Colorado heeft zojuist een nieuwe wet aangenomen die speciaal ontworpen is om Elon Musk’s handel te bevoordelen. Ze mogen onder die wet electrische auto’s direct verkopen aan kopers zonder tussenkomst van dealers.

Op die manier hoeft Tesla dus geen geld uit te geven aan fysieke dealers, personeel, onroerend goedbelasting enzovoort waar de rest wettelijk verplicht is geld uit te geven voordat ze geld mogen verdienen aan de verkoop van auto’s.

Electrische auto’s verkopen natuurlijk alleen omdat ze worden weggegeven – het afgedwongen belastinggeld van anderen wordt gebruikt om de boel weg te zetten. Zonder al dat geld van die andere mensen en de klimaatpropaganda was Tesla niet ver gekomen.

Men vraagt zich af wat er is gebeurd met het idee van gelijke bescherming van de wetten. Dit is een behoorlijk groot voorbeeld van het tegenovergestelde principe. Voor een paar uitverkorenen worden er wetten gemaakt waar de rest onder leidt.

Colorado had de wet kunnen afschaffen die eist dat nieuwe auto’s – elektrisch en anderen – via dealers worden verkocht. Het is een irritante wet, ontworpen door nepkapitalisten die samenspannen om nieuwe auto’s duurder te maken door te voorkomen dat klanten rechtstreeks bij de fabrikant kopen. Als de tussenpersoon wordt uitgeschakeld kunnen de prijzen omlaag. En als de roverheid terug in zijn hok gaat, kunnen de prijzen helemaal flink teruglopen.

Deze wet is slechts een klein voorbeeld van de enorme scheve verhouding waarbij een klein aantal bedrijven en personen profiteert van privileges en stromen taxpoet. De bedrijven van Musk kan je dan ook beter zien als belastinggeld-biomassacentrales waarin massaal afgedwongen geld wordt opgestookt.

Bron: Lew Rockwell 

6 REACTIES

  1. Ik wist niet eens dat auto’s uitsluitend middels dealers verkocht mogen worden. Volgens mij is dat niet zo. Het is eerder juist andersom. Voor verkoop via dealers gold/geldt er een groepsvrijstelling. Verkoop via dealers werd/wordt gezien als een beperking van (verticale) mededinging. En dus als ongewenst.

Comments are closed.