Het verbod op de demonstratie vandaag op het Malieveld is door de rechter bekrachtigd. De organisatie roept op niet te komen:

[begin aanhaling viruswaanzin] Zonneklaar is dat we niet mogen spreken, niet mogen demonstreren. Een grondwettelijk recht dat zelfs niet in een noodtoestand aangetast mag worden nota bene.

Ons rest geen andere conclusie dan dat niet opgekomen mag worden voor de vrijheid in Nederland, tenminste als je daarbij je te weer stelt tegen staatsbeleid en staatsingrijpen in het persoonlijk leven van alle mensen in Nederland.

Dit kan en mag niet getolereerd worden door de burgers van Nederland..

Gezien de risico’s die het bijwonen van een ‘verboden demonstratie’ met zich meebrengt en de gebleken bereidheid van de Staat geweld te gebruiken, roepen wij niemand op om te komen. Want helaas, zo ver is het dus gekomen in ons eens zo lieflijk lijkend Nederland.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden heeft namelijk aangekondigd hard te zullen optreden tegen mensen die ondanks het verbod toch op vreedzame wijze hun mening willen uiten. Wij gaan in gesprek met de politie en de beleidmakers om te voorkomen dat het gaat escaleren maar doen vooral een oproep niet te komen.

Onze gezamenlijke zaak is niet gediend met beelden van geweld en vernielingen. Er is al genoeg schade toegebracht aan ons land.

Wij hebben alles in het werk gesteld om een mooie en vreedzame demonstratie te organiseren, en twee rechtszaken gevoerd om dit mogelijk te maken.

Vanzelfsprekend gaan wij door. Ook zonder demonstraties. Wij bereiden een unieke actie voor. De democratische rechtsstaat, dat zijn wij allen. Wij gaan ons doel bereiken, maar wel met liefde en geduld.[einde aanhaling viruswaanzin]

BIZAR. Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. De organisatie stelt Dit kan en mag niet getolereerd worden door de burgers van Nederland, om vervolgens haar keutel in te trekken en een oproep doen om te luisteren naar dit verbod.

De vraag is volgens mij deze: Hoe moet je omgaan als je land steeds meer kantelt richting politiestaat? En daarbij gebruik maakt van een doel heiligt middelen argumentatie die door een groot deel van de bevolking wordt geaccepteerd?

 

39 REACTIES

 1. Ben zelf niet van demonstreren, maar was deze keer toch van plan! Wat is wijsheid en moeten we nu het door de mensen waar tegen protesteren verboden wordt maar weer braaf terug in ons hok of juist nu laten zien dat we “niet” luisteren en zelf bepalen wat we wel of niet doen!
  Neig toch te gaan. Hmmm 😏 wie weet raad?

  • U hoeft niet uit twee kwaden te kiezen. Er is geen dilemma. Laat weten wat u ervan vindt en waar u voor staat. Doe dat op een andere plek dan het Malieveld. Of op een andere manier. Laat per brief van u “horen” bijvoorbeeld.

  • Ook al zou de demonstratie wel op het Malieveld mogen plaatsvinden, ik zou er niet naar toe gaan. De argumentatie van Viruswaanzin deugt niet.

  • Ik weet raad; niet gaan! Hoezeer ik ook uw redenering begrijp. Timing is in deze bepalend. In mijn commentaar hieronder geef ik u mijn argumentatie.

  • Wees maar blij dat je niet gegaan bent, een overmacht van politie, gemaskerd en gewapend en gekleed als een rugbyspeler voor een handjevol mensen, het was ronduit schandalig, iedereen werd opgedreven als honden. Veel arrestaties om helemaal niks, het is over en uit met Nederland en de wereld, er komen geen verkiezingen meer want volgend jaar is de Nazistaat compleet en dan gaat ook het verdrag van Lissabon is werking waarin staat dat er mer scherp mag worden geschoten op demonstranten enz en gezien het gedrag van de politie psychopaten zullen ze dit graag doen. ook zij met hun familie ontkomen niet aan de verplichte nanochip vaccinatie over 2 maanden maar die lui zijn te stom om dat te snappen. Ze maakten zelf de keuzes weer om mensen op te pakken. In de oorlog deze ze hetzelfde en executeren zaten ze niet mee ook vrouwen en kinderen. Dit is jullie voorland, maar voorla niet bellen en mailen en aanspreken van mensen hoor en zeker niet je smartphone wegpleuren, nee gewoon wegkijken dan kom je ver.

 2. @Ratio, heb je wel de moeite genomen artikel 9 van de grondwet te lezen? Plus het verbod betreft (slechts) het Malieveld. Ik begrijp je zorgen, maar je overdrijving maakt je stukje niet sterker. Volgens mij werkt het eerder contraproductief en niet in het voordeel van het libertarisme.

  • @Bertuz. de gearceerde tekst en de vette tekst is een aanhaling van de site van viruswaanzin. Zal dit duidelijker maken door begin en einde aanhaling weer te geven

   • Dat is dan uitsluitend voor Bertuz, want de rest van Nederland weet waar aanhalingstekens voor staan.

    Customized service; uitstekende dienstverlening hier en nog gratis ook.

  • @ Overnight.
   Zwartsluis ? Mag dat nog ? Of toch liever Witharen (bij Ommen) ?
   Nederland is langzamerhand omgetoverd tot een NSB-staat en WIJ zijn getuigen !!!

 3. Is het daadwerkelijk zo dat een groot deel van de bevolking de argumentatie accepteert of is dit een beeld dat de msm creëert en vervolgens door een groot deel van de bevolking als een gegeven wordt beschouwd?

 4. Ratio, dank voor het artikel en betrokkenheid.

  STAAT
  Allereerst, de organisatoren maken een grove en storende fout in de inleiding met gebruik van de termen ‘staatbeleid’ en ‘staatsingrijpen’. Er had moeten staan ‘overheidsbeleid’ en ‘overheidsingrijpen’. Hiermee is namelijk gelijk de tegenstander gedefinieerd.

  Argumentatie: de staat is geen aanspreekbare entiteit daar het bestaat uiteen lap grond met grenzen met daarop een volk en een ingehuurde overheid. De overheid is daarentegen wel aansprakelijk (na break-down van de acties en de daaraan verbonden actoren). En de rechterlijke macht; die is gouvernementeel en staat hiërarchisch gezien in relatie met de uitvoerende macht.

  Ik besef dat staat en overheid als synoniemen worden gebruikt, echter dit is misleidend. En hiermee geven de actievoerders en organisatoren aan dat ze niet begrijpen hoe het bestuursmodel in elkaar steekt. En dit is een wankele basis voor verandering. Dit maakt ieder protest bij voorbaat kansloos. Alles begint nu eenmaal bij kennis.

  Engel is een competent en gedreven persoon en dient hoog geacht te worden. Echter, strategie, tactiek en organisatie zijn hierbij de succesfactoren waarover hij niet beschikt (geen waardeoordeel, maar een observatie). Dit soort competentie dient verworven te worden.

  Noot: Dat hij overigens goed tactisch gevoel heeft, heeft hij aangetoond met het afblazen van het protest.

  PROTESTEN
  Wat betreft het voorgenomen protest. Dit is vanzelfsprekend een emotionele aangelegenheid die voortkomt uit terechte verontwaardiging. Echter, hierbij is geen rekening gehouden met:
  – Hoe het recht werkt,
  Adequaat reactie van Andre gisteren: “Moraal en wet lopen uiteen.”
  – De tegenstander,
  Adequate reactie van Niko gisteren: Denk als Sun Tzu “Ken jezelf en de ander…”

  Kortom, het komt erop neer dat protesteerders ONGEORGANISEERD en ONBESCHERMD gaan rondlopen tegenover een georganiseerde en beschermede tegenstander. Gekkenwerk. Dit gaat dan ook een kansloze onderneming worden vandaag, morgen, overmorgen etc.

  Wat betreft ‘ongeorganiseerd’:
  Uiteraard was er vandaag sprake van een bepaalde organisatie. Deze gaat echter uit van een evenement en niet van een beweging die bottom-up is opgezet. Ik meen dan ook dat Niko gisteren een adequate suggestie heeft gedaan: “Waarom niet demonstreren op het grote plein in je eigen stad, of een stad in de buurt die je kent? “.

  Wat betreft ‘onbeschermd’:
  Nu de politieautoriteiten hun neutrale positie in de rechtstaat hebben verlaten en ingezet worden als stoottropen van de overheid, dient er bij proesten goed te worden nagedacht over individuele- en groepsbeveiliging binnen het kader van de rechtstaat.

  Ik hoop voor de voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden dat zijn vrouw, kinderen, familie en kennissen niet tussen de protesteerders rondlopen. Anders gaat de voorzitter niet meer uitgenodigd worden op verjaardagfeestjes.

  VRAAG
  “Hoe moet je omgaan als je land steeds meer kantelt richting politiestaat?”

  Terzijde: De vraag is niet de vlag die de lading dekt. Nederland is een dictatuur en geen politiestaat. De politie is het middel en de dictatuur is het doel.

  Antwoord: strategie en tactiek.

  Kortom, we hebben te maken met een uiterst bekwame tegenstander die bereid is tot het uiterste te gaan om hun belangen te verdedigen. Het gaat een strategisch en tactisch spel worden:
  – Strategie, nutteloos om hieraan te beginnen zonder volledig doorgewerkt plan (inclusief risico’s). Een plan dient niet alleen de problemen te adresseren, maar ook de oplossingen te bieden. De geschiedenis heeft geleerd dat de best georganiseerde partij van een opstand profiteert. Niet de moreel juiste partij.

  – Tactisch: Het speelveld overziend beschikken de actoren ieder over een sterk wapen, namelijk geweld (overheid in samenwerking met wetgevende en rechterlijke macht) versus massa (volk). Bij confrontatie gaat dit tot veel slachtoffers leiden. De moeilijkheid hierbij is natuurlijk wel dat de politie hun eigen familie en kennissen gaat slachtofferen. Een goed voorbeeld van inzet van de massa was het Egyptische volk dat massaal de straat op is gegaan om de huidige president Sisi te steunen. Schieten op de massa in een stedelijke omgeving is onbegonnen werk.
  Uiteraard voorziet een tactisch plan ook in vijandelijke infiltratie in organisatie en protesten.

  CONCLUSIE
  Het ziet ernaar uit dat we in het eindspel terecht zijn gekomen van onderwerping of vrijheid. Leuk is anders, maar dit is nu eenmaal de situatie. Indien het tot een confrontatie komt dan hoort de uitslag volgens Sun Tzu reeds vast te staan; volgens hem is de fysieke confrontatie slechts de allerlaatste formaliteit die even doorlopen dient te worden om het onderwerp af te sluiten.

   • Doe me een lol Bertuz, reageer uitsluitend indien je ook een argument toevoegt aan de oprisping!

   • Een keuze uit twee, Bertuz:
    – Opmerking hard maken en aangeven welke fase(s) voorafgaan aan het eindspel;
    – Opmerking intrekken.

    Meer keuzes zijn er niet m.b.t. discussie (althans, ik ga er vanuit dat u serieus wilt worden genomen en zelfrespect heeft).

    Uiteraard kunt u ook niets doen en aansluiten achteraan in de rij; oriëntatiepunten Andre en Raimond V.

  • Leuk al die theorieën, maar daar heb ik niets aan. Wil gewoon fysiek aan de mensen die menen ons te moeten besturen dat ik hier geen behoefte en boodschap aan heb!

   Ieder mens is zelf verantwoordelijk voor zijn gezondheid en heeft een ander niets (ongevraagd) mee te maken! Artikelen in de grondwet (6??) leuk bedacht maar heb hier niets mee te maken, alleen maar last van. Ik ga!!

   • @JohaWeide.
    Succes!

    Zou het leuk vinden als u ons op de hoogte houdt van de afloop en uw ervaring?

    Vaya con Dios!

 5. Het is niets anders dan een demonstratie van de macht hoe ze je denken en handelen bezitten. A symmetrisch reageren. Hoe? Wat geeft hen die macht? Een blind geloof, in de kinderschoot gedwongen.. https://youtu.be/VHpkQZErm7g . Koop niet die nieuwe auto ontneem hun macht, vernietig Mammon door alleen nog de blauwe dwang aflaat te betalen, 2e hands kopen, ruilhandel, werk voor werk……..

  Vooral zelfstandig worden, niet opstandig.

 6. Het is niet perse bukken vind ik. Op het Malieveld speel je het spel op hun terrein, op hun voorwaarden, op hun manier en met hun hoernalisten die jou als ‘schuimbekkende debiel’ afbeelden. Als je niet heel goed bent voorbereid dan heb je niets te winnen daar.

  Ik denk dat Viruswaanzin beter decentraal kan gaan demonstreren: op de plaatselijke (Grote) Markt, Kerkplein, uitgaansplein, park, enz. In 100 steden tegelijk. De boel goed voorbereiden en zorgen voor steun onder de bevolking. Er zijn niet genoeg ambtenaren om iedereen tegelijk aan te pakken. Ook goed op beeldvorming en PR letten; wil je op een foto in de media staan met allerlei hippies en andere rare types die niet zo ‘fotogeniek’ zijn? Lees Saul Alinsky. https://archive.org/details/RulesForRadicals

  • Wat betreft Alinsky en anonimiteit.

   Anonimiteit is een onderwerp die bij de rechtszaak van Jeroen Pols en Willem Engel tegen de ‘staat’ naar voren is gekomen. Die mannen doen geweldig werk en operereren uitstekend met de dubbele actie van rechtszaak en protest.

   Echter, bij die rechtszaak zien we dat die twee mannen als individu opereren, terwijl hun tegenstander anoniem opereert in de entiteit van ‘staat’. Het begrip ‘staat’ is verkeerd toegepast. De overheid vormt namelijk niet de ‘staat’, maar is onderdeel van de ‘staat’ !! Het begrip ‘staat’ is demagogiejargon; dictatuur verkocht als democratie.

   Alinsky stond een aanpak voor om zaken te personaliseren en zodoende een level playing field te creëren. Ben juridisch niet competent maar zie de logica om de minister van volksgezondheid Hugo de Jonge te dagen. Disclaimer: ik besef dat ‘wet’ geen ‘recht’ betekent.

   Alinsky: “Pick the target, freeze it, personalize it, and polarize it”.

   Kortom, het ligt in de rede om even een stapje terugdoen, het slagveld opnieuw beschouwen en de tactiek aan te passen. Temeer, daar er behoorlijk wat te leren valt van de rechtszaak (waarin de aanvankelijke rechter werd gewisseld en de acterende rechter is gewraakt) en de gesaboteerde protesten.

   Nederland mijn Vaderland ( en niet van de overheid c.q. politieke kartelpartijen).

 7. Vandaag toch maar naar Malieveld gegaan om de situatie met eigen ogen te bekijken!!
  Geen demonstranten, alle toegangswegen waren geblokkeerd met politie, busjes, motoren en te paard! Heb er zo vierhonderd geteld (uiteindelijk gestopt met tellen) maar het leek eerder op een politie demonstratie. Ook een dertigtal politie agenten gezien verkleed als hooligans, zaten bij elkaar (geen anderhalve meter😉) koffie te drinken achter geblindeerd hekwerk! Klaar om op te treden.
  Het geheel was een trieste politie staat optima forma .
  Nou ik denk dat het idee van Nico om decentraal te protesteren uiteindelijk het meest productief zal zijn, want niets doen is volgens mij ook geen optie!

  • Het is een adequate conclusie om niet centraal te gaan protesteren, maar decentraal. Een tweede conclusie zou kunnen zijn dat het protest opgeschaald zou kunnen worden van ‘viruswaanzin’ naar ‘dictatuurwaanzin’.

   Omdat u praktische bent ingesteld, hierbij enkele zaken waarmee rekening dient te worden gehouden:

   – De tegenstander (letterlijk de politie) opereert volledig georganiseerd terwijl u daar persoonlijk en onbeschermd rondloopt. De politie opereert op basis van een centraal geleide commandostructuur en is gewend om te bewegen in groepen. Daarbij kent de politie drie eenvoudige bewegingen: charge, plaats houden en terugtrekken. Voorts dient er rekening te worden gehouden met insluiting en vijandige infiltratie (uitstekende observatie de verklede koffiedrinkende politiehooligans). Er is weinig kans om de het protest onbeschadigd te beëindigen.

   – Dat u onbeschermd gaat protesteren, zonder beschermende kleding en politiebescherming, is geen sterk uitgangspunt;

   – Bij eventuele (onverhoopte) arrestatie wordt u meteen op achterstand gezet en in de criminele en financiele hoek geduwd. Hieruit moet u terugroeien. En bij een eventueel volgend proces van vooraan beginnen. Bij een tweede arrestatie bent u meteen een recidivist en wordt ongetwijfeld als voorbeeld gebruikt met strenge straffen. We hebben de rechter zien opereren; wat een blamage in onze godvergeten rechtstaat.

   Kortom, er is veel te zeggen voor de insteek van decentraal protesteren. Hiermee wordt het voordeel van volksmassa goed uitgespeeld en tegelijkertijd het politieoverwicht van centraalgeleide commandostructuur fors teniet gedaan.

   Succes.

   Vaya con Dios.

  • Agent Provocateurs.
   Lopen een beetje provocerend en dreigend rond, en die foto komt dan in het nieuws en bepaalt de stemming, terwijl de echte demonstranten staan te kijken van “Wie zijn die gasten nou?”

   • En precies dit is het spel; tactiek en strategie. Dit zijn de succesfactoren. En … het volk heeft te maken met een formidabel goede tegenstander !!

 8. Dank voor de tips en ja als individuele burger maak je geen kans tegen een politie leger! En toch vele burgers misschien wel. Ook heb ik geen pantser kleding aan maar ga juist als heer, jasje, dasje en hoed (kortom als brave voorbeeld burger) en dat helpt ook, ik mocht gisteren zonder vragen of opmerkingen door de politie cordon, terwijl de meeste andere werden tegengehouden!
  Geef de moed niet op!!

 9. Als ze in naam van BLM hadden willen protesteren waren nog diverse politici gekomen om te laten zien hoezeer ze deugen.

  • Correct, maar is wederkerig. Hiermee betreden we het tactische domein. Volgens Alinsky is tactiek een herhaling van actie, reactie, actie, reactie etc.

   Dus, het ligt in de rede voor het volk om het aanvankelijke virusprotest nu te verbreden met politiekprotesten (dictatuur), economieprotesten (Nexit), sociaalprotesten (migratiepact), demografieprotesten (ontvolking), technologieprotesten (privacy) en ecologieprotesten (klimaatakkoord). Voor ieder wat wils.

   Daarbij altijd voor ogen houden dat macht dynamisch is (kan niet worden opgeslagen als een tastbaar iets en moet altijd groeien om dominant te blijven) en uitsluitend gestoeld is op geld en (gekochte) mensen. Er zit geen diepgang achter. Het is wat intimidatie door zwaaien met wapens. En geeft meteen de kwetsbaarheid aan van de macht. We hebben op een zenuw gedrukt.

   Nederland mijn Vaderland.

 10. @ Ratio, in vorige commenatren las ik jouw vragen over de realiteit over het werkelijke provoceren agent provocateurs.
  Deep fake beelden kan ik niet beoordelen.
  Maar ik kan je verzekeren dat er door de politie wel op wordt getraind. Dat gebeurd op de Politieacademie Ossendrecht aan de Pannenhoef.
  Vroeger werden er dienstplichtigen ingezet als tegenstander. Een vriend van mij heeft destijds nog een ME pioen bewusteloos gegooid met een aardappel. Er gaat een grote kracht uit van honkballers.
  Onder de dienstplichtigen bevonden zich wel stillen. Dat werd aan de dienstplichtigen niet verteld. Dus af en toe lieten die een soldaatje struikelen zodat de chargerende ME wat aas hadden om op te meppen. Ook oefenden stillen door op het einde een paar soldaten achter de ME linie te brengen.
  Als er op wordt getraind dan wordt het waarschijnlijk ook uitgevoerd.

  • gdvr, gdvr , gdvr
   commenatren = commentaren
   gebeurd = gebeurt

   • Maakt niet uit , iedereen begrijpt wat je zeg.t

    En dat is wat teld……huh.

   • @ MvL, tsja Voight Kampff heeft hier ook al iets over gezegd. Wat doet die scooterrijder daar zonder plan, zonder back up?
    Stuitend is het wel. En als je dit ziet kan weet je dat je je op het ergste moet voorbereiden de komenden periode.
    Om nu nog iets van martial arts te gaan beoefenen is het te laat. Dat vergt oefening en dus tijd.
    Je ziet dat de agenten dit vaak geoefend hebben. Signalen via hand op de schouder, grijpen naar wapens achter de rug, scooter de juiste kant op gooien, de grootste lul vooraan. En ze zijn zelfbewust van hun karma. Want ze dragen maskers. Maar het is de burgemeester die het bevel geeft. Dit los je uiteindelijk alleen op met een tribunaal, maar dan is de strijd al gestreden.
    Er zijn ook manieren om wat sterker te staan. Maak het moeilijk. Ergens vastketenen via handen met een metalen buis erom. Kost heel veel moeite om je dan op te pakken. En het vergt lef om het ook te doen.
    Ben je bang van honden? Pepperspray tegen honden is in Duitsland zo verkrijgbaar. Dat is 3x krachtiger als wat de politie zelf heeft.
    Alarmsignaal 110 db zo groot als een lippenstift is eenvoudig verkrijgbaar. 1 in elke hand en je houdt iemand zonder oordopjes op afstand. Zorg wel voor extra vulpatronen. Dan kun je wat langer toe.
    Wil je fysieke bescherming? Ga je vooraan staan?
    Geen slippers, geen shorts, geen korte mouwen, scheenbeschermers onder je kleding, elleboogbeschermers (honkbal), body protectors (honkbal, hockey), allemaal verkrijgbaar. Let op wie er een “oortje” in heeft. Zorg dat ze bekend gemaakt worden in de groep.
    Be like water. Je zei het zelf al. Dit is van Bruce Lee.
    De Sifu van Bruce Lee, Ip Man, zei het ook “elk gevecht dat je niet uitvoert heb je gewonnen”.
    De huidige lineage zegt “ga niet voor een rijdende trein staan.”
    Je kunt dus wel actie voeren (de rails ombuigen) maar geen gevecht aan gaan (voor de trein gaan staan). Actie vergt een plan, het liefst verenigd.
    Wi je echt rellen? Ik raad het af.
    Wil je het toch, maak een plan. Ik weet niet of tips ter aanval zijn toegelaten. Die geef ik nu dus niet.
    Wat doe ik zelf momenteel? Elke agent die ik in mijn omgeving ken duidelijk maken dat ze bij een abjecte groep horen.

  • @ van der Klundert
   Bedankt voor waardevolle info.

   Wat een passend beeld van de treinrails. Een vriendin van mij zei toevallig laatst. ‘het zijn de dwarsbalkjes die de rails recht houden’

   U analyseert dat filmpje helder. De tegenstander is wel errug sterk dat ga ik nu wel steeds meer zien ook.
   En toch pakken ze dan de zwaksten lijkt het wel
   https://www.youtube.com/watch?v=XUZDos9VQI4

   Het ergste hieraan vond ikzelf. Dat niemand die vrouwen corrigeert. Er stonden toch genoeg mannen omheen. Zelfs volgens mij de eigen.
   Dat is met het bloemenmeisje ook zo.
   Die krijgt van iedereen complimenten dat ze dat heeft gedaan.
   Maar het is van de zotte zoals zij daar is gaan staan op haar slippers.
   En zelfs riep ze andere dames op ook te komen op slippers en met bloemen.

   Het benne rare tijden

 11. De regering is door deze waanzin gegrepen, daar moet motie van wantrouwen door de 2de kamer komen!

Comments are closed.