Home Van alles wat libertarische begrippen: kapitalisme

libertarische begrippen: kapitalisme

2

Men heeft het vaak over kapitalisme. Marktwerking in de zorg, is dat kapitalisme? Of een autofabrikant die tal van subsidies ontvangt om een elektrische auto te bouwen, is dat een kapitalist? Ayn Rand brengt de nuanceringen aan. Na deze video begrijpt u dat vrijsprekers soms erg negatief staan tegenover bijvoorbeeld Tesla. Of de “markt” mechanismes in de zorg.

2 REACTIES

  1. Velen zijn gewichtig bezig, de een vindt zichzelf nog belangrijker dan de andere. Wat zou er gebeuren als heel Nederland met 17 miljoen inwoners en 1 miljoen illegalen in zee zou zakken, zou de wereld ons missen? Zou de aarde zich beklagen en uit balans raken? Zouden andere mensen op de wereld niet meer eten en slapen en door gaan met voortplanten? Zouden alle virussen en oorlogen opeens stoppen te bestaan?
    Nee niets van dat al, we zijn helemaal niet belangrijk, dat geldt voor iedereen op de aarde, men vindt zichzelf belangrijk en speelt gewichtig, voetbalwedstrijden, zeer belangrijk, politiek, vergaderen, wetten, drukte enz enz, allemaal flauwekul. Ik vind,ik wil, ik meen, het moet zus nee het moet zo, ik voel me gekwetst, ik geloof, ik ben transgender, ik ben homo maar vooral is het ach en wee ik ben slachtoffer want mijn bestaan bestaat uit zieligheid.
    Daarom, al dat gehannes met een “virus” en al die ge en verboden, wat maakt men zich druk om niets. Het is ook wel lachen, van kind af aan wordt je geleerd je hand voor je mond te houden bij hoesten en niezen, komt daar zomaar iemand anders die een baantje heeft in de politiek, niets bijzonders, gewoon een mannetje en die zegt, nee, allemaal in je elleboog niezen en hoesten en iedereen doet het.
    Als iedereen nou eens stopt met zichzelf belangrijk en onmisbaar vinden hoef je ook niet bang te zijn, kun je gewoon door leven zo lang het duurt.
    18 miljoen mensen in een landje, een speldenprik, er zijn steden met veel meer inwoners, ook die zou niemand missen.

Comments are closed.