Hoe vaak hoor je niet als reactie op een artikel dat hier weer eens onzinnige maatregelen aan de kaak stelt: ‘zo zijn nu eenmaal de regels’.

En dan is er geen discussie meer mogelijk, want: ‘zo is het nu eenmaal

Dat veel van die regels onlogisch, oneerlijk en averechts werken doet er niet toe: ‘dit hebben we nu eenmaal met z’n allen democratisch afgesproken’

Toch lijkt er bij Corona een kentering op te treden. Nu nog een minderheid, maar steeds nadrukkelijker worden er vraagtekens gezet en acties gevoerd bij het ‘beleid’ dat onze overheid voert. En ook de ongehoorzaamheid op die regels neemt toe.

Horeca Nederland boycot de 1.5m regel, mensen bepalen zelf of ze wel of niet een restaurant met minder dan 1.5 m in willen. Op het strand is er niets aan de hand. En de discussie over het nut van (niet-medische) mondkapjes is duidelijk.

Wanneer niemand zich aan onzinnige regels houdt, is er geen (bewapende) boa meer in staat om te te handhaven.

Een nieuwe trend? Zou het echt kunnen dat wanneer meer mensen die 1.5 m en mondkapjes links laten liggen, we een beetje vrijheid terugwinnen?

Met het gevaar dat de overheid haar macht des te harder tracht te behouden: als jullie je niet aan mondkapjes houden, komen we met nog zwaardere maatregelen…..En zo haar ware aard laat bovendrijven.

Ik hoop wel op wat meer zelfstandig nadenken en daar mee een heel klein beetje persoonlijke vrijheid terug winnen. Laten we daar vooral mee doorgaan, ook met het verspreiden van de artikelen hier, want als het bij mondkapjes kan, kan het ook bij EU-regels, stikstof, woke, etc

Zonder dit als regel te willen instellen, maar mag ik u vragen om eens per week een artikel van de Vrijspreker door te mailen/posten op Facebook oid. Wanneer de ruim 1500 dagelijkse bezoekers dit zouden doen, zal het aantal volgers beslist toenemen en werkt u mee aan een heel klein beetje vrijheids bewustwording en beloont u de artikelschrijvers ook een beetje.

6 REACTIES

 1. Regels bieden voordelen. En nadelen. Geen regels bieden voordelen en nadelen. Wat is nu je punt?

  • En wat is jouw punt precies ? Dat het artikel je niet duidelijk is ? Dat je er geen informatie kunt uithalen ? Zo nee, heb je verbeteringsvoorstellen ?

   Misschien heb je hier overheen gelezen: “mag ik u vragen om eens per week een artikel van de Vrijspreker door te mailen/posten op Facebook”. Ik denk dat dat ook aan jou is gericht, steek je nek eens uit, schrijf een artikel en stuur het in. Ik zie het met belangstelling tegemoet.

 2. Ik geef de links van de artikelen vaak door maar niet op facebook of wat dan ook want daar heb ik nog nooit aan gedaan en was het ook niet van plan.

  Veel mensen zijn tegenwoordig door de maatregelen en bangmakerij onherkenbaar van binnen en toevallig kwam ik dit oude nummer tegen van The Moody Blues, Melancholy man
  ( https://www.youtube.com/watch?v=tYIYIVG64C4 )

  When all the stars are falling down
  Into the sea and on the ground
  And angry voices carry on the wind

  A beam of light will fill your head
  And you’ll remember what’s been said
  By all the good men this world’s ever known

  Another man is what you’ll see
  Who looks like you and looks like me
  And yet somehow he will not feel the same

  His life caught up in misery
  He doesn’t think like you and me
  Cause he can’t see what you and I can see

  Nou als dat geen toeval is.

Comments are closed.