zijn 1.150 IC-bedden met beademing in Nederland. Een simpel rekensommetje leert dat als er meer dan 11.500 gelijktijdig geïnfecteerden zijn, mensen zullen sterven omdat zij geen bed-met-beademing kunnen krijgen. Ik vind dus dat er wel degelijk wat te zeggen valt voor de huidige aanpak. Wat me wel verbaasd, is dat je in Nederland weinig hoort over twee oude (generieke?) medicijnen die blijkbaar werken: https://www.hln.be/wetenschap-planeet/medisch/australische-wetenschappers-beweren-dat-ze-geneesmiddel-tegen-covid-19-hebben-geteste-patienten-reageren-heel-heel-goed~a5c9b0b6/
  Je hoort alleen maar verhalen over antilichamen en mogelijke vaccins. Het lijkt mij evident dat de farmacie natuurlijk liever heeft dat ze munt kunnen slaan uit een vaccin, dan dat zij tegen de prijs van een paracetamolletje een werkend medicijn mogen leveren.

  • Als dit waar is dan kunnen we maar ongeveer 150 k geinfecteerden per jaar aan want men ligt een week of 4 aan de beademing. Dus 13 keer 11500 patienten per jaar. Op die manier duurt het meer dan 50 jaar voor de kudde immuun is. Geen goede oplossing dus.

  • Er is helemaal geen toezicht of het wel noodzakelijk is. Pas maar op, voor je het weet lig je in coma op de intensive care. Mijn ervaringen met artsen en ziekenhuizen zijn slecht. Dat komt niet zozeer door die artsen, maar wel omdat ze per klus betaald worden, voor iedere handeling.

   Een ziekenhuis heeft zieken nodig, pas dus op dat ze je niet naar binnen trekken. Verzet tegen een hulpverlener is overigens strafbaar. Dus ren weg voordat ze je in coma brengen.

 7. Dat is de gedachte achter ‘flattening the curve’. Je gaat in lockdown om erachter te komen 1) hoeveel mensen en wie besmet zijn en 2) de verspreiding tegen te gaan zodat de opnamecapaciteit niet overschreden wordt. Anders gaan er een heleboel mensen dood; en niet alleen ouderen. Verder ga ja dat een aantal keren achter elkaar krijgen totdat de kracht van het virus voldoende afgeremd is en inderdaad tot een ordinaire griep geëvolueerd is.

  • @12345 ***Verder ga ja dat een aantal keren achter elkaar krijgen totdat de kracht van het virus voldoende afgeremd is en inderdaad tot een ordinaire griep geëvolueerd is. *** Dat kan lang duren. Als er geen vaccin komt en de opname capaciteit blijft op die 1150 bedden, die dan ook nog eens een keer nergens anders voor worden gebruikt, dan duurt de lockdown vele jaren. En dat vertelt Rutte ons niet. Als er al een lockdown nodig is, dan is dat voor de 60 of 70 plussers. Als 30 procent van de 50 minners het virus krijgt en ze hebben 0,2 procent kant te overlijden dan sterven er 5 duizend Nederlanders. Kan je narekenen. Als ik moet kiezen tussen een jaar in lockdown leven of 0,2 procent kans dat ik overlijd als ik de ziekte krijg, dan kies ik voor het laatste. Aangezien niet iedereen het krijgt, en ik een kans heb van 30 procent het virus te krijgen, dan is mijn kans zelfs 0.06 procent. 99,94 % kans om het te overleven. De lockdown gaat onze supply chains plat leggen met veel meer doden ten gevolge. Als de vatbare 50 minners de ziekte hebben gehad, dan zou er zelfs binnen een paar maanden kudde immuniteit kunnen zijn en zijn ook de ouderen gered.

   • Singapore is niet in lockdown gegaan, hebben doorgewerkt, maar die waren er wel meteen bij om de grenzen dicht te gooien. Bovendien dient elke medewerker elke dag de temperatuur op te nemen en zodra er verschijnselen zijn, onmiddellijk in isolatie gaan. Nu is het daar mogelijk te laat voor.

    Het VK volgt eveneens de kudde immuniteit aanpak, waar ook weer veel kritiek op is. We zullen zien hoe dat uitpakt. Ik ben verder ook geen viroloog, maar waar we het over eens mogen zijn is dat we het hier niet meer over een ordinair griepje hebben. Daarvoor is de besmettingsgraad veel te hoog. Bovendien is het oorspronkelijke virus uit China hoogstwaarschijnlijk gemuteerd in een veel gevaarlijkere variant die nu in Italië huishoudt. Gegeven het feit dat virussen permanent muteren kunnen daar nog ongewenste verrassingen uit volgen.

   • Peter Schiff had het er ook al over: ‘hoeveel jaar heeft een 80-jarige met drie chronische ziektes nog te gaan?’ Of kun je het beter in maanden uitdrukken?

   • “Nu is het daar mogelijk te laat voor.”
    Misschien ook niet.

    “Ik ben verder ook geen viroloog, maar waar we het over eens mogen zijn is dat we het hier niet meer over een ordinair griepje hebben.”
    Ik ben verder een viroloog, want waar we het eens over mogen zijn, is dat we het hier niet meer over een ordinair griepje hebben.
    Gôh, echt. NLP taal, Joseph Goebbels zou trots op je zijn. En Barack Obama ook natuurlijk.

    “hoogstwaarschijnlijk” – but of course.
    “veel gevaarlijkere variant” – “hoogstwaarschijnlijk” naar ik aanneem.

    “Gegeven het feit dat virussen permanent muteren kunnen daar nog ongewenste verrassingen uit volgen.”
    Een koe schijt meer dan een geit,
    Had de geit dat geweten,
    Dan had-ie wel meer gescheten.

    De propaganda heeft blijkbaar gewerkt. Wel eens van het voorzorgsbeginsel gehoord ? Broken window ?

    De stupiditeit van velen, inclusief 123456789, kent geen grenzen. Geen hand vol, maar een land vol. Vandaar ook dat potentaat Rutte, de omhoog gevallen personeelsfunctionaris van Unilever, al zo lang in het zadel zit. Ga daar maar eens over nadenken.

  • Beste 12345 op 16:10 stel je ***Verder ga ja dat een aantal keren achter elkaar krijgen totdat de kracht van het virus voldoende afgeremd is en inderdaad tot een ordinaire griep geëvolueerd is.*** en om 17:54 constateer je ***Bovendien is het oorspronkelijke virus uit China hoogstwaarschijnlijk gemuteerd in een veel gevaarlijkere variant die nu in Italië huishoudt. Gegeven het feit dat virussen permanent muteren kunnen daar nog ongewenste verrassingen uit volgen***

   Hier spreek je jezelf tegen. Eerst onderbouw je de isolatie gedachte met de gedachte dat virussen muteren naar minder gevaarlijke varianten, waar best wat voor te zeggen is. Maar daarna stel je dat er van alles kan gebeuren. En virussen gevaarlijker kunnen worden. Om de VK strategie te bekritiseren. Dit is niet consistent, je presenteert een interpretatie van feiten om je mening te onderbouwen, en geeft daarbij twee diametraal tegen elkaar staande interpretaties van de ontwikkeling van de mortaliteit van corona.

   Je bent ofwel van mening dat corona muteert naar een onschuldig griepje, en dan zou de NL strategie werken, ofwel je bent van mening dat corona muteert naar een veel dodelijker variant, en dan is de VK strategie veel dodelijker. Maar hanteer niet deze dubbele standaard waarmee je jezelf tegenspreekt. DANK.

   • “Dit is niet consistent”

    Er zijn meerdere varianten mogelijk. De meest aangename is dat het virus zichzelf, bij elke golf, in een steeds minder gevaarlijke variant veranderd.
    Dit pleit trouwens voor de volledige lockdown strategie, gelijk Wuhan, niet een semi-lockdown zoals die er nu is. Immers, heel veel mensen gaan het virus op enig moment krijgen. Geprobeerd moet worden zo laat mogelijk geïnfecteerd te raken om zo de meest onschuldige variant op te pakken.
    Een belangrijke aanname hierbij is dat het virus steeds onschuldiger wordt. Helaas kun je daar niet zeker van zijn en de situatie in Italië bewijst dat verergering van het virus zeker een mogelijkheid is. Niet in de laatste plaats omdat virussen altijd muteren.

    Vandaar dat er nog wel wat te zeggen valt voor de gekozen aanpak waarbij de semi-lockdown dient om overbelasting van het medische systeem te voorkomen en tegelijkertijd een buffer tegen verspreiding op te werpen vanuit de hoop dat een flink deel van de bevolking immuun wordt voor het virus nadat ze de onschuldige variant uitgeziekt hebben. Dat is vanzelfsprekend vanuit de aanname dat een immuun persoon geen verspreider kan zijn. Waarvan we niet zeker kunnen zijn.

    Mijn uitspraken zijn helder, logisch en consistent.

   • Ik merk dat ik twee keer het woord onschuldig heb gebruikt met een verschillende betekenis.
    Uitleg: Variant onschuldig 1 verwijst naar een continue mutatie van corona naar een meer onschuldige variant. Variant onschuldig 2 verwijst naar het feit dat het huidige coronavirus voor 90% een redelijk onschuldige griep is, maar voor 10% tot serieuze ademhalingsproblemen leidt waarbij ziekenhuisopname en mechanische beademing noodzakelijk zijn. En nee, dit zijn niet alleen stokoude mensen al in het bezit van een serie ernstige aandoeningen.

   • Beste 12345 @12:02. Echt helder was het niet, je stelt eerst dat een (semi) lockdown goed is want het klassieke mutatiepatroon van een virus is dat het afzwakt. Daarna stel je echter dat dit virus niet het klassieke patroon lijkt te volgen. Met andere woorden, je zegt eerst dat we A moeten doen want de aarde is plat, en daarna zeg je dat de aarde dit keer toch niet plat is.

    De olifant in de kamer is het aantal beschikbare IC bedden. De rekensom die gemaakt moet worden is hoeveel van de geinfecteerden aan de beademing moeten (hangt waarschijnlijk ook van de leeftijd af). Dan de tijd dat ze gemiddeld aan de beademing liggen (een herstellende patient kan er wel 4 weken aan liggen, als de helft tijdens de beademing sterft zou je 2 weken kunnen nemen). Dit geeft het maximum aantal zieken weer dat we kunnen hebben om de curve plat genoeg te houden.

    Dus stel 1000 ic bedden voor corona, gemiddeld 2 weken = capaciteit 2000 patienten die aan beademing kunnen liggen per maand. Als 1 op de 100 gemiddeld aan beademing moeten, dan kunnen er per maand maar 200 duizend mensen ziek worden. Laten we zeggen dat bij 50% kudde immuniteit optreedt. Dan moeten 8,5 mln mensen ziek worden. Dat betekent meer dan 40 maandcycli.

    Zie hier de onmogelijkheid van flattening the curve. Bovendien is de kans groot dat de capaciteit afneemt en dat over een paar weken de pakken en mondkapjes op zijn.

    Daarnaast is de parameter van 1 op de 100 mogelijk niet realistisch. We hebben 800 k 80 plussers. Met een sterfte kans van bijna 15 procent. Laat 20 procent van de 80 plussers zo ziek zijn dat ze aan de beademing moeten. Dat is alleen al 160 k 80 plussers. Als kudde immuniteit bij 50 % optreedt, zijn er 80 k 80 plussers die zo ziek worden dat ze aan de beademing moeten. Deel 80 k door capaciteit 2 k per maand, en alleen al voor de 80 plussers heb je 40 maanden nodig.

   • “Echt helder was het niet, je stelt eerst dat een (semi) lockdown goed is want het klassieke mutatiepatroon van een virus is dat het afzwakt. Daarna stel je echter dat dit virus niet het klassieke patroon lijkt te volgen. ”

    Ik stel niet. Ik presenteer twee verschillende varianten. We weten immers niet exact hoe het zich gaat ontwikkelen. Het hebben hier niet te maken met onveranderlijke wiskundige dogma’s. Je sommetje lijkt me daarom ook te simplistisch. Zo zal er naar verwachting in de zomer een pauze optreden omdat griepachtige virussen nu eenmaal niet van de warmte houden.

   • Beste 12345 @14:59 Het sommetje is inderdaad simpel maar het raakt wel de kern. Helaas presenteert het RIVM deze berekening niet. Want hij is essentieel. De beperkingen tot 6 april zijn een lachertje, er wordt gesuggereerd dat we er met flattening the curve zijn, maar dat is een leugen, flattening the curve duurt veel te lang als het in de herfst weer terugkeert.

    Een oplossing is in de zomer als een gek ziekenhuizen bouwen. Om de capaciteit zodanig te vergroten dat we in de herfst voldoende capaciteit hebben. Daar moet nu over worden gepraat, en de spade moet zo snel mogelijk de grond in. Er moet hier een noodplan worden opgezet waarbij ook oog is voor accumulatie van voldoende medische attributen.

    Met dat scenario toont de politiek en RIVM visie. Dus zo snel als kan bij het terugtredende virus in eind april / mei beperkingen opheffen en dan bouwen maar.

   • ‘Een oplossing is in de zomer als een gek ziekenhuizen bouwen’

    Is het voor mij misschien mogelijk om geheel van medische zorg af te zien als ik dat niet wil? Of moet het gewoon onder dwang als een arts dat nodig vindt?

 8. Het lijkt erop dat er (veel) mensen zijn die niet gaan werken terwijl dat wel kan, en ook is toegestaan. Hoe zit dat precies? Heb ik iets gemist, zijn ze bang voor het virus, liggen ze ziek op bed? Of hebben die mensen gewoon iets meer tijd nodig om aan de nieuwe situatie te wennen?

  • Wat houdt de BMKB-regeling in en waar bestaat de aangekondigde verruiming uit?

   Het ministerie van EZK staat via de BMKB borg voor de kredieten aan ondernemers, zodat zij makkelijker geld kunnen lenen. Ondernemers kunnen hiervoor terecht bij kredietverstrekkers, zoals banken. In de reguliere regeling betreft het borgstellingskrediet 50% van het krediet dat de financier (vaak een bank) verstrekt. De borg van de overheid bedraagt 90% van dit borgstellingskrediet.

   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers

   Noodkredieten voor de noodlijdende bedrijven, en misschien straks ook voor iedere leensmurf. Allemaal om de totale schuldenlast te vergroten. Naast studieschuld heeft de gemiddelde muppet straks ook een hypotheek en een noodkrediet.

   Uitstekend voor de economie? Volgens Schiff ontstaat dat de situatie dat er geld wordt gedrukt terwijl de economie op zijn gat ligt. Meer geld en minder producten en diensten – volgens Schiff gaat dat tot inflatie leiden.

 9. Hm, een idee: binnenkort verplicht vaccineren, wie weigert een gele ster op z’n jas of huisdeur. Weest gerust, het is gelukkig maar een idee….?

   • Zeker slecht idee, maar een gele ster is niet ontdenkbaar onder het huidige regime. Wie had uiteindelijk gedacht dat Europese landen ooit op slot zouden gaan, winkels, bedrijven en restaurants verplicht dicht, met de schappen in de supermarkten leeg en niet zover verwijderd van Venezolaanse toestanden. Het is een kwestie van tijd en gewenning. De bezetters zijn nooit weggeweest.

   • Juist. Opmerkelijk ook dat nagenoeg iedereen, of laten we zeggen veel mensen in deze bullshit gelooft. En als je niet mee doet, of kritische vragen stelt, dan ben je een zot, gevaarlijke dwaas, science denier (waar kennen we dat van). De geschiedenis herhaalt zich, zo lijkt het.

    Interessant ook dat alle “problemen” als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Stikstof crisis ? Meh. Door de mens veroorzaakte CO2 ? Fail. Gele vesten ? “Rechtse” partijen ? De EUSSR ? Niks meer. Alles moet wijken voor Het Probleem. Wir schaffen das.

    Ook frappant dat iemand als Bodet met de wolven heeft meegeheuld en het regime (ook) heeft gevraagd om strengere maatregelen. Die stomme eikel is op zijn wenken bediend.

    Zelfs mensen op deze site, reaguurders én schrijvers, lijken niet in staat om door de bullshit heen te prikken. En dat terwijl het eenvoudig is mits je de juiste, kinderlijk (sic) eenvoudige vragen weet te stellen. Blijkbaar is het eenvoudiger om naar je eigen navel te staren en te pontificeren dat whitejackets de waarheid bezitten. Moderne, goed betaalde snake oil salesmen. Wat een klerezooi.

    The fault, dear Brutus, is not in our stars
    But in ourselves, that we are underlings.

    Good night, and good luck.

 10. Jan van Delden@

  The fault, dear Brutus, is not in our stars
  But in ourselves, that we are underlings.

  Moet eigenlijk zijn : the truth Brutus is , i crossed the Rubicon , and by leading the military into the heart of civil government , the covenant with Rome was broken .
  It was condemned from that day forth .

Comments are closed.