Ik houd niet zo van persoonlijke aanvallen. Maar Grapperhaus vraagt er nu toch zelf om. Hij noemde mensen die huisfeestjes geven (waarbij het houden van afstand onmogelijk is) aso’s. Er zouden strengere maatregelen genomen worden bij asociaal gedrag. Op zijn eigen bruiloft waren geen handhavers aanwezig. Gelukkig maar, want die hadden hun handen vol gehad. De video is een beetje suggestief. Wat we eerst zien is handhavers bij wat een kinderfeestje zou zijn. Met honden en wapenstok. En daarna zien we de bruiloft van Grapperhaus. En we sluiten weer af met het feestje waar wel gehandhaafd werd.

14 REACTIES

 1. Proces verbaal opnemen en schokken, je moet wel het goede voorbeeld geven of niet soms?

 2. Altijd apart dat als het de media lukt kritiek te geven op de heersers, dan lukt dat alleen bij overtreding van de meest onbenullige maatregelen die ze zelf hebben afgekondigd. Niet dat ze onschuldige burgers laten bombarderen in hopeloze buitenlandse missies, dat ze complete samenleving in lock down doen voor een virus wat al vertrokken is, de economie ruineren, mensen hun levenswerk kapot maken, nee dat ze geen 1.5 meter afstand houden, of zelf even hun mondkapje omlaag trekken.

  • Klopt. Wellicht moeten we gewoon een platte populistische site beginnen. Gewoon zielig dat ik met dit slecht geschreven artikel waar ik op de man speel en waar ik me eigenlijk een beetje voor schaam opeens een stuk of 20 FB likes krijg in een paar uur.

 3. Wat ontbreekt in de kritiek die ik hier en daar gelezen heb, is dat Grapperhaus, de verkiezings-sjoemelaar van het CDA (met de rare schoenen) en beroepsleugenaar Rutte de dictators van NL worden als die ‘Noodwet’ is goedgekeurd door het parlement. In de praktijk zal het Grapperhaus zijn die dan per decreet beleid kan bepalen – denk ik.

  Zeker van zo’n type mag je verwachten dat hij zijn eigen regels naleeft. Een klassiek geval van “Do as I say, not as I do”.

  Volgens de Telegraaf: “Grapperhaus: spijt van momenten zonder gepaste afstand”. Als hij dat echt heeft gezegd dan neem ik aan dat de horeca dit argument ook kan gebruiken? Of wie thuis een feestje geeft.

 4. @ Larissa. Hi Larissa. Als ik gemeen wil zijn en goedkoop wil scoren, heb je de foto van de toekomstige mevrouw Grapperhaus gezien? Dit is een opmerking ver beneden de gordel. Maar gezien de likes bij dit artikel waar ik me eigenlijk voor schaam is dit kennelijk het niveau wat een deel van de lezers wenst. Ik wil me niet tot dit niveau verlagen. En hoop bij deze dat de tortelduifjes het geluk vinden dat eenieder nastreeft. Ook al beschouw ik Grapperhaus als een bedreiging voor het geluk van veel Nederlanders. Hoe meer mensen een soulmate treffen hoe beter. Dus, Grapperhaus, ik mag je niet, maar gefeliciteerd. Ik hoop dat je samen met je vrouw het geluk mag vinden. Elsevier was decennia geleden een moreel kompas, zeker het gele katern. Ik hoop dat je luistert naar je ega. Voor zover de geest van het gele katern nog in haar voortleeft.

  Over hamer, spijker, en spot on. Larissa. Je hebt helemaal gelijk. We moeten niet de schuld bij Grapperhaus of Rutte neerleggen. Maar bij de mensen die zich laten manipuleren. Ze moeten beseffen dat ze gemanipuleerd worden. Ze moeten de psychologische processen begrijpen. Waardoor ze zich tijdens een crisis instinctief achter Rutte scharen. En beseffen dat dit thans foutief uitpakkende genetische programmering betreft waardoor ze gemanipuleerd worden. Dat is een boodschap waar ik achter sta en waarvoor ik me niet schaam. Grapperhaus en anderen drukken na advies van hun ambtenaren gewoon op knoppen en het grootste deel van de bevolking reageert instinctief. Vooral kennis en begrip van psychologische processen zoals pcrs al jarenlang iedere maandag verkondigt kan ons verder brengen. Pcrs to the rescue!

 5. wat een lul die Grapperhaus,

  Echt gewoon een asosiale rat die met twee maten meet als het hem uitkomt. En als het dan mis gaat en je de zaak wil sussen je door even 750 euro naar een charity over te maken, dan is dat verhoudings gewijs gewoon een natte scheet, als je weet dat die kale aso, zelf, minstens 15000 euro Netto per maand aan steekpenningen ontvangt (salaris verdien je en dat is hier niet het geval). Als ie ballen zou hebben, dan maakte hij naar verhouding gewoon even 25000 euro over voor elke gesloten horeca onderneming die hij via zijn boa’s 5000 euro boete heeft “gegeven”

  Wat een kale klerelijer met zijn pafferige rot kop en hautaine harses. Ik zou zeggen per direct aftreden en nooit meer in de politiek en nooit meer ons de wet voorschrijven. Ga je nieuwe moppie maar naaien, maar niet ons.

 6. Wat nu als je een boete hebt gekregen en dit voor de rechter brengt en refereert aan deze beleidsmaker.
  Benieuwd of je de boete dan krijgt of met klasse justitie moet leren leven?

 7. Als een minister of een agent door rood rijdt, maakt dat niet alle bekeuringen die daarvoor zijn uitgeschreven ongeldig.

Comments are closed.