Bedank jij de dappere soldaten in de oorlog tegen een onzichtbare vijand wel? Ja? Goed zo. Maar bedank je ze wel op de juiste manier? Op het juiste moment? En met een door de overheid gesanctioneerde hashtag? Nee? Dan ben je een gedachtenmisdadiger!

Ga mee in de nieuwste editie van “PropagandaWatch” met James Corbett over het geheel spontane verschijnsel dat zich voordoet van mensen die op balkons applaudisseren voor mensen in de zorg en hoe propaganda makers deze programmering op de lange termijn zullen gebruiken.

Onderstaande tekst is een passage uit de nieuwsbrief van James Corbett van 30 maart met de titel “De dingen die je NIET kunt zeggen over het Coronavirus”

Artsen zijn de nieuwe soldaten

Toen 9/11 plaatsvond, was er een opvallende en opmerkelijke intensivering in de propaganda die het Amerikaanse leger verheerlijkte. Niet dat dergelijke propaganda vroeger niet bestond, maar het was niet zoals wat we hebben gezien sinds “de dag dat alles veranderde”. Ja, de heldenverering van veteranen is een van de kenmerken in de “Age of Terror” die 9/11 inluidde.

Als deze pandemie de nieuwe 9/11 is, wat is dan de nieuwe heldenverering? Het zou nu duidelijk moeten zijn: Artsen zijn de nieuwe soldaten. We moeten nu plichtsgetrouw onze waardering tonen voor de dappere medische hulpverleners in de frontlinie van deze nieuwe oorlog… of je wordt geconfronteerd met sociale kastijding.

Misschien heb je gemerkt dat er een interessant fenomeen de wereld rondgaat. Het volledig spontane verschijnsel van mensen die op balkons applaudisseren voor mensen in de zorg. Ja, helemaal vanuit het niets hebben mensen onder lockdown besloten hun waardering te tonen aan dappere artsen en verpleegkundigen in deze heldhaftige strijd door op een van tevoren afgesproken tijdstip naar hun balkon te lopen en te applaudisseren. En nee, dit totaal spontane fenomeen doet zich niet alleen in één of twee landen voor. Of drie of vier landen. Maar in schijnbaar elk land ter wereld.

Zomaar. Gewoon vanuit het niets. Moet iets in de zeitgeist zijn, denk ik.

Vergeef me als ik niet helemaal op de hoogte ben, maar zoals je weet is de corona-gekte in Japan nog niet helemaal doorgedrongen. Precies zoals ik had voorspeld, werd op dezelfde dag dat de Spelen van Tokio 2020 werden uitgesteld, de gouverneur van Tokio plotseling ernstig bezorgd over haar stad, en is ook in Tokio een lockdown “nodig”, tenzij de arme plebs zich gedragen. Ik weet dus niet precies hoe mensen op het juiste moment besluiten om naar hun balkon te gaan om te applaudisseren. Wordt er gestemd? Wat als ik een paar minuten te laat ben? Denken mensen dan dat ik voor iets anders klap? Wat is precies de etiquette?

Dit is mijn gedachtekronkel: ik vind deze vertoningen griezelig en onwerkelijk. De verheerlijking van artsen en verpleegkundigen is verontrustend. Niet omdat ik denk dat het kwakzalvers zijn. Niet omdat ik denk dat het slechte mensen zijn. Niet omdat ik niet dankbaar ben voor het werk dat (sommige) artsen doen. Niet omdat ik de enorme stress die deze artsen en verpleegkundigen op dit moment ondervinden niet begrijp. Maar omdat deze aanbidding gebruikt zal worden om een bepaalde agenda te promoten net zoals de verheerlijking van de veteranen werd gebruikt om de militarisme-agenda in de jaren na 9/11 te promoten.

Deze keer wordt ons gevraagd om artsen en verpleegkundigen te verheerlijken, omdat dit dezelfde vertrouwde deskundigen zijn wiens autoriteit niet in twijfel mag worden getrokken wanneer zij je het vaccin gaan geven. Je weet wel, HET vaccin. Het vaccin dat een einde zal maken aan de 18 maanden durende psychologische blokkade waaronder we geplaatst zijn.

Wat? Je twijfelt nog steeds aan vaccinaties? Je durft nog steeds het gezag van deze dappere dokters en verpleegsters die hun leven voor ons hebben geriskeerd te betwisten? Dat mag je niet zeggen, jij walgelijke samenzweerderige doorgedraaide misdadiger!

Wees eerlijk, je weet dat dit gaat gebeuren. En het volk krijgt de kans zich te melden voor al deze spontane balkon-jubel-sessies. Vergeef me als ik niet meedoe.

Vertaald door: ShutR

7 REACTIES

  1. Jawel, verstandig om alle aspecten van een probleem te bekijken. En als het gaat om HET vaccin, zijn er straks heel veel aspecten en keuzes te maken of je dat wel of niet kunt nemen. Maar laten we wel nuanceren en niet generaliseren dat het beslist niet aan de artsen (waarvan er ook velen de Vrijspreker lezen) ligt als er straks verplicht gevaccineerd gaat worden. Zelfs de( medische) voorstanders hebben recht op hun mening dat het goed zou zijn; het is de overheid die het verplicht stelt, net als het de overheid is die bepaalde dat we te weinig IC bedden, te laat ademhalingsapparatuur bestelden etc.

  2. Ik vergeef je omdat je niet mee doet 🙂 doe er ook niet aan mee, het is als het applaus voor lege lijkwagens na de HM17 ramp, de verontwaardiging die ik over me heen kreeg omdat ik de schijnheilige jankbek van Timmermans in de 2e kamer veroordeelde, ik kon kanker krijgen en nog veel erger, ze zouden mij wel op komen zoeken want Timmermans die had tenminste echt gevoel. Nou we kennen allemaal het gevolg met F Timmermans, mensen zijn nu eenmaal over het algemeen erg hypocriet, daarom kunnen kliklijnen bestaan en waren er meer verraders dan verzetshelden in de 2eWO politieagenten die Duits gingen leren voorop zo jullie weten.
    Ik ben geen deskundige maar dat het niet logisch is is wel duidelijk. Het enige positieve aan dit alles is dat de lucht niet vol zit met trails, er vrijwel geen files meer zijn en alles voor even tot rust komt. Alles moet maar groeien en groter, stilstand is achteruitgang wordt je altijd wijsgemaakt maar er is/was nooit een rustpunt. Men moest/moet altijd op vakantie naar verre oorden, vliegen, ver weg met de auto, veel uitgeven voor drie weken vakantie en/of anderszins, nu kan men ook eens het eigen land gaan ontdekken en weer waarderen. Wat is er mis aan om met de kinderen in Nederland te kamperen, of zoals wij vroeger de dagen door te brengen op loop of fiets-afstand van een vaart/water met een fles limonade siroop en vooraf gesmeerde boterhammen. Heb me geen dag hoeven te vervelen, het is jammer dat het onder deze omstandigheden is en dat er veel mensen onterecht hun baan of bedrijf verliezen, ik weet wat het is is mij vroeger ook overkomen en jaren van werk is opeens weg, als sneeuw voor de zon. Maar we komen er altijd weer uit, mensen hebben al zoveel ellende overleefd, even stil staan bij alles is niet slecht.

Comments are closed.