Langzaam komt het verkiezings circus op gang in de VS . Libertariers zijn geneigd er hun schouders over op te halen want of je door de ezel of de olifant wordt gebeten, het maakt niet uit.

En ook: hoe juist is een dictatuur van 51 % over 49% anders stemmenden?

Maar op de Vrijbrief mag natuurlijk best aandacht geschonken worden aan een moedig Libertarisch alternatief: Jo Jorgensen.

Zij heeft de moed opgevat om in de VS verkiezings strijd mee te doen en de Libertarische alternatieven te laten horen. Erg leerzaam voor ons want juist nu er hier voor honderden miljoenen extra drugsbestrijding wordt voorgesteld, mikt Jorgensen op volledige legalisatie van drugs. En zo zijn er meer en betere alternatieven tegen de Demon-craten en de Repu-lsieven.Jo20

Zoals op de site van Jo20 staat JoReason is Jorgensen gepromoveerd (eens wat anders tov die andere twee) en heeft met haar 63 levensjaren, ook wat meer houdbaarheid dan die andere twee bejaarden. Zij is zoals we van een Libertarier mogen verwachten niet van de overheids probleem oplossingen, maar vindt dat de overheid het probleem is.

Jorgensen wil ook het grote aantal oorlogen (veelal begonnen onder Bidens vice presidentschap) net als Trump afbouwen. (alleen heeft Trump er nog niet veel verminderd) ‘Laat de VS neutraal zijn/worden’.

De Trump importbelastingen ‘vanwege handelstekorten’, vindt Jorgensen onzin: ‘ik heb ook een handelstekort bij de benzinepomp: ik koop daar benzine, maar zij kopen niks bij mij, en niemand heeft last van dit handelstekort.

Het minimumloon dat Biden naar minsten $ 15+ wil verhogen, vindt zij de beste manier om jongeren en achtergestelden, nooit meer aan de maatschappij te laten deelnemen.

Ook de triljoenen die Biden aan het klimaat toezegt: ‘hoe meer big government, hoe meer milleuverontreiniging”

Dat een Libertarische stem een verspilde stem is om een clown uit het Witte Huis te halen, en stemmen van Trump afpakt, of om Biden weg te houden van nog meer Big Government: het is überhaupt een verspilde stem!

Wist u overigens dat er al geruchten opdoemen in de VS dat, mocht Biden verkozen worden, hij ‘in het landsbelang’ halverwege 2021 aftreedt, en het stokje overdraagt aan Kamala Harris. Mocht die wat overkomen, dan wordt het Nancy Pelosi. Interessant vooruitzicht zullen we maar zeggen.

7 REACTIES

 1. Zowel de libertariers/klassiek-liberalen als de socialisten beloven mensen een aangenaam leven met een minimum aan ongemak. Beiden doen dit vanuit hun economische begrip. Dat links haar beloftes niet kan waar maken doet even niet ter zake. Het is zeer de vraag of mensen dit werkelijk willen. Religies bv geven mensen de ene na de andere uitdagende opdracht en zijn onverminderd popular. En dan hebben we de muizenutopie van Calhoun, wat net zo goed uitgelegd kan worden als de makke van een verzorgingsstaat als het eindresultaat van een vrijemarktutopie waar producten en diensten door technologische ontwikkeling zo goed als gratis verkrijgbaar zijn. Mensen lijken niet gemaakt te zijn voor een makkelijk leven. Je zit het aan Antifa en BLM. Ze willen vechten, een revolutie, maar niet omdat ze honger hebben of de laatste gadgets niet kunnen kopen.

  • Ze willen vechten, een revolutie, maar niet omdat ze honger hebben of de laatste gadgets niet kunnen kopen.

   ,Ze, De groepen net als vele anderen willen vrijheid en soeverein leven en geen staats onderdrukking gedaan door de dagelijkse liquidaties en te veel afpakken van het verdiende geld wat wel moet want je word gedwongen hiermee te betalen.

   beschaafd noemt men dat dan…. willen ze niet.

   • Maw, je ontkent dat Antifa en BLM vechten, misschien wel trachten een burgeroorlog te ontketenen, eigenlijk zonder dat ze honger of tekorten hebben. Je ontkent dat ze niet tot nauwelijks bestaande problemen als racisme of slavernij of systematische achterstelling opblazen zodat ze Che Guevara kunnen spelen. Je meent daarentegen dat de zelfverklaarde marxisten strijden tegen belastingen en staatsliquidaties.

 2. Misschien is een vak gezondheidsleer wel het eerste wat nodig is om te onderwijzen.
  Begin kinderen vanaf een leeftijd van 10 jaar hierin te onderwijzen.
  Wat doet drugs volgens u bij een ieder in prinicpe aanwezig doch “nog” slapend medisch probleem?
  Kijk vpro tegenlicht hier nogeens op terug

 3. BLM (controlled opposition) er bestaat maar één ras “Homo sapiens”.
  Antifa (controlled opposition) het volk kiest !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in