Nagyon köszönöm ezt a beszédet, Orbán Viktor.

Steek die maar in je broekzak, Marx “anderhalve meter” Rutte.

6 REACTIES

 1. Of toppik: Bill Maher – die ik normaal een druiloor vind – zegt zowaar (ook) wat zinnigs op video. Ik kwam deze van het weekend tegen: https://youtu.be/28I5WyLp15o

  “What’s the point of life if you can’t live it?”

 2. Orban zegt een aantal rake dingen. Het is jammer dat zijn alternatief voor de ene grote bemoeizuchtige staat, een andere grote bemoeizuchtige staat is. Want meneer speekt zich uit tegen liberalisme, maar het kan ook een kwestie van verschillende definities zijn.

  • Hongarije is een land waar de inwoners het jammer vinden dat velen van hen (8 miljoen t.o.v. 10 miljoen inwoners) als ethnische Hongaar na WO1 thans in omringende landen wonen. Een overweldigende meerderheid vindt het prima dat het kleine stukje dat er nog over is verdedigd wordt tegen ongewenste lieden en instituten die het land nog verder willen ondermijnen. Orbán speelt daar al jaren zeer consequent op in en kweekt een gevoel van nationale saamhorigheid en trots. Men is ook niet vergeten wat de Soviets het land aan hebben gedaan, vandaar dat men de EUSSR terecht met argusogen bekijkt. Het heeft er op dit moment naar mijn inschatting alle schijn van dat Orbán de EUSSR gaat overleven, alsmede mekkerende, ondankbare hollandse linksmenschen die dankbaar gebruik maken van de voordelen van Hongarije maar desondanks de nederlandse MSM napraten en Orbán & co. veroordelen. Wat niet wil zeggen dat hier in Hongarije niets te verbeteren valt, maar ik zou zeggen je bent hier op vrijwillige basis en als je het niet bevalt dan zou ik vertrekken.

  • Orbán spreekt zich uit tegen neo-liberalisme. Volgens mij bedoelt hij daar de globalisten mee.

   • Ik dacht dat hij ook ergens ‘liberalisme’ zegt maar dat kan een fout van de vertaler zijn geweest. Hongaars is een taal die ik niet versta.

    Buitenlanders die naar een ander land verhuizen en dan eisen dat alles moet zijn/veranderen zoals zij het hebben willen. Dat is ongeveer de norm in de EU. Dat de Hongaren dat soort volk niet over de vloer willen hebben kan ik wel snappen. Bedankt voor de uitleg.

 3. Bill Gates and George Soros Partner with China in Coronavirus vaccine http://kenyaconfidential.com/2020/04/04/bill-gates-and-george-soros-partner-with-china-in-coronavirus-vaccine/

  Links hapt op links?…. Jeremy Corbyn’s brother Piers claims Bill Gates and George Soros are behind coronavirus in bid to cull world’s population with poisoned antidote in bizarre conspiracy theory https://www.dailymail.co.uk/news/article-8117325/Jeremy-Corbyns-brother-Piers-claims-Bill-Gates-George-Soros-coronavirus.html

Comments are closed.