Wij leven in aparte tijden, nog nooit eerder hebben alle politieke partijen hun doelen bereikt. Groen Links is blij, want auto- en vliegverkeer is bijna stopgezet. PVV kan zijn geluk niet op, want de grenzen zijn dicht. Extreem Links heeft eindelijk lege winkels, net als in de Soviet Unie. VVD is verheugd, want er stroomt volop overheidsgeld naar álle ondernemers. En SGP looft hogere machten, want kroegen en seksclubs zijn dicht! En tot slot: Denk hoeft geen handen meer te geven.
En alle partijen hebben meer macht over u gekregen.

22 REACTIES

  • Welkom in de politiestaat

   Zo kan iemand met het coronavirus maximaal vier jaar de cel in of een boete krijgen van 87.000 euro als diegene zich onttrekt van gedwongen isolatie.

   Even vertalen.
   Dat schrijft advocaat Tjalling van der Goot in een ingezonden brief, die vrijdag gepubliceerd werd in de Leeuwarder Courant.

   Zo kan iemand met het coronavirus maximaal vier jaar in een hok opgesloten worden, of afgeperst worden van werk wat hij in het verleden verricht heeft t.w.v. 87.000 euro als diegene zich onttrekt van gedwongen in een hok op laten sluiten. SMH

   “Ze” zijn totaal de weg kwijt, de “sociaal” listen

  • U moet zichzelf echt even goed in gaan lezen. De griep die het virus veroorzaakt verloopt in de meeste gevallen vrij mild. Mensen met een verminderd afweermechanisme, dat schijn een risicogroep te zijn. MSM doet hard haar best om een verkeerd beeld neer te zetten van de ziekte. Hysterie, angst, paniek en infantiliteit.

   • Hysterie, angst, paniek en infantiliteit. En een agenda natuurlijk.

  • Ga er maar vanuit dat de cijfers die deze man hanteert, 1-3% sterfte op de totale bevolking, onjuist zijn. Over zes weken kunnen we wél het aantal doden tellen, maar het percentage blijft een lastig dingetje, want de meeste ziektegevallen blijven onder de radar of worden niet eens opgemerkt.

   Na het griepseizoen is het sowieso voorbij, het virus komt pas volgend griepseizoen weer terug – dat is vrijwel zeker. En je kunt niet jaren binnen blijven. Ongezond binnen blijven is trouwens wel goed om het virus de zomer door te helpen.

 1. Baudet heeft bewezen een politiek onbenul te zijn, stel dat er vorig jaar verkiezingen waren geweest en hij had het voor het zeggen dan hadden we nu opgesloten gezeten met militairen en agenten die toestemming hadden gehad met scherp te schieten op mensen die zich buiten wagen, om niks.

  • idd (wilders ook) van het beetje wat ik van de clowns gezien heb is dat ook wat ik zie. In zulk soort situaties zie je waar het hen daadwerkelijk om gaat. partij van de VRIJHEID…my ass….hoe durf je het woord in je partijnaam te zetten.

   • Een hoogedelgestrenge volksvertegenwoordiger heeft vorig jaar een bedrijfje opgericht, doch dit ‘vergeten’ te openbaar te maken. Dit bedrijf is statutair gevestigd aan Binnenhof 1a te Den Haag, volgens hem zelf uit veiligheidsoverwegingen, welke uiteraard zijn te begrijpen, gezien het aantal bedreigingen aan zijn adres. De BV is opgericht voor de verwerving en de exploitatie van intellectueel eigendom. Uiteraard wordt met ‘intellectueel eigendom’ iets anders bedoeld, maar onwillekeurig gingen de gedachten van ondergetekende uit naar het gebrek aan intellect in ’s mans politieke fracties, want eerlijk is eerlijk, daar loopt het niet echt van over. Doch dit even terzijde.
    De naam van het bedrijfje in kwestie is “OnLiberty BV΅, een overduidelijke verwijzing naar “On Liberty”, het geesteskind van John Stuart Mill uit 1859. In dit liberale standaardwerk bepleit Mill een verregaande vrijheid en zelfbeschikking voor individuen en een terughoudende overheid, wiens primaire taak het is om de vrijheden te waarborgen. Die vrijheden omvatten onder meer een absolute vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering. Belangrijk hierbij is het schadebeginsel, waarin Mill stelt dat het toebrengen van letsel de enige belemmerende factor is voor de vrijheid: je mag alles, mits je maar geen fysieke en mentale schade toebrengt aan anderen .
    Libertariers worden altijd misbruikt !
    Voor iemand die deze vrijheden aanhangt, zijn totalitaire regimes een doorn in het oog. En dat zijn er nogal wat op deze wereld. Communistisch Noord-Korea en theocratisch Saudi-Arabië zijn nu eenmaal geen toonbeelden van een liberale maatschappij, waarbij men vrij is om te doen en laten wat men zelf wil. Ook in onze vrije westerse wereld is vaak, vanuit klassiek liberaal oogpunt, nog wel het één en ander aan te merken, doch in vergelijking met de eerder genoemde landen, zijn we in Europa een stuk beter af.

   • Ja dat was in 2013, moest het even opzoeken, die Wilders toch en zo leren we weer heel wat hier.

  • Ik heb het niet precies gevolgd maar ik geloof dat inderdaad de PVV en het FvD voor een lock down waren. Ik zie helemaal niks in een lock down. Ik sta achter het streven aan groeps-immuniteit. Je krijgt het virus toch wel, realiteitszin van het RIVM en Rutte. Als mensen in lock down willen om zichzelf te beschermen dan zijn ze vrij om zichzelf op te sluiten.

   • Kom uit de omgeving Rotterdam en ben nu voor een tijdje in Oss Noord Brabant om mijn dochter wat te helpen. Mensen hier gooien vrijwillig hun winkel dicht en het is stil op straat, als je op tijd naar de supermarkt gaat om een uur of 8 s’morgens dan is dan kun je gewoon je weekend boodschappen doen. Ze hebben dan wel plastic schermen voor de kassa geïnstalleerd. Moet zeggen dat het rustige verkeersbeeld mij wel bevalt, met de auto boodschappen halen of naar de bouwmarkt is weer even helemaal 70er jaren. Dus wat je schrijft klopt Nico, mensen “locken” zichzelf wel down.

 2. Corona toont juist de politieke onmacht aan. Zonder corona was dit niet mogelijk geweest.

  • Ik denk dat er een agenda achter zit. Het corona-virus is mogelijk gewoon een griepvirus, overgoten met heel veel paniek en angst – met een doel, een agenda.

 3. Het virus is één ding, het zal allemaal wel loslopen. Wat er wel aan staat te komen is een mogelijke verstoring van productie en leverantie – als één ingrediënt ontbreekt, niet leverbaar is, kan het product niet worden gemaakt.

 4. Wat ik nergens lees, of in ieder geval onvoldoende: hoe verloopt dat virus in de meeste gevallen? Waarom zaait de MSM zo’n enorme angst en paniek?

  2. De intensive care. Als je lichaam niet sterk genoeg is om dat virus te overwinnen, wat kunnen ze in het ziekenhuis of op de intensive care dan nog voor je doen? IC’s kunnen misschien onmisbaar zijn na bijvoorbeeld een verkeersongeluk of zware operatie, de patiënt zelf zal toch over voldoende kracht moeten bezitten om te herstellen.

  Een jongen van 16 met griep in coma brengen, op de IC leggen, en daarna zeggen dat je zijn leven hebt gered, zo’n gevalletje zou onderzocht moeten worden, of de artsen de boel niet belazerd hebben.

Comments are closed.