Land van duizend meningen

Het land van schuchterheid

Bijna niemand op het strand

Lockdown is realiteit

Het land waar niemand meer mag gaan

naar oma, die zit binnen

Dan breekt acuut de pleuris uit

Politici zijn buiten zinnen

Het land houdt van betutteling

Een uniform is heilig

Een zoon die ziet z'n vader niet

Buiten ben je nergens veilig

17 Miljoen mensen

Op dat hele kleine stukje aarde

Die schrijf je zo de wetten voor

Grondrechten geen enkele waarde

17 Miljoen mensen

Op dat hele kleine stukje aarde

Die krijg je zo 't keurslijf in

Vrijheid heeft geen waarde

Het land zonder uiten van protest

Mark Rutte die echt de baas is

Quarantaines nieuw normaal zijn

Nieuws een broodje aap is

Het land zonder verdraagzaamheid

Met name voor de buurman

De grote vraag die blijft altijd,

wat is het nummer van die kliklijn?

Hijseenberg,  Mei 2020

26 REACTIES

 1. Leuk gedaan Hijseenberg, maar i.p.v. land zou er wereld moeten staan want het is overal hetzelfde, in elk land heeft men het over het nieuwe normaal, the new normal, dus allemaal wereldwijd georchestreerd. Gehoorzaam, vluchten is zinloos, verzet je niet langer, u heeft geen rechten.
  heb je nu niets beters te doen dan reageren en artikelen lezen Willem? Nee, momenteel niet, zo houden we het allemaal een beetje “normaal” in ons hoofd.

  • Eens, planeet aarde; een globale gevangenis.

   En als ik zo vrij mag zijn om uw laatste alinea aan te vullen … En ons voor te bereiden op de confrontatie (wanneer onze waarden van vrijheid en veiligheid worden geschonden).

   • Dank u voor uw aanvulling, maar zijn onze waarden van vrijheid en veiligheid al niet lang geschonden?

 2. Accurate reactie en terechte vraag, Willem.

  Ik erken dat onze waarden van vrijheid en veiligheid reeds zijn geschonden. Even een verdere nuancering en tevens hardop denken (bij het herpositioneren).

  Mijn definitie van ‘waarde’: iets waarin je gelooft en bereid bent om voor te sterven wanneer deze wordt aangetast/overschreden. Vrijheid en veiligheid zijn mijn waarden.

  Welnu, ik heb me verzet met emigreren uit Nederland. Nu ga ik persoonlijk geconfronteerd worden met de gevolgen van het zogenaamde coronavirus d.m.v. de voorgenomen maatregelen zoals: app, test, temperaturen, vaccinatie en vaccinatiepasspoort. Dus, wat mij betreft is de confrontatie onvermijdelijk i.v.m. komende schending lichaamsintegriteit (veiligheid) en beperking bewegingsvrijheid (vrijheid).

  Zoals opgemerkt ben ik me aan het herpositioneren. Daarbij volg ik Dr. Shiva Ayyadurai (systeem bioloog en tevens politiek actief).

  • Bedankt voor je antwoord Voight-Kampff. De emigratie heeft dus uiteindelijk niet gebracht wat je voor ogen had, de tijd(geest) heeft je ingehaald en wel op een niet zo positieve wijze. Uiteindelijk zijn we hier gelukkig maar tijdelijk en is het wellicht beter ons voor te bereiden op wat komen gaat.

 3. Onze rechten hebben wij allang niet meer, we hebben nu alleen nog privileges,omdat de rechter wetten niet meer mag toetsen aan de grondwet, heb je een afwijkende mening, mag men je zonder pardon afvoeren naar een psychiatrische kliniek en wie weet of je daar ooit nog uitkomt. Overtreding van de lockdown regels? Bijna 400€ boete, zo hou je de meeste mensen die gewoon weer hun leven op willen pakken, in bedwang, want wie kan nu nog geld missen? Daarom de hoge boetes, omdat opstand altijd begint bij de onderklasse. Hoe gaan we nu verder? Dit moet stoppen voordat de wereld veranderd in 1 groot China, is dat wat Rutte bedoelt met het nieuwe normaal? Ik ben bang van wel! Wij moeten ons verenigen want samen staan we sterk,anders word de toekomst wel heel heel zwart

 4. De corona zwendel heeft duidelijk aangetoond hoe groot de verwoestende kracht is van de overheid en politiek die met leger en politie zijn macht vertoont.

  Miljoenen mensen en ondernemingen zijn letterlijk kapot gemaakt met deze zwendel en de politiek en overheid vertrekken daarbij geen spier en noemen dit het nieuwe normaal.

  Hoe dom en naïef is de arrogantie van de overheid en politiek en hun legers dat zij denken zelf niet te worden getroffen door een wereld die zij kapot hebben gemaakt.

  Hoe gestoord is deze reductie van de mensheid, want een reductie (entdösung) is het, dat eerst de economische activiteit kunstmatig wordt opgeblazen en de mensheid daardoor al jubelend financiële ruimte krijgt zich voort te planten als konijnen, om vervolgens te worden gereduceerd in een kunstmatig gestarte meltdown, waarbij sterilisatie of ombrengen van (oudere) mensen doormiddel van een vaccin en onderhuidse controlechip verplicht gaat worden.

  Het meest ergerlijke is dat een overgrote meerderheid van de 17 miljoen mensen zich begripvol onderdanig en lijdzaam als kleine kinderen opstellen en blij tonen ten aanzien van de overheid en politiek die hen vernietigd.

  Mijn familie- en vriendenkring met “believers” heeft zich vanwege deze blijheid al sterk verminderd. Ik kan en wil mij namelijk niet langer identificeren met volk wat zich zo gewillig naar de slachtbank laat leiden, als schapen die daarbij over de kling worden gejaagd door de aardige boer die ze jarenlang heeft beschermd, liefgehad en verzorgd.

  Deze corona zwendel heeft wel één klein voordeel, zodra ik zonder verdere tekst en uitleg af wil van de “believers” die bijv. op visite willen komen dan hoef ik alleen maar te noemen dat ik mij grieperig voel en wat benauwd en kortademig ben.

  https://youtu.be/Zl6R3cTFe94

 5. De met zorg door de corrupte MSM gecreëerde angst maakt de meeste mensen tot een willoos instrument van de globalisten.
  Hoe dom moet je zijn om Rutte een goede crisismanager te noemen, zoals gebeurd. Onbegrijpelijk dat er zoveel mensen zijn, die maar niet wakker willen worden. Ja dan laat je je lachend opsluiten, ipv van te protesteren.

  • Misschien is dat die felle ster die ik ’s avonds al had opgemerkt.

   • Zelf even wat onderzoek gedaan: de felle ster die ’s avonds in het westen te zien is is Venus. ‘Hoe kometen zich gedragen zodra ze in de buurt van de Zon komen laat zich niet voorspellen’ lees ik ergens.

 6. Er valt niet uit te sluiten dat er een verband is tussen de gebeurtenissen op planeet Aarde en de komeet. De ‘komeet’ is overigens een onbekend object dat met enorme snelheid door de ruimte suist, richting Aarde.

  • Dachten ze vroeger ook van de komeet Halley, wanneer die voorbij kwam 1 keer in de 75/80 jaar was er ellende, laatste keer was 1986, was duidelijk zichtbaar. Toen kwam Hale Bob in 1995 dacht ik, die heeft een omlooptijd van ruim 2000 jaar en ook heel goed zichtbaar daarna nog was losse kometen. Toen hadden we nog een event in 2010/2012 dacht ik dat alle planeten op 1 lijn zouden staan en de aarde om zouden trekken en natuurlijk 21-12-2012 dat de aarde weer zou vergaan volgens de Maya voorspelling en nu natuurlijk Nibiru of Niburu, planet X die eens in de 3600 jaar voorbij komt en de aarde ook weer zal vernietigen en zo zou ik nog wel uren door kunnen gaan. Van het heelal hebben we weinig te vrezen, heeft ook geen zin, van socio en psychopaten met macht hebben we weer te vrezen dat heeft de geschiedenis ons wel bewezen Nico.

 7. Meende dat deze ‘ster’ de planeet venus is. Straalt ongewoon helder en hangt al langere tijd op ongeveer dezelfde plek op eenzelfde tijdstip.

  ….”Venus is nog steeds ’s avonds in het westnoordwesten te zien, maar ze kruipt richting zon. Eind mei verdwijnt de heldere planeet in de zonnegloed”….

  Binnenkort gaan een groot aantal planeten (Saturnus, Jupiter en Venus) in retrograde, benieuwd welke energetische invloed dit kan hebben op aarde en het hele gezeik rond corona.

  • Wat opvalt is de totale afwezigheid van (pseudo) wetenschappelijk commentaar op de stand van de sterren. Terwijl er veel reden is tot bijzondere aandacht, namelijk een zogenaamde pandemie en een komeet.

  • Heeft geen enkel effect ISS, alles is een geheel, het heelal is niet je vijand, heel, al, universum, universeel, ik spreek liever van diversum.

 8. De mens lijdt het dikwijls het meest,
  Van het lijden dat hij vreest.

  Een andere variant is deze:

  De mens lijdt het dikwijls het meest,
  Door het lijden dat hij vreest.

  Ik ben geen fan van de laatste versie, omdat het lijden als oorzaak van lijden wordt gezien, terwijl je toekomstig lijden (want daar hebben we het over; de verwachting dat je te lijden zult gaan hebben) toch echt zelf in je hoofd genereert (intern, “van”) en niet extern (“door”). Geef lijden niet de schuld van lijden, geef jezelf de schuld van het toestaan van waanbeelden om jezelf te doen lijden.

  Moge dit verhaal bijdragen aan een positieve instelling en het terzijde schuiven van de angstspoken in ieders hoofd.

  Nu dat je dit gelezen hebt, kun je het niet niet meer weten.

Comments are closed.