Ik had niet gedacht dat ik dit ooit zou schrijven:  U moet de nieuwe docu van Michael Moore bekijken.  MM is een hypocriete uber libtard die miljonair is geworden met het maken van slechte docus, geen kont verstand heeft van economie en een enorme blinde vlek heeft voor destructieve overheidsinterventies. Behalve natuurlijk als die van Bush of Trump komen. 

De docu is geLARDeerd met typisch Moorewelliaanse (kan ik copyright op deze term krijgen?)  hyperbolen, halve waarheden en appeals to emotion (de scène met de Orang-Oetan is erg sterk trouwens) maar nu deze ingezet worden om de onzin van groene energie aan te vallen heb ik er minder problemen mee.  Liever beperk je je tot feiten maar de Groene Khmer heeft zich decennia lang van dit soort praktijken bediend, dus prima als ze koekje van eigen deeg krijgen. The enemy of your enemy is your friend.  

Nou een vriend wil ik het nog niet noemen. Hij duidt de Koch brothers als ‘devils ‘ (1 is er trouwens overleden al bijna een jaar geleden) en zit nog steeds op zijn anti Kapitalisme stokpaard. “Cancerous capitalism rules the world hiding under cover of green.“ Dus af en toe zal de bloeddruk stijgen tijdens het kijken van deze docu. U bent gewaarschuwd, maar toch blijft het de moeite waard om te kijken.  Heerlijk om lefty infighting te aanschouwen.  Hieronder een voorbeeld van de trucjes in de docu. Om aan te tonen dat de aarde haar breaking point heeft bereikt toont men eerst een grafiek over de afnemende vis produktie en dan schakelt men naadloos over naar een andere grafiek waar een soort ‘peak agriland usage’  (niet agri productie)  wordt getoond.  Dat heeft waarschijnlijk te maken met steeds efficiënter gebruik van land. Zeker als je toenemende wereldpopulatie en afnemende hongerdoden er bij zou zetten. Dat staat dus juist haaks op het thema van de docu lijkt me.  Maar misschien mis ik iets?

Mcdonalds is de “company driving meat consumption”. Mensen houden niet van vlees namelijk, dat wordt hen gedicteerd door op winst beluste kapitalisten.  “Billionaires and their war on the planet”. Ja als je miljardair bent dan wil je de planeet waar jezelf en je kinderen (en je klanten) op wonen vernietigen.  Volslagen logisch.  Helaas is de onderliggende boodschap van de docu dan ook geboortebeperking (less is more).  Bill Gates wil dat ook, er zijn dus toch goede miljardairs. 

Er wordt met veel aplomb geponeerd “infinite growth on a finite planet is unsustainable’. Daar valt geen speld tussen te krijgen.  Maar we zien dat juist door welvaart – gedreven door goedkope energie (!) – mensen veel minder kinderen krijgen. Vele ontwikkelde landen krimpen.  Een totaal non probleem dus, eerder een probleem voor de social security ponzi schemes in die landen die door de demografische druk vloeibaar zullen worden.  Als je daarbij meeweegt de bijna oneindige resource:  human ingenuity, gekoppeld aan een exponentieel toenemende artificiële intelligentie (AI) dan staat ons juist een toekomst van overvloed te wachten. 

Ooit worden we zo slim dat we gaan inzien dat de overheid een onlogisch, immoreel en contraproductief wangedrocht is. Een plaag waar we mbv AI enhanced logica immuun voor zullen zijn. Onze Neocortex met AI turbo zal dat vermaledijde  ‘but who will build the roads’ limbisch systeem, die samen met de hersenstam meestal de winnende coalitie is in onze hersenpan, gaan overrulen.   Na geslaagd te zijn voor de Turing test komt de “Larkeenberg” lakmoesproef: 

1) Is er een manier waarop een bepaald aantal mensen het morele recht om iets te doen aan iemand anders kan delegeren als geen van die mensen individueel dat recht hebben?

2) Hebben degenen die politieke macht uitoefenen (presidenten, wetgevers en andere heersers) het morele recht om dingen te doen die andere mensen niet mogen doen? Zo ja, van wie en hoe hebben zij zo’n recht verkregen?

3) Is er een proces (bijv. Grondwetten, stemmen, dingen op papier schrijven, maagden in vulkanen gooien, debatteren in een mooi gebouw en andere archaïsche rituelen) waardoor mensen een immorele handeling kunnen veranderen in een morele handeling?

Alleen mensen/cyborgs/systemen die deze 3 vragen juist kunnen beantwoorden krijgen stemrecht.  Daar zullen ze namelijk nooit gebruik van maken. 

Hijseenberg,  April 2020

6 REACTIES

 1. Heb de documentaire van deze spindoctor gezien, hij prolongeert de agenda want de docu gaat over het aantal mensen op aarde, dat is te veel en daarom zijn al die “problemen” er. Dus niks gratis en van dat klimaat en al die leugens daar zijn de meeste mensen nu wel van overtuigd.

 2. Less is more !
  Wetenschapsjournalist Fred Pearce legt dit uit door 2 mythes over de bevolkingsgroei te verklaren.
  Volgens de eerste mythe stijgt de bevolkingsgroei exponentieel. Pearce spreekt dit echter tegen en
  zegt dat de bevolking steeds trager aangroeit (vergrijzing) Het aantal baby’s dat een vrouw krijgt is over heel de wereld gedaald. Een vrouw krijgt nu nog gemiddeld 2.6 kinderen. Volgens Pearce heeft de
  daling te maken met een betere gezondheidszorg en hygiëne. Dit geldt ook in armere landen zo-
  als India of Bangladesh. In sommige gebieden van Afrika krijgen vrouwen nog altijd vijf of zes
  kinderen. Maar hier hebben de vrouwen ook veel kinderen nodig om hun te helpen op het platte-
  land. Het betekent niet dat de bevolkingsgroei is gestopt maar dat binnen een generatie de we-
  reldbevolking zo goed als stabiel zal zijn en tegen het midden van de eeuw zal ze weer gaan dalen.
  Een tweede mythe is dat de overbevolking de drijvende kracht zou zijn achter onze roofbouw op
  aarde. De oorzaak ligt eerder bij de stijgende consumptie. Dit vindt vooral plaats in de rijke lan-
  den waar de laatste jaren geen substantiële aangroei van de bevolking heeft plaatsgevonden. De
  bevolkingsgroei van de laatste jaren speelde zich af in de landen die maar een kleine invloed heb-
  ben op de planeet. De vijfhonderd miljoen rijkste mensen zorgen voor de helft van de wereldwij-
  de CO2-uitstoot. De armste helft van de wereld bevolking slechts voor 7%. De bevolking zal de
  komende dertig jaar voornamelijk stijgen in de arme helft van de wereldbevolking.
  Volgens Pearce ligt de oorzaak van milieuproblemen dus niet aan de overbevolking maar wel aan de overconsumptie. Deze wordt overal omarmd hoewel ze gevaarlijker is dan ooit.

  • Dat bedoel ik, daaraan kun je zien dar deze docu is gemaakt volgens de agenda van de “machthebber(d)s” achter de coulissen, met hun guidestones en hun 500.000.000 mensen, meer dan genoeg boodschap. Natuurlijk is het onzin, ja het is wat drukker maar in de 60er jaren hadden we dan 2,5 miljard mensen en was het net zo druk op de markt of in de stad en op de wegen.

 3. Mooi stuk weer, laten we vooral (hier) blijven stellen bij al die sociale/socialistische dogma’s: er zullen naarmate de puinhoop groter wordt toch wel een paar mensen meer gaan nadenken.

 4. Bloedzuigers en teken gedijen ook goed in een biodivers systeem. Zo ook Al Gore, Moore, Sanders en de gesusidieerden. Dat ze zo’n mening hebben is OK, zo lang ze mij maar niet belasten.

 5. Mooie ‘meme’ bovenaan. Dat is Michael Moore precies zoals ik hem ken. Ik denk dat ik deze documentaire over sla, tenzij er een 10-minuten versie is?

Comments are closed.