Norbert Zerr was twintig jaar politieman. Hij heeft hoge politici beschermd, bankrovers gearresteerd, collega’s opgeleid en normaal dienst gedraaid op straat. Tussendoor was hij ook nog burgemeester in Donautal. Nu heeft hij alles wat hij bij de politie heeft meegemaakt, opgeschreven in zijn boek.

Sinds hij in de jaren 80 begon, is het beroep van politieman radicaal veranderd. Toen werd Zerr gerespecteerd, werd hij door de politiek met rust gelaten en kon hij zijn dienst zonder politiek-correcte dwang uitoefenen. Bespuugd en aangevallen werd hij zelden.

Tegenwoordig ziet de politie er totaal anders uit, zegt Zerr. Na zijn afscheid hoort hij zijn voormalige collega’s regelmatig klagen. De frustratie bij de dienders is enorm, de statistieken zijn politiek gekleurd en oogst intern slechts cynisme, de interne veiligheid is weg, de media stigmatiseert hen als radikaal rechts en de politiek stuurt ze alle kanten op behalve de goede.

Het boek van Norbert Zerr – ‘Polizei im Fadenkreuz: Innere Sicherheit auf Untergangskurs’ komt deze week in de boekhandel. Onderstaand een interview van Markus Gärtner met Norbert Zerr:

 

Bron: PI-News