Het voorzorgsbeginsel en de lockdown.

In de naïeve gedachte dat je alle ongelukken moet voorkomen, grijpt de overheid vaak naar verboden of regels. Jammer genoeg sterven er desondanks, nog steeds 3000 mensen per maand in Nederland. Niet erg effectief die regels, zou je kunnen zeggen.

Dat je niet alles kunt regelen zien we nu in de praktijk van het ‘vrijer’ maken van de lockdown, waarbij een fantastische brei van tegenstrijdige, amateuristische en onlogische nieuwe regels wordt verzonnen. Wel 30 man in een bioscoop, niet 30 man in een spotschool. Wel 4 man in een dicht bij elkaar in een camper/restaurant, niet aan een tafel binnen 1.5m. De terras handhaving gaat een feest voor boa’s, rechters en advocaten worden. Wel subsidie aan studenten die vorige maand € 600 verdienden, niet aan het gemiddelde van € 530. Verplichte ‘niet-medische’ mondkapjes in de trein, boerka’s verboden. U kunt elke dag nieuwe voorbeelden vinden, vaak verschillend per gemeente.

Daarbij is het ook principiële onzin: je kunt dit niet van bovenaf regelen, het moet van de basis af: u bepaalt zelf of u naar buiten, de supermarkt of het risico van de sportschool aandurft. En de supermarkt- etc ondernemer bepaalt zelf of hij u wil toelaten en onder welke hygiënische voorwaarden.

Als voorbeeld waar consequent?? handelen van de overheid toe leidt, citeer ik een artikel van Scrutinizer hier onlangs ingezonden:

Laten we de overheidslogica tot het volledig uitbannen van risico even op andere vlakken toepassen:

Er zijn vorig jaar heel wat verkeersdoden gevallen.
Ik stel dus voor dat mensen voortaan niet meer mogen autorijden. Let wel: niet alleen die zonder rijbewijs of degene die de afgelopen 5 jaar minstens 1 ongeval hadden, maar ALLE automobilisten.

Er zijn vorig jaar enkele vrouwen verkracht.
Ik stel dus voor dat mannen het huis niet meer uit mogen. Let wel: niet alleen veroordeelde verkrachters maar AL wie een piemel (of strap-on) bezit.

Er zijn vorige jaar mensen omgekomen a.g.v. een arbeidsongeval.
Ik stel voor om voortaan werken ten strengste te verbieden. Let wel: niet alleen in zg. risicoberoepen maar ALLE werk moet voortaan verboden worden.

Er zijn vorig jaar enkele mensen verdronken.
Ik stel voor dat voortaan niemand nog mag gaan zwemmen. Let wel: niet slechts niet in zeeën, meren of rivieren, maar ook in openbare en privé-zwembaden.

Er zijn vorig jaar vele mensen met obesitas bij gekomen.
Ik stel voor om eten te verbieden. Let wel: niet alleen vettig en suikerrijk eten, maar alle voedsel moet voortaan verboden worden.

Er werd vorig jaar nogal wat kinderporno gedownload.
Ik stel dus voor het internet volledig af te schaffen. Let wel: niet alleen voor videobestanden of plaatjes maar ook teksten (zoals in blogs en emails). Het volledige internet compleet opdoeken.

En tot slot een die er helaas wel nooit zal komen:
Er zijn vorig jaar mensen in armoede gevallen door toedoen van de belastingdienst …
Ik stel dus voor om ALLE belastingen af te schaffen. Let wel niet alleen inkomstenbelasting maar ook vermogensbelasting, btw, accijns, invoerheffingen, successierechten, wegen belasting, rioolheffing, gemeentebelasting etc. Kortom ALLE belastingen compleet afschaffen.

3 REACTIES

  1. Beetje ingewikkeld, maar gelukkig zijn er mensen die ons erop wijzen dat er wetten zijn die ons verplichten dat wat we willen doen voor onszelf volgens hun wet niet mag en het voor onze eigen bestwil beter is het maar te laten, omdat we anders dat zouden beslissen wat velen van ons niet zouden willen krijgen als we de wetten van de machten niet zouden hebben. Zo ongeveer is het volgens mij.

    “You Have NO RIGHT to NOT be Vaccinated” – Alan Dershowitz
    https://youtu.be/bLbp2uw5sZQ

Comments are closed.