Onder het mom van op zichzelf moreel reeds verwerpelijke belastingheffing, hebben de meeste heffingen confiscatoire proporties aangenomen, goed vergelijkbaar met de acties van nazi’s tijdens de tweede wereldoorlog, die met behulp van honden gevangenen aanvielen en delen van hun lichaam afscheurden.

Wat te denken van een btw-heffing die van iemands koopkracht twintig procent afhapt, opdat het geld verdeeld kan worden onder mensen die gelaedeerde niet kent en gebruikt voor doeleinden waar hij niet mee instemt?

Wat te denken van heffen van successierechten over de armzalige restanten van bedragen die reeds bij herhaling door de mangel gegaan zijn van het roofdier dat overheid heet?

Dit alles valt onder het hoofdstuk confiscatie; de tiende penning van Alva is hierbij vergeleken kinderspel.

Hugo van Reijen

6 REACTIES

 1. Wat te denken van btw betalen over een bedrag waar al belasting voor is geheven en waar je dus btw over belasting moet betalen, kijk maar naar je bonnetjes en/of rekeningen van huishoudelijke aard. Je betaalt dus belasting toegevoegde waarde over belasting, kan dat zomaar? Ze doen het gewoon, het is zeer onrechtmatig althans zo voelt het en is het want btw is een heffing over een product niet over een bedrag wat hetzelfde beoogt. Het bedrag met belasting is hoger dus ook meer btw, klopt niks van zo als er van zoveel niets klopt. Mooi beschreven Hugo, het “wat te denken” begin, zo begonnen de oorlogskranten hun artikelen ook meestal. Wat denken van een directeur ener middelbare school die de deuren sloot zodat de Nederlandsche politie jonge jongens kon arresteren voor de Duitschers en hunner arbeitseinsatz. Wat te denken van Nederlandsche agenten welke Joodsche mensen op haalden voor de Duitschers enz enz. Toen had je ook kliklijnen net als nu.

 2. Het kopgeld voor een jood bedroeg f 5,00.
  Nederland is op Duitsland en Polen na het land met het hoogste percentage vermoorde Joden:
  circa 73 procent.

  • Dit kan mede komen door de toepassing van IBM apparatuur op de bevolkingsadministratie. Daar was NL heel vooruitstrevend in. https://nl.wikipedia.org/wiki/Herman_Hollerith en https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/techniek-ibm-hielp-nazi-s-bij-holocaust~b2e6f9aa/
   Iedereen liet zich ook registreren, inclusief godsdienst. Stapels ponskaarten door de machine halen, selecteer op het gaatje dat jood aangaf, en je kreeg als resultaat een stapeltje kaarten met de namen en adressen waar je joden kon ophalen. Jammer dat nederlanders beperkt historisch besef hebben. Ze zouden kunnen leren van hun geschiedenis maar doen dat niet. En nu is zelfs een app bespreekbaar die je automatisch huisarrest oplegt.

   • Wat nu zonder ontvangsteenheid om die app te ontvangen? Een app op je rever? Ik herinner me die volkstellingen van vroeger, kwamen ook mensen voor aan de deur. Nederlanders (en andere Europeanen) hebben totaal geen historisch besef, het besef dat er wel is is dermate aangepast naar de positieve kant dat het voor de jeugd onmogelijk is er nog chocola van te maken.

 3. Er wordt een ideale entourage geschapen voor een binnenvallende
  mogendheid, die alleen maar een schepnet in de vijver hoeft te laten zakken om te vangen wat van zijn gade is.

Comments are closed.