Klaas Knot wil meer macht naar de Centrale Bank en de EU omdat het niet zo goed gaat met de Euro.

Nadat diezelfde instanties er een rotzooi van gemaakt hebben, vooral in de zuidelijke EU-landen die zich totaal niet aan hun afspraken hebben gehouden, wil Knot dat we nog meer macht aan de CB en de EU overdragen. Hoe verzin je het en helaas een standaard reactie van zoveel overheidsorganen: Wanneer regels niet werken, moeten er DUS meer regels komen.

Kan er nu niemand behalve een paar Duitse Bankiers bedenken dat nog meer geld naar de zuidelijke staten niet werkt, omdat het niet om het geld gaat, maar de discipline het overheids budget enigszins in evenwicht te houden. Nog lagere rente maakt de verleiding groter om nog meer te lenen (het kost toch niks en na ons de verkiezingen). En vanwege de Euro is het devaluatie mechanisme voor de zuidelijke landen ook niet meer mogelijk: toen de Italiaanse Lire steeds devalueerde tegen de DM en de gulden, maakte dat weinig uit voor de Italianen die spaghetti en olijfolie kochten. Wel als ze een Mercedes wilden kopen, maar de plaatselijke producten en dus de dingen die de meesten het hardst nodig hadden, bleven redelijk bereikbaar ondanks de devaluatie.

En zou een overheid na de devaluatie zo slim zijn om haar zaakjes op orde te krijgen, kon het land zich verheugen op meer investeringen, aankopen uit het buitenland van lokale producten en meer vakantiegangers want alles was goedkoper geworden. Met de Euro zijn die mogelijkheden ontnomen.

Vandaar dat ‘we’ die arme landen met extra steun moeten gaan helpen. Geldelijke steun die dan dus ten koste gaat van de noordelijke burgers. Zodat wanneer de overdreven lening bubbel uit elkaar spat, er ook nog eens een hele lading monetaire ellende over de noordelijke inwoners wordt uitgekeerd. Want die leningen aan de zuidelijke staten worden echt niet meer terugbetaald. Vraag maar aan Griekenland.

Omdat de zuidelijke staten steeds meer leningen zullen vragen, stel ik voor hen de Zeuro te geven, zijn ze ook wat vrijer om te devalueren en is een deel van het probleem opgelost.

Wij blijven dan in de Noordelijke landen met de Neuro zitten. En tegen die tijd kunnen we dan gaan pleiten voor de AUro, omdat iedereen zo zenuwachtig wordt.

5 REACTIES

 1. Om te beginnen was Duitsland het eerste land wat de begrotingsregels overtrad, toendertijd zodat de socialistische regering flink in het voormalige Oost-Duitsland kon investeren. Vervolgens is het niet mogelijk jezelf, of een land, de welvaart in te devalueren. Ik ga je armer maken (devaluatie), en dat is goed voor je: daar wordt je rijker van. Alleen een keynesiaan kan dergelijke onzin uitkramen zonder een spier te vertrekken.

  Verder kun je er gif op innemen dat de opvolger van de euro reeds in elkaar gedraaid wordt, als die niet al klaar staat. Waarschijnlijk een digitaal muntje zodat al je uitgaven mooi verzameld kunnen worden en er een helder profiel van je kan worden opgebouwd. Dat profiel kan door een AI geanalyseerd worden en een verbeterprogramma kan voor je opgesteld worden zodat je mooi binnen de quota’s blijft voor alcohol, nicotine, vet eten, populistische literatuur en wat al niet meer.

 2. Klaas Knot is maar een marionet van de BIS bank lees hier onder maar eens wat de BIS ban voor bank is.
  De BIS schept geld en beschikt over reserves, die waarschijnlijk dat wat op de balans staat ver ter boven gaan. De 14% private aandeelhouders beschikken over fabelachtige vermogens. Als het huidige financiële stelsel zijn laatste adem heeft uitgeblazen, dan heeft de BIS de macht en de steun van 60 centrale banken om een nieuw financieel stelsel te implementeren in de wereld. Onlangs eiste China in duidelijke bewoording de vervanging van de dollar als wereldreservemunt door een nieuwe wereldreservemunt. Dit ligt geheel in de lijn van de verwachting dat de BIS Bank deze nieuwe munt gaat uitgeven. De positie van de BIS als de nieuwe wereld centrale bank zal ongetwijfeld gepaard gaan met een wereldwijde hervorming van het financiële stelsel. Hierin kunnen zelfs elementen zitten die de critici van het huidige systeem als muziek in de oren zullen klinken. Zoals het verbod op speculatieve financiële praktijken.

  Mocht je nog twijfels hebben over de macht van de BIS lees het onderstaande dan maar eens goed door.
  In 1931 werd er een soort ‘corporate charter’ afgesproken, waarin het vooral ging over zaken als immuniteit en onafhankelijkheid. In 1987 werd met de Swiss Federal Council de “Headquarters Agreement” overeengekomen, een verdrag waarin de bijzondere positie van de BIS werd geformaliseerd.

  Enkele opmerkelijke artikelen uit dit verdrag:

  – De BIS is niet onderhevig aan welke jurisdictie of internationaal recht van waar dan ook.
  – De BIS en haar leden of medewerkers zijn niet onderhevig aan eender welke belastingheffing van waar dan ook.
  – De BIS en haar leden en medewerkers genieten een buitengewone mate van imuniteit. Er is geen organisatie die controle op hen kan voeren zonder toelating van de BIS zelve.
  – De gebouwen van de BIS en het land eronder of eromheen, onverschillig van wie de eigenaar is zijn onschendbaar.
  – Vertegenwoordigers van de Zwitserse autoriteiten hebben geen toegang, tenzij er door de bank toestemming voor wordt gegeven.
  – De archieven van de bank, alle date en documenten zijn onschendbaar, te allen tijde, waar die zich ook mogen bevinden.
  – De bank heeft de bevoegdheid ten behoeve van de veiligheid om eigen politiediensten aan te houden.
  – Er is een volledige immuniteit betreffende strafrechterlijke en civiele vervolging en procedures, voor de bank als dusdanig.
  – Er heerst een volledige immuniteit voor personen en hun bagage verbonden aan de BIS
  – Er kan geen inzage verleend worden aan regeringen omtrent acitivteiten van de BIS.
  – Er kunnen geen immigratie- of reisrestricties worden opgelegd voor leden of mederwerkers van de BIS.
  – De BIS valt onder geen enkele jurisdictie.

  Kortom, een staat in de staat, met absolute monetaire macht, boven iedere wet gesteld, en gecontroleerd door niemand.

 3. Landverraders als hij, moet eindelijk eens bedenken in wiens naam hij staat te handelen? Niet het volk!

 4. ff terug bij de invoering van de euro
  Stel je hebt als overheid van Griekenland, Italie, Spanje Portugal,Frankrijk voor de invoering 11 miljard gulden op de balans staan aan Nederlandse staatsleningen.
  Zij kregen bij
  factor 2,2 in euros 5 miljard
  factor 2 in euros 5,5 miljard
  en hoor ik G.Zalm niet zeggen (of was dat in zijn natte droom) het had zelfs
  als factor 1,8 moeten zijn; dus dan wordt het 6,1 miljard.
  Maximaal dus 5,5 euro miljard gekort en ze hadden niets door.
  U trouwens ook niet, toch???
  Weet u hoeveel goudstaven deze landen bezitten.

Comments are closed.