COVI-PASS immuniteitspaspoorten worden uitgerold in 15 landen waaronder Nederland. COVI-PASS bepaalt of je naar een restaurant mag gaan, of je een medische test nodig hebt, of dat jij een gesprek moet hebben met de autoriteiten in een post-COVID-wereld. De toestemming is vrijwillig, maar de handhaving zal verplicht zijn.

Door de magie van de internet zullen de meeste Millennials bekend zijn met de beroemde openingsscène van de film “Casablanca” uit 1942 waar twee politieagenten een burger aanhouden in de “oude Moorse wijk” van het door de nazi’s bezette Franse Marokko en hem vragen om zijn “papieren”. De persoon wordt direct meegenomen nadat hij de vereiste documenten niet heeft overlegd. De filmische uitwisseling wordt sindsdien gebruikt als een populaire verwijzing naar de steeds toenemende macht van de overheid, die nu op het punt staat een dusdanige controle over de persoonsbewegingen te krijgen die de nazi-methoden doet verbleken.

Een Brits cybersecurity bedrijf, in samenwerking met verschillende technische bedrijven, rolt de COVI-PASS uit in 15 landen; een “digitaal gezondheidspaspoort” dat je COVID-19 testhistorie en andere “relevante gezondheidsinformatie” zal bevatten. Volgens de website van het bedrijf is het doel van het paspoort om “veilig terug te keren naar het werk” en “sociale interacties” te hervatten door de autoriteiten te voorzien van “actuele en geverifieerde gezondheidsinformatie”.

Deze uitgangspunten zijn een afspiegeling van de doelstellingen die Bill Gates sinds het begin van de COVID-19 lockdown heeft gepromoot. In een essay dat Gates in april schreef, geeft de software-filantroop zijn steun aan de draconische maatregelen die genomen zijn als reactie op het virus en stelt hij, als een ouderwetse maffiabaas, de oplossingen voor dit doelbewuste probleem voor. Ironisch genoeg maakt Gates zich sterk voor programma’s van massale volg- en bewakingstechnologie in de VS door te zeggen: “Voorlopig kunnen de Verenigde Staten het voorbeeld van Duitsland volgen”; hij haalt dan de voordelen aan van de “vrijwillige adoptie van digitale hulpmiddelen”, zodat we “onthouden waar [we] zijn geweest” en kunnen “kiezen om het te delen met degene die je komt ondervragen over je contacten”.

COVI-Pass belooft te werken als een digitaal gezondheidspaspoort, waardoor gebruikers die als niet-geïnfecteerd worden beschouwd, onder meer openbare bijeenkomsten kunnen bijwonen.

Gates voorspelt verder dat de mogelijkheid om in de nabije toekomst publieke evenementen bij te wonen zal afhangen van de ontdekking van een effectieve behandeling. Maar hij blijft pessimistisch dat een dergelijke behandeling op korte termijn goed genoeg zal zijn om mensen “zich veilig te laten voelen om weer uit te gaan”. Deze waarschuwingen van de miljardair sluiten perfect aan bij de genoemde doelen van de COVI-PASS, waarvan de ontwikkeling ook wordt uitgevoerd in samenwerking met Redstrike Group – een sportmarketingadviesbureau dat samenwerkt met de Engelse Premier League en hun Project Restart om de kaartverkoop te parseren en deze alleen beschikbaar te stellen aan mensen die negatief getest zijn op het virus.

VST Enterprises gaat viraal

VST Enterprises Ltd (VSTE) wordt geleid door de 31-jarige ondernemer Louis-James Davis, die zeer recentelijk is teruggetreden uit een “wetenschap & technologie-ambassadeurschap” in de Afrikaanse natie Zimbabwe om zich te concentreren op de rol van het bedrijf in de VN SDG (Sustainable Development Goals) Collaboratory initiative, bestaande uit een reeks “cybertechnologieprojecten binnen alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties”.

Deze zullen gebruik maken van dezelfde gepatenteerde VCode- en VPlatform-technologieën die ten grondslag liggen aan de COVI-PASS, die naar verluidt kwesties als illegaal kopiëren en vervalsingen zullen aanpakken. Deze “derde generatie” streepjescode technologie omzeilt de beperkingen van oudere “tweede generatie” versies zoals QR-codes, volgens Davis. “Gegevens en gevoelige informatie die worden gescand of opgeslagen in een QR-code en barcode kunnen worden gehackt en zijn in feite onveilig,” beweert Davis, “dat gegevens en persoonlijke details kwetsbaar maakt.” Deze en andere gebreken van de gangbare “nabijheid apps” werden door VST Enterprises uitgebuit om zich te kunnen positioneren voor het binnenhalen van grote overheids- en particuliere contracten.

 

In alle opzichten is de strategie een groot succes gebleken en VST geniet nu een sterke voorkeur in de hoogste kringen binnen de Britse overheid, zoals blijkt uit de steun van de voormalige premier Theresa May, die prominent op de website van COVI-PASS wordt vermeld. Meer praktisch gezien heeft VST nu een direct partnerschap met de Britse overheid en heeft het contracten binnengehaald om zijn technologie in 15 landen in te zetten, waaronder Italië, Portugal, Frankrijk, India, de VS, Canada, Zweden, Spanje, Zuid-Afrika, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland.

In mei heeft VST een overeenkomst gesloten met het internationale bedrijf voor digitale gezondheidstechnologie en eigenaar van COVI-PASS, Circle Pass Enterprises (CPE) om de VCode van VST te integreren in de biometrische RFID-geschikt gemaakte “paspoorten” die toegankelijk zijn via een mobiele telefoon of een sleutelhanger, die gekleurde lampjes zal laten knipperen om aan te geven of een persoon negatief, positief of niet toegelaten is tot openbare locaties. De VCode-technologie, die door de EU is uitgeroepen tot ‘Seal of Excellence’, zal ervoor zorgen dat al onze meest gevoelige persoonlijke en gezondheidsinformatie op afstand toegankelijk is voor de autoriteiten, waardoor potentieel gevaarlijke persoonlijke ontmoetingen met politie- of ander handhavingspersoneel kan worden voorkomen.

Het verspreiden van het verhaal

Tot nu toe zijn de zorgen over de bedreiging van de vrijheid en de privacy van het digitale gezondheidspaspoort op zijn best lauw geweest en het lijkt erop dat de wereld al geaccepteerd heeft dat dit soort methoden van volledige bevolkingscontrole eenvoudigweg een feit zullen zijn. Hoewel de coronaviruspandemie zeker veel heeft gedaan om het volk naar deze manier van denken te brengen, is de campagne om dit soort Orwelliaanse machtsgreep te normaliseren al vele jaren aan de gang en Bill Gates – die veel mediakanalen verhalen over deze maatregelen hebben witgewassen – staat in de voorste gelederen van de promotie ervan.

Het project Innovation for Uptake, Scale and Equity in Immunisation (INFUSE) is in 2016 in Davos, Zwitserland, van start gegaan. Het programma is ontwikkeld door een organisatie die wordt gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation genaamd GAVI (The Vaccine Alliance), die oproept tot een digitale gezondheids-ID voor kinderen samen met partners in het bredere iD2020-initiatief zoals de Rockefeller Foundation en Microsoft.

Bron: Mint Press News

Vertaling: ShutR

44 REACTIES

 1. Donder allemaal je domme smartphone weg dan zijn we overal van af maar nee, dat doen we niet, maar wel steen en been klagen.

 2. U moet in de toekomst aantonen dat u niet schuldig bent! Het wel of niet in bezit hebben van een smartphone heeft niets te maken met deze omgekeerde bewijslast.

 3. Als pragmaticus zeg ik dat het toch meer voor de hand ligt om 150 volksvertegenwoordigers te vervangen dan 17 miljoen Nederlanders te gijzelen!

  • “..150 volksvertegenwoordigers te vervangen”

   Door wat precies ?

   • @Severeijn.
    Inderdaad onvolledig en slordig van mijn kant.

    Correctie: te vervangen … door 150 soevereine volksvertegenwoordigers.

    Voor het overzicht voeg ik mijn reactie van hieronder ook even toe:
    “Wat een dilemma. Het is een eenvoudige klus om 76 soevereine volksvertegenwoordigers te selecteren. Het is echter een gigantische operatie om die 76 personen vervolgens daadwerkelijk op de stoelen in de 2e Kamer te laten plaatsnemen.”

 4. Ondanks dat het een goed idee is. En ik je reactie begrijp. (Ik heb zelf ook geen smartphone)

  Het is niet de schuld van de mensen die een smartphone gebruiken als dit verplicht zou worden. Je bent boos op de verkeerde.

  Analogie; Het is niet de schuld van de joden, dat ze een jas aanhadden, waar ze een ster op genaaid hadden.
  Toen had je op een zelfde maniier kunnen zeggen, doe uit die stomme jas.

  Ik denk zelf dat dit niet meer te stoppen is.
  Als ik in gesprekken met mensen al uit moet gaan leggen dat als ik zeg “Ik wil geen proefkonijn zijn voor een of ander expirimenteel onderontwikkeld vaccin”, en zij reageren daarop alsof ik zeg; ” niemand mag van mij een vaccin” alsof ik wil verhinderen dat zij een vaccin krijgen, is elke hoop op het, op een dieper niveau, mensen duidelijk maken van wat er zich afspeelt al verloren.
  Ik blijf echter, gewoon mijn mond open doen in groepen omdat het vaak de toehoordens van het gesprek zijn die iets oppikken. Dat merk je soms uit hun reacties.

 5. Wat een dilemma. Het is een eenvoudige klus om 76 soevereine volksvertegenwoordigers te selecteren. Het is echter een gigantische operatie om die 76 personen vervolgens daadwerkelijk op de stoelen in de 2e Kamer te laten plaatsnemen.

  • Heel erg leuke reactie, Peter.

   Moet er nog steeds om glimlachen en het beeld blijft goed hangen. Heb het ook al ingebracht bij een discussie.

 6. Moderatie *** zin verwijderd ***

  Krijgen de complotdenkers uiteindelijk toch nog gelijk, maar niemand die ze bedankt.

  Moderatie *** zin verwijderd ***
  *** We proberen zo min mogelijk te modereren, maar moeten ons houden aan het kader van de NL wetgeving. Anders maken we het de overheid heel gemakkelijk om vrijspreker op te heffen. Gelieve hiermee rekening te houden *** einde moderatie

  • “Ik weet uw daden en de verdrukking en de bedelstaf (maar u bent rijk) en de blasfemie van hen die zeggen joden te zijn en het niet zijn, maar een vergadering van de Tegenstander.
   Ik weet uw werken, en verdrukking, en armoede (doch gij zijt rijk), en de lastering dergenen, die zeggen, dat zij Joden zijn, en zijn het niet, maar zijn een synagoge des satans.”

 7. Moderatie. *** Reactie verwijderd. De reactie is strafbaar onder Nederlands recht en brengt het voortbestaan van deze site in gevaar. De site eigenaar is verantwoordelijk voor de inhoudelijke reacties van reageerders. Holocaust ontkenning is strafbaar. Gelieve hiermee rekening te houden bij uw reacties ***

  • Misschien was mijn reactie onduidelijk en is de benaming van de holocaust daardoor geïnterpreteerd als ontkenning.

   *** moderatie, verwijderd *** Het lijden, misbruiken en sterven van joden en evenzo van andere tientallen miljoenen mensen die hebben geleden en zijn omgebracht tijdens de oorlog verdienen evenzo en allen dezelfde herkenning.

   *** moderatie. Dank voor de nuancering, ik ga helemaal mee in gelijkheid van slachtoffers. Allen dezelfde erkenning. Iets anders zou een vorm van racisme zijn, en dat willen we niet. Een joods slachtoffer van het derde rijk is net zo erg als een vermoordde jehova of een homo. Helaas denkt de NL wetgever er anders over en hebben de joden wettelijk net wat extra bescherming gekregen. Je reactie brengt joden en zionisten in verband met een complot. Ook dat kan een strafbare reactie zijn. Je mag niet wijzen op dit soort complotten ***

   • …”Je reactie brengt joden en zionisten in verband met een complot. Ook dat kan een strafbare reactie zijn. Je mag niet wijzen op dit soort complotten ***”

    Hier moet ik de moderator geloven op zijn/haar woord, los van een holocaust ontkenning, was het mij niet duidelijk dat de wetgever reeds zover is dat er niet vrijuit kan worden gereageerd en zelfs niet van gedachten mag worden gewisseld hoe tegen zaken aan te kijken betreffende het zogenaamde ‘jodendom’ en het zionisme.

    Het bevreemd mij dat er wetgeving bestaat die het niet zou toestaan de huidige leugens, de manipulaties, de malversaties en de misdaden gepleegd door mensen uit deze categorie te benoemen. Standpunten daarover kan de wetgever misschien verbieden, maar de waarheden daaromtrent ook? Indien ja, dan zou dat betekenen dat we zijn terechtkomen in een zuivere dictatuur of tirannie.

    Gezien dit topic en de reactie en de uitleg van de moderator, dan lijkt mij het duidelijk in welke richting dit alles gaat en als dit klopt dan zijn we ver van huis en en zijn de vrijheden en baas zijn over eigen lijf en bezittingen voorgoed voorbij en wat daarna komt laat zich raden en zal de geschiedenis zich herhalen.

    Begrijpelijk hoe de moderatie werkt, maar ook jammer dat deze site ogenschijnlijk last heeft van koudwatervrees.

   • @De Sjaak

    “Begrijpelijk hoe de moderatie werkt, maar ook jammer dat deze site ogenschijnlijk last heeft van koudwatervrees.”

    Wat heeft het voor zin om dingen te zeggen waardoor een site die als doel heeft om informatie te verstrekken de kans loopt om uit de lucht gehaald te worden of gedwongen wordt om een boete te betalen ?

    De vraag dringt zich op wie deze site financiëel gaat ondersteunen op het moment dat men in een dergelijke situatie komt. Er zit een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. En ik denk inderdaad dat we kunnen stellen dat bepaalde zaken niet vrij uitgesproken kunnen worden; zoals bijvoorbeeld dat men op basis van beschikbare verwerkingscapaciteiten gebaseerd op officiële historische gegevens uit zou kunnen rekenen dat bepaalde aantallen slachtoffers nogal erg overdreven zijn en deze en wellicht het gepropageerde daaraan ten grondlag liggende concept dus ontkend kunnen worden.

    Kijk: https://renzoverwer.wordpress.com/2019/12/04/holocaustontkenning-en-haye-van-der-heijden-en-mark-rutte/

   • @Hundergier

    Het zijn altijd nog dezelfde machten of krachten die zich uitgeven voor iets wat ze niet zijn, de wolven in schaapskleren, en met dezelfde leugens en verdraaiingen die voor, tijdens en na de woII hebben bepaald hoe de waarheid dient te worden aangepakt. En tot op heden zijn deze machten of krachten nog steeds aanwezig en zelfs meer bezeten dan ooit bezig met eenzelfde methodiek de waarheid de mond te snoeren en de gehele planeet te sturen naar een punt of no return en die de verschrikkingen van woII zullen overtreffen. Ze krijgen daarvoor dan ook alle steun van de media en politiek met overheid.

    We zijn reeds zover dat sites, waaronder deze site, zich moeten of willen houden aan wetten van machten en krachten van voor, tijdens en na de woII en die nu weer of nog steeds of zelfs versterkt gelden. Ik heb alle begrip voor de moderator, maar het toont ook aan waar we staan en hoe we teruggaan in de tijd en monddood worden gemaakt, waarbij de wolven in schaapskleren zich kunnen verheugen op volledige bescherming middels een uitgekookt concept van censuur en onderdrukking gedragen en verdedigd door alle lagen van de bevolking. De angst zit (onbewust) dieper dan ooit en daarmee heeft de waarheid wederom verloren en zal de uitkomst zijn dat de weg der verschrikkingen vrij ligt richting alles wat maar denkbaar is.

   • @ De Sjaak

    De huidige gang van zaken is zum kotzen wat mij betreft. Gelukkig zijn er ook mensen, waaronder jongeren, die doorzien welke spellen er gespeeld worden.

    Persoonlijk denk ik dat we af moeten van een internet waarin de opperdienaars bepalen wat er door de hubs (ISP’s) doorgegeven mag worden. Mesh is de toekomst.

   • Eens met Andre dat dit zum kotzen is.

    Hundergier, klopt, 137c en 137d zijn bij holocaust ontkenning van toepassing, gevangenisstraf 1 jaar (2 in bepaalde gevallen mogelijk). https://maxius.nl/wetboek-van-strafrecht/artikel137c en https://maxius.nl/wetboek-van-strafrecht/artikel137d . De heiligschennis meneer zou in NL als hij het iets duidelijker zegt inderdaad voor een jaar de cel in kunnen gaan.

    Tegen Bol.com is aangifte gedaan omdat ze haatzaaiende boeken zouden verkopen, deze zaak loopt volgens mij nog. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5095681/grapperhaus-over-verkoop-naziboeken-bolcom-antisemitische-extreem

    Als je op je website anonieme reacties toelaat onder een artikel, dan ben je als site aansprakelijk voor de reacties: https://blog.iusmentis.com/2015/06/17/websites-verantwoordelijk-voor-reacties-anonieme-bezoekers/ Aangezien er geen registratie nodig is op vrijspreker zijn wij de sjaak als het fout gaat.

   • @Ratio

    Duidelijk en helder welke deur (doos van Pandora) is geopend. De wetgever zal zich onder nieuwe wetgevingen helemaal kunnen uitleven en hoe meer wetten, hoe meer macht voor de wolven in schaapskleren.

    En, het is al fout gegaan, anders was het nog steeds toegestaan te reageren op iedere denkbare wijze. En de vrijspreker en soortgelijke sites zullen in de directe nabije toekomst op eieren moeten lopen en is de kans groot dat er niets meer kan of mag en diverse sites volledig monddood worden gemaakt of dienen te sluiten.

    Het verleden met kritische vragen over bijv. de holocaust, de maanlanding en 9/11 zijn daarbij al niet meer interessant, het hier en nu richting ’toekomst’ gaat het helemaal (niet meer) maken.

    https://www.geenstijl.nl/5154195/denk-en-groenlinks-willen-werkstrafplaatsen-gericht-op-racisme-en-discriminatie/

    De strijders voor vrede, vrijheid en zelfbeschikking en al wat daar bijhoort zullen uiteindelijk worden ziek- en doorgespoten en zal er ook voor de ‘wereldverbeteraars’ daarna eveneens de hakbijl, het finale oordeel, vallen als ze uitgerangeerd en eveneens overbodig zijn. De (politieke) betweters en ‘wereldverbeteraars’ graven niet alleen ons graf, maar ook hun eigen.

    De wolven in schaapskleren, wiens verheerlijkte namen men dus volgens de wet schijnbaar niet meer mag noemen zijn aan de winnende hand en zullen een wereld voor zichzelf scheppen en wat ook hun einde zal inluiden. Alleen zullen wij of velen van ons dat niet meer meemaken en de eeuwige rust vinden met/door een spuit in de arm.

    Het cabal/kabala vogeltje zong vorig jaar in Israël voor haar meesters nog over onze toekomst in een mooie lyric.

    …”Not everyone is coming to the future
    Not everyone is learning from the past
    Not everyone can come into the future
    Not everyone that’s here is gonna last (Gonna last)
    Not everyone is coming to the future
    Not everyone is coming from the past
    Not everyone can come into the future
    Not everyone that’s here is gonna last (Gonna last)”…

    https://www.foreveryonenow.com/2019/05/madonna-quavo-future.html

    Ze/we hebben mensen met psychopatische kinderverstand een wapen en alle vrijheid gegeven en vinden het vervolgens raar dat we niets meer hebben te vertellen en zullen sterven? Dit is alles geen spelletje meer, maar serieuze gedonderjaag.

   • @Andre

    “Er is niets aan de hand, gewoon doorlopen, mensen”…”Dit was een mededeling van ‘uw’ Rijksoverheid”.

    https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/wat-zit-er-in

    https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/twijfels

    https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinatieschade

    Als een vaccin toch niet goed valt, uiteindelijk is niet één mens hetzelfde en reageert ieder lichaam weer anders, wie draait er dan op voor eventuele schade aangericht door vaccinatie aan jouw geest en jouw lichaam?

    In een groot en donker bos zal men dan belanden.

    “Hallo!!…Iemand daar? Iemand?Niemand?”

    Wie o wie is juridisch vervolgens aansprakelijk in een langslepende procedure waar men het dan maar moet uitzoeken en één of ander advocaat die het geen rotmoer kan schelen wat je is overkomen en je ziet als een zoveelste casus met nummer. En wat als er na een lang en bitter gevecht toch nog een schadebedrag uitrolt die men vervolgens moet delen met een advocaat. Wat is je gezondheid en je leven daarna nog waard als de rook is opgetrokken, dan ben jij degene die uiteindelijk blijft zitten met een fooi en een voor altijd kapotte gezondheid. 100% garantie geeft niemand je, niet de farmaceut, niet de arts die jou spuit, niet de Rijksoverheid, niemand staat garant en zeker niet voor de eventuele ernstige bijwerkingen.

    ———————————————–

    En de doorgesnoven jeugd van tegenwoordig is ook zo lekker wakker en kijk hoe begripvol voor andere meningen en acties, alles met (linkse?) liefde.

    Respect voor de aangevallen man, hoe rustig hij blijft en zich niet laat provoceren.

    https://twitter.com/i/status/1278117419723063296

 8. https://www.youtube.com/watch?v=PsQbgnQEZGE

  Door de coronacrisis is het vertrouwen in de politiek sterk gestegen. De aanpak van de pandemie door de regering wordt als daadkrachtig gezien. Een mogelijke oorzaak is de drang naar eensgezindheid in tijden van crisis, schrijft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een dinsdag verschenen rapport.

  Het SCP krijgt onder meer als positieve antwoorden dat het kabinet rust en eenheid uitstraalt, doorpakt en de leiding neemt in moeilijke tijden.

  Ook de goede overheidsfinanciën die nu als buffer worden gebruikt om de economie er bovenop te hepen, krijgen waardering. Vooral als dat wordt vergeleken met buurlanden die er financieel minder goed voor staan.

  Het onderzoek, dat sinds 2008 ieder kwartaal verschijnt, vertelt niet wat de individuele argumenten zijn om de politiek hoger te waarderen dan in voorgaande kwartalen.

  Met de stelling dat politici bekwame mensen zijn was 43 procent van de respondenten het eens, een stijging van 24 procentpunt vergeleken met een kwartaal eerder. Een vijfde was het oneens met de stelling, 37 procent wist het niet of had geen mening. Niet eerder noteerde het SCP zo’n grote verandering in de voorafgaande 49 kwartalen dat dit onderzoek wordt uitgevoerd.

  Niet alleen de politiek kreeg een vertrouwensboost. Ook andere instituties zoals de rechtspraak en grote ondernemingen scoorden goed in het afgelopen kwartaal.

  De trend zet zich verder door naar de verhoudingen in de samenleving. Mensen zijn eerder bereid een ander te helpen, vertrouwen elkaar meer en voelen zich eerlijk behandeld. Over het algemeen was er het afgelopen kwartaal meer gemeenschapszin en betere omgangsvormen dan in de eerste drie maanden van dit jaar, aldus het SCP.
  Vertrouwen te verklaren met Rally around the flag-effect

  Een toenemend vertrouwen in de politiek, andere instituties en in de medemens komt vaker voor in tijden van crises, schrijft het Planbureau.

  Voor wat de politiek betreft is dat te verklaren met het idee van Rally around the flag, zoals de Amerikaanse politicoloog John Mueller dat in 1970 voor het eerst beschreef. Mueller zag dat Amerikaanse presidenten meer steun van het volk kregen wanneer zij belangrijke beslissingen namen om dreigingen van buitenaf te bestrijden.

  Patriottische gevoelens en een afkeer van verdeeldheid liggen daaraan ten grondslag. Ook het gebrek aan kritiek van de oppositie op de regering in de media speelt een rol. Burgers krijgen zo het idee dat de president zijn werk goed doet.

  Hetzelfde effect was te zien na 11 september, bleek uit een ander onderzoek. Naast het Rally around the flag-principe, werden nog twee andere effecten zichtbaar: een toename van een autoritaire overheid met steun van militair optreden en minder privacybescherming en een toename van onderling vertrouwen in de samenleving.

  Het SCP ziet in Nederland geen hang naar autoritarisme, gezien de dalende voorkeur voor ‘krachtige leiders’.

  Het positieve sentiment voor politici is niet oneindig. Het SCP verwacht dat als de coronacrisis langer duurt, het ‘rally-effect’ kan veranderen in een beschuldigende vinger richting de overheid vanwege de aanhoudende maatregelen.

  • Al die adviserende instituten zijn volgeplempt met benoemingen, veelal geformaliseerd door de Kroon. Ook voormalig volksvertegenwoordigers zitten in verschillende besturen !!

   “In 2011 voerde het CPB een onderzoek uit naar de effecten van de euro voor Nederland en publiceerde dit onder andere in het boek ‘Europa in Crisis’. Een van de conclusies van het onderzoek was dat de euro een voordeel ter grootte van één weeksalaris heeft gebracht. In een interview met De Telegraaf in mei 2014 heeft voormalig directeur Coen Teulings toegegeven dat onder zijn leiding de positieve effecten van de invoering van de euro in dat onderzoek bewust door het CPB zijn overdreven”.

  • Sorry maar ik was vergeten de bron te vermelden .

   Dit trof ik aan op NU.NL , en ik vond het zo stuitend , dat ik het maar besloot in zijn geheel te kopiëren.
   Mocht dit niet toegestaan zijn , gaarne modereren A.U.B. .

   • Mja, nu.nl zou je kunnen betitelen als een verdachte bron die in de zak van de PTB zit. Kortom: vooral ook de keerzijde bekijken. De cijfers kunnen gepimpt zijn, evenals de voorgelegde vragen en de groep aan wie het gevraagd is, om maar een drietal punten te noemen.

    De keerzijde is dat er mensen zijn die sinds maart doorzien wat er aan de hand is en bereid zijn om aktief te protesteren, alhoewel lijken als die waarnemende burgemeester in Den Haag e.e.a. probeert te voorkomen.

    We zullen zien hoe dit uitwerkt. Dat het land eensgezind is zou ik allerminst willen zeggen. Dat de polarisatie tussen red pilled en blue pilled toeneemt daarentegen wel.

 9. @ De Sjaak en @Ratio.
  Dank voor de discussie. Wat mij betreft zinvol, daar ik niet over de kennis beschik m.b.t. dit controversiële onderwerp. De dialoog was goed te volgen.

 10. De maatschappij is in beweging en wel voortdurend. Met principes kom je er niet. Zo zitten vaccinaties in de verdachtenbank en zo zitten ze in de lift. Veelal is de trend your friend. Met behulp van marketing wordt daar op ingespeeld. Er moet toch iets te eten op de plank komen.

 11. “Analogie; Het is niet de schuld van de joden, dat ze een jas aanhadden, waar ze een ster op genaaid hadden. Toen had je op een zelfde maniier kunnen zeggen, doe uit die stomme jas.”

  Of de rest van de bevolking: naai zo’n ster op, zodat de nazi’s geen onderscheid meer kunnen maken. De Denen hebben dit gedaan.

  • Dat is een goed uitgedachte actie geweest van die Denen. Helaas valt zo’n actie niet uit te voeren met een covi pass. Ik denk dat er, als dat covi pass gedoe uitgerold zou gaan worden dat het enige wat tot de mogelijkheid behoord om eronderuit te komen is; een arts te vinden die je helpt of een hacker. Noem het maar een ondergrondse.

  • “..een gevalideerde toegang kunnen krijgen voor terugkeer naar hun werksituatie.”

   Spooky shit, dit. Healthprofessional wordt hellprofessional.

   Ik neem aan dat Hugootje en zijn baas het voortouw nemen. Alhoewel ik vernomen heb dat deze lieden zich boven anderen gesteld zien; zo heeft mevrouw Merkel gezegd dat ze geen muilkorf hoeft te dragen omdat ze altijd op 1.5 meter afstand is. Dat zou in Duitsland dus ook geldig zijn voor de onderdanen (not).
   Udo Ulfkötte heeft daar ook wat interessante dingen over gezegd. Sommige mensen zijn gelijker.

  • @jtprf

   Vriendelijke dank voor uw uitnodiging om off road nog wat van gedachten te wisselen. Misschien later, daar ik eerst moet verwerken dat het posten van feitelijke waarheden strafbaar is en sites daaraan gehoor moeten geven en er anders (zware) sancties volgen van de bloksnorren brigades, of zoiets?

   Ik snuffel geregeld rond op sites met ballen, waar de doorsnee brave en afgerichte burger vaak z’n neus voor ophaalt en anders wel bang is met de watermeloen boven het maaiveld uit te komen als ze laten merken verder te kijken dan de verkankerde neus van de corporatistische en gecontroleerde Pinocchio media, overheid en politiek lang is.

   Alternatieve media,
   https://niburu.co/binnenland/15292-grapperhaus-gaat-eind-maken-aan-vrijheid-van-meningsuiting

   https://alternatiefnieuws.org

   • Dat mag dan wel zo kunnen streven naar …. maar het is nog maar de vraag of dit
    voorstel gehonoreerd word, derhalve goedgekeurd. Grhaus kan wel menen wat en
    hoe, maar is niet op zekerheid. U kent de bureaucratie molen. Dat duurt , en men moet
    wat dat betreft op tempo handelen.

  • Blijkbaar is de controle hiero nog niet zo erg dat persoonlijke e-mailadressen niet geplaatst kunnen en mogen worden. Zo erg zal het dus wel niet zijn.

   Over andere sites die hun pietje buitenboord laten hangen: ook WordPress neemt de vrijheid om te beoordelen wat volgens hun definitie door de beugel kan, deze is vast wel bekend: fenixx.org
   Ik kan me niet voorstellen dat de (Pareto) 20% extreme inhoud die dat soort shite veroorzaakt het het waard is om de hele santekraam te moeten verhuizen en aanpassen. Dan maar beschuldigd worden van het hebben van geen ballen; lekker belangrijk.

   • @Oostrom

    “Ik kan me niet voorstellen dat de (Pareto) 20% extreme inhoud die dat soort shite veroorzaakt het het waard is om de hele santekraam te moeten verhuizen en aanpassen”

    Met of zonder ballen, dergelijke vraag en tegenwoordig eigenlijk aan alles, vegen ze in Den Haag dagelijks de poepert mee af, daar telt alleen het resultaat van ausradieren en kaltstellen.

 12. @De Sjaak, laat gelezen, maar ok, ik zie wel of we dit tot gesprek elders kunnen voort doen. Online eigenlijk nergens, of
  u hebt een suggestie, die dan wel in goed overleg plaats vind.

Comments are closed.