Waarom zijn er zoveel meer scholen en aandacht voor de onderpresterende kinderen, maar is er zo weinig aandacht voor de talentvolle kinderen?

6 REACTIES

 1. Waarom zijn er zoveel meer scholen en aandacht voor de onderpresterende kinderen, maar is er zo weinig aandacht voor de talentvolle kinderen?
  Omdat mensen met een laag IQ makkelijker te manipuleren en te onderdrukken zijn, die doen gewoon wat ze opgedragen wordt, kijk maar naar politieagenten en Boa’s.

 2. Waarom meer aandacht voor moeilijk lerende kinderen? Dat levert geld op. Hoe meer kinderen met moeilijkheden, hoe meer geld voor de leerkrachten en begeleiders. Hoe meer materiaal er nodig is. Hoe meer aangepaste software. Hoe meer opleidingen voor leerkrachten voor bijzonder onderwijs etc. etc.

  En de hoogbegaafde kinderen? Die zijn een confrontatie voor een onderwijssysteem wat achteruit gaat. En wat er überhaupt niet is om het beste in mensen naar boven te halen. Laten we dat niet vergeten.
  Maar..die studeren ws gewoon door. En kunnen dan ook terecht komen op scholen voor bijzonder onderwijs als universitair geschoold gedragsdeskundige. Ik ken ze. Tevens zwaar geïndoctrineerd door zoveel jaren studeren aan linkse universiteiten.

  @Willem De laag opgeleide mensen die ik ken zijn juist eerder recalcitrant en tegen een ‘ systeem’. De hoog opgeleide mensen die ik ken hebben veel praatjes en kritiek maar houden juist systemen in stand. M.i. kunnen die mensen niet meer buiten het eigen hokje denken. Waar lager opgeleiden dat met meer gemak kunnen omdat zij minder jaren op school / hokje gezeten hebben.

 3. Mvl,
  Die ervaring heb Ik al lang.
  Zijn de laaggeletterden vaak en mensen met ge zo d boerenverstand die iets sneller doorhebben dan de universitaire opgeleiden.
  Een hoog iq zegt niet alles, belangrijker is gezond verstand, logica, wijsheid.

 4. Het zou al een hele stap voorwaarts zijn als het volk zich bewust is van het onderscheid tussen opvoeden en opleiden. En het verschil tussen opvoeden voor de democratische samenleving versus de eigen clan.

  Best wel jammer dat Ayn Rand er niet meer is.

 5. @Ruben Ja mee eens. Het boerenverstand rules 🙂 Het lijkt ook net of bij mensen met een hoger IQ het ego eerder over het paard getild wordt. En de logica verloren raakt in de waas van het intellect wat wil presteren voor de buitenwereld. Maar hoe de buitenwereld echt in elkaar steekt. Dat kunnen ze dan niet zien.

Comments are closed.