Dit bericht is zo ongelofelijk dat ik de eerste keer dat ik het voorbij zag komen het beschouwde als fake news.  Maar het bleef terugkomen in mijn news feed.  Het lijkt erop dat de ‘Autoriteiten’ in Duitsland de ‘anti Greta’, Naomi Seibt,  dreigen met forse boetes en zelfs celstraf  op basis van een of andere obscure wet als ze niet een paar videos van Youtube haalt waarin ze pleit voor ‘klimaat realisme’.  Echter, de bron van de diverse artikelen in het Engels, Duits en Nederlands was steeds dezelfde. Een bericht van Lord Monckton, welbespraakt klimaat criticus,  maar u kent het adagium ‘1 bron is geen bron’, dus de lezer dezes is gewaarschuwd. Het kan nog steeds fake news zijn.  Ik hoop het eerlijk gezegd.

Maar hoe het ook zij, wat is er met de maatschappij aan de hand dat meisjes ingezet moeten worden om standpunten onder de aandacht te brengen? Ik weet dat ik mezelf totaal ga desavoueren als ik er over begin maar het doet me toch een beetje denken aan propaganda uit de jaren dertig.  Waarom zijn we dat nog niet ontgroeid? Zijn we misschien te vaak teleurgesteld in de ‘experts’  (meestal oude blanke mannen met exponentiële grafieken) dat we in arren moede maar ons oor te luister leggen bij tieners? 

Tevens tragisch dat -als het waar is – het in Duitsland gebeurt.  Misschien wel begrijpelijk.  Zo geobsedeerd door ‘Nie wieder’ dat ze doorschieten in het ‘goede’ doen en zich bedienen van methoden die het tegenovergestelde bereiken.  Duitse kinderen worden weggerukt bij ouders als die willen homeschoolen.  Duitsland, de bakermat van de klassieke Schule, in het leven geroepen door een Pruissische heerser die het kwalijk vond dat zijn onderdanen niet tot de dood voor hem wilden vechten en de beproefde methode van ‘get them while they are young’  aangreep. Ook populair bij dat andere bijgeloof, helaas nemen die het soms te letterlijk. 

Wat als Greta zo achter de vodden zou worden gezeten door de Zweedse autoriteiten? Dan waren de poppen aan het dansen.  Dat zal dus ook nooit gebeuren, dat voelen ambtenaren heel goed aan.  Ben je populair en/of zeg je de dingen die passen in het verhaal van de heersers dan ben je veilig.  Zelfs collega libtard Michael Moore ligt onder vuur nadat hij kritisch was over groene energie en zijn docu is op dubieuze gronden van Youtube gehaald. Durf je een weerwoord te geven dan word je op Kafkaeske wijze kaltgestellt.  Klassenjustitie Anno 2020. How dare you! 

Hijseenberg,  Mei 2020

3 REACTIES

  1. Al deze waanzin laat pure gekte zien, een teken aan de wand voor iedereen die weet hoe het werkt. Dit zijn stuiptrekkingen, er zal een omslag plaats vinden, het bestaan op zich zal veranderen op een positieve manier. Al het negatieve van de laatste 150 jaar verliest zijn macht, daarom gaan ze zo raar doen en gillen en schreeuwen, kat in het nauw maar dan zonder rare sprongen. 🙂

  2. Ik heb de laatste jaren veel geluisterd naar de toespraken van Christopher Monckton, Viscount of Brenchley. En behalve erudiet, intelligent en welbespraakt komt hij mij vooral over als integer. Ook al herhaalt hij de grap over de schep iets te vaak. Blijft overigens iedere keer weer leuk om te horen. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat iemand die, zoals Lord Monckton, wordt geboren “met een zilveren lepel in de mond”, zoveel van zijn levensenergie steekt in een onderwerp dat hem alleen maar ongeliefd maakt. Deze ene bron is dus voor mij in ieder geval niet zomaar een bron, maar bedankt voor de waarschuwing 🙂

Comments are closed.