Zeker met Corona blijkt dat het eerste wat geregeld zou moeten worden, cash geld is.

Als het virus na een paar uur verdwijnt, of niet bevattelijk is buiten 1-2 m kun je je afvragen of dat briefje van 5, na een nachtje in je portemonnee te hebben gezeten, nog erg besmettelijk kan zijn.

Ergo, wanneer de overheid cash betalingen verdacht vindt, om wat voor reden dan ook, zou er misschien wat anders aan de hand dan Corona kunnen zijn, bijvoorbeeld dat ze graag controle over u en uw leven = uitgaven patroon wensen.

Vandaar dat ik u wijs op een bankberichtje, waardoor u toch nog een beetje kunt terugvechten: meer via SNS cash, waarschijnlijk doen de andere banken dat ook:

Meer contant geld opnemen
 Sinds 15 juni kunt u bij alle geldautomaten in Nederland maximaal € 5.000 contant geld opnemen. Eerder kon dat alleen bij onze eigen geldautomaten. Wilt u een hoger bedrag opnemen? Vergeet niet om uw pinlimiet in Mijn SNS of in SNS Mobiel Bankieren tijdelijk te verhogen.

Met andere woorden, u hoeft geen actie te voeren en te demonstreren om cash te behouden, maar gebruik gewoon zoveel mogelijk cash.

En op de filosofische tour: wanneer een overheid haar ‘eigen’ cash niet ondersteunt, hoe betrouwbaar is die overheid dan wel niet? Met andere woorden, hoeveel vertrouwen kunt u dan nog in geld hebben? Snel wat anders kopen (met cash).

4 REACTIES

  1. ik sta best open voor creatieve verbanden, maar de link tussen het cash artikel en vaccins ontgaat me. Zou prettig zijn om on topic te blijven, zeker wanneer er hele lappen engelse tekst gedumpt worden.

  2. Grappig feitje, weet je welke currency de hardste currency was na de invasie van Irak? De Irakeese Dinar. Waarom? Omdat de Amerikanen (en hun vazallen) de Irakezen de Dinar niet lieten bijdrukken om zo de Dollar als currency daar te introduceren. Soms gaat bad money drives out good money niet op. Lijkt er op in dit voorbeeld dat dit met fiat niet opgaat. Nu de Irakezen weer Dinars bij kunnen drukken is de Dollar weer favoriet. Echt een heel uniek fenomeen.

    Een ander uniek fenomeen welke we waarnemen tijdens corona is dat de vraag naar fysiek geld fors is toegenomen. Niet als betaalmiddel maar als store of value. Heel bijzonder om te zien hoe het ”collectieve brein der mensheid” zich nu lijkt voor te bereiden op een Irak scenario…..

    groeten,
    Hugo

  3. Ik vind dat kopieren plakken niks, zet dan gewoon de link neer dan kunnen we zelf beslissne

  4. Het is bijna heiligschennis om de naam van Johnny Cash te misbruiken

Comments are closed.