De prohibitie op in- en uitvoer van en handel in drugs veroorzaakt de consument veel schade; het witwasverbod eveneens.

Ook de coronapaniek zorgt voor veel ellende: een ellende die een veelvoud bedraagt van de schade veroorzaakt door het virus zelf.

Op het stuk van de drugs en het witwassen is een hele industrie ontstaan, die meelift op de wanhopige pogingen van overheden de prohibities te handhaven en te continueren: het aanstellen van meer politie- en justitieambtenaren en hulpverleners, de onvermijdelijke tros van accountants en advocaten.

Des te groter het aandeel in het GDP van deze anti-drug, antiwitwas- en de amateuristische anticoronahobby en -lobby zoals zich deze nu helaas in vele landen manifesteert, des schadelijker de gevolgen voor het bedrijfsleven en uiteindelijk de consument in de betreffende landen.

Het redden van de meeste luchtvaartmaatschappijen op kosten van de belastingbetaler is een teken aan de wand en zal ongetwijfeld een factor zijn bij de toenemende sovjetisering die in vele landen plaatsvindt.

Hugo van Reijen

4 REACTIES

 1. De volgende strijd is die van de fiscus tegen de zwartwassers. Er zitten steeds meer voordelen aan zwart geld. Zeker als je het in contanten of bijvoorbeeld edelmetaal aanhoudt. Je krijgt over wit geld geen of nauwelijks rente meer. Je moet er wel belasting over betalen als je het netjes aangeeft. Contant geld of goud kan niet zo gemakkelijk worden afgepakt als je het goed verbergt. Zeker goud is gemakkelijk te verbergen. Als je in een verpleeghuis zit, hoef je het niet via het verhoogde fictieve rendement dat voor verpleeghuis bewoners geldt op te eten. En zo kan ik nog even verder gaan. Het is voor velen verstandig een deel van je bezittingen buiten het zicht van de fiscus te houden.

  Een eerlijk financieel en fiscaal adviseur zou je moeten adviseren over deze voordelen. Als hij dat doet dan zal hij waarschijnlijk zijn vak niet langer mogen uitoefenen.

 2. En dan heb je deze kosten en ellende nog, in principe ook witwassen, zomaar 10 minuten even wat lokaal nieuws doorgenomen,

  Noodhospitaal Ahoy moest er snel komen, nooit gebruikt, Margriethal hetzelfde, nooit gebruikt want het “killervirus blijkt een gewoon griepvirus.
  https://www.rijnmond.nl/nieuws/195716/Noodhospitaal-Ahoy-moest-er-snel-komen-over-het-geld-zouden-we-later-praten

  Personeel cruiseschepen pleegt zelfmoord omdat ze niet naar huis kunnen, 9 van de 3000 personeelsleden waren positief getest, niet eens ziek.
  https://www.rijnmond.nl/nieuws/195704/Verschrikkelijke-wanhoopsdaad-van-cruisemedewerkster-The-Regal-Princess

  Maar toch blijven ze met allerlei onzinverhalen en modellen komen om al die waanzin te (blijven) rechtvaardigen.
  https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3208573/van-rekensom-tot-militaire-operatie-zo-ontsnapten-de-ziekenhuizen-aan-italiaanse-toestanden

  Het ligt aan vaak aan de mensen zelf, ondernemers in de horeca gaan niet tegen die waanzin in (zoals zoveel mensen) maar omarmen allerlei onzin die iedereen nog verder in de ellende zal storten.
  https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2451710/App-om-anderhalve-meter-afstand-te-bewaken-op-drukke-plekken

  Burgemeesters Zeeland zijn trots op de bevolking, wat zijn ze daar, kleine kinderen? Maar het geeft goed aan hoe ze over de burger denken. En als je de reacties leest merk je hoe wakker mensen zijn.
  https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/120106/Burgemeesters-trots-op-Zeeuwen-in-coronaperiode

  Verplicht vaccineren, ja de waanzin is nog niet voorbij maar lees de reacties en je ziet dat mensen er klaar mee zijn.
  https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/120104/Als-een-corona-vaccin-verplicht-wordt-is-het-gedaan-met-het-vrije-Nederland

Comments are closed.